Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

«Προμελετημένη επιχείρηση η σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο»! Το παζλ των γεγονότων

«Προμελετημένη επιχείρηση η σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο»! Το παζλ των γεγονότων
Προμελετημένη και καλά σχεδιασμένη επιχείρηση ήταν η αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο. Αυτό που δεν είχαν υπολογίσει οι Τούρκοι ήταν η ανακοίνωση του ΓΕΣ που έκανε λόγο για λάθος των στρατιωτικών μας στον Έβρο!!!
Πως προκύπτει ότι όλα ήταν προμελετημένα και σχεδιασμένα; Όλα τα στοιχεία που στηρίζουν αυτή την άποψη προέρχονται από στρατιωτικούς που έχουν υπηρετήσει στη περιοχή. Την έχουν “περπατήσει”.
• Είναι αδύνατον οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να έκαναν “λάθος” στη πορεία τους, όπως σπεύδουν κάποιοι από το ΓΕΣ να υποστηρίξουν. “Ούτε μία στις 1000 η πιθανότητα να χάθηκαν. Δεν χάνεσαι καθόλου εύκολα στη συγκεκριμένη περιοχή”.
• Πόσο συχνό είναι το φαινόμενο να “πέσουν” πρόσωπο με πρόσωπο Έλληνες και Τούρκοι στο συγκεκριμένο ειδικά σημείο; “Αν στέλναμε στις φυλακές, ειδικά από το Μάϊο και μετά όσους Τούρκους έχουν περάσει στο έδαφός μας θα γέμιζαν οι φυλακές”, λέει χαρακτηριστικά πρώην Αρχηγός ΓΕΣ.
• Τι γίνεται συνήθως σ΄ αυτές τις περιπτώσεις; Το θέμα επιλύεται σε λίγη ώρα.

Πως έχουν τα γεγονότα και οι χρόνοι τους:

 
• Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από την Τουρκία οι στρατιωτικοί μας βγήκαν για υπηρεσία στις 10.30 το πρωί. Ποια ήταν η υπηρεσία; Απλά περιπολία στα σημεία φύλαξης για να διαπιστωθεί αν όλα είναι εντάξει! Τόσο απλά…
• Τι ώρα συναντήθηκαν με τους Τούρκους στρατιώτες οι οποίοι ήταν από 6 ως 8; Αυτό παραμένει αδιευκρίνιστο. Το βεβαιο είναι ότι η πρώτη ενημέρωση στον ΥΕΘΑ και στον Α/ΓΕΕΘΑ, γίνεται περίπου στις 13.00, όταν Καμμένος και Αποστολάκης έχουν συνάντηση με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Η ενημέρωση γίνεται και δίνονται διαβεβαιώσεις ότι η κατάσταση ελέγχεται. “Όλα εξαιρετικά” όπως συνηθίζει να λέει ο Α/ΓΕΣ!
• Τίποτα δεν ήταν εξαιρετικό και αυτό φάνηκε όσο οι ώρες περνούσαν και το θέμα των στρατιωτικών μας δεν επιλυόταν. Γύρω στις 19.00 ενημερώνεται ο πρώην πλέον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο του για να ενημερώσει τον Φώτη Κουβέλη. Προφανώς εκπλήσσεται όταν ακούει πως το θέμα από το πρωί δεν έχει λυθεί.
• Ακόμη πιο έκπληκτος ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος που έχει την εικόνα ότι το θέμα επιλύεται ενημερώνεται το βράδυ -μετά τις 22.00- όχι τηλεφωνικά αλλά εγγράφως ότι η αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για την οποία υποτίθεται ήταν υπό έλεγχο. Ο ΥΕΘΑ επέστρεψε στο ΥΠΕΘΑ γύρω στις 23.00 το βράδυ. Όλη τη νύχτα παρακολουθούσε τις εξελίξεις από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων όπου φθάνουν πληροφορίες από την Τουρκία όχι μόνο για την τύχη των δύο στρατιωτικών μας. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως στην Ανδριανούπολη όπου κρατούνται οι στρατιωτικοί μας, εκφράζονται απορίες από “Τούρκους αξιωματούχους” που βρίσκονται στη περιοχή, “γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ δεν μεταδίδουν τίποτα”. Που σημαίνει ότι ήθελαν να μεταδοθεί μέσα στη νύχτα κλίμα πανικού…

Καταγεγραμμένη από GPS η πορεία των δύο στρατιωτικών

 
Η πορεία περιπόλου των δύο στρατιωτικών μας που συνελήφθησαν από Τούρκους, σύμφωνα με όσα προβλέπονται είναι καταγεγραμμένη από GPS. Απ΄ όσο γνωρίζουμε είναι κανόνας να καταγράφονται οι κινήσεις των περιπόλων. Συνεπώς υπάρχει ένα στοιχείο που θα δικαιώσει όσους επιμένουν ότι οι Τούρκοι λένε ψέμματα, και έκαναν τη σύλληψη εντός ελληνικού εδάφους.
Υπάρχει αυτό το στίγμα του GPS; Γιατί αν δεν υπάρχει τότε πάμε σ΄ άλλα σενάρια ακόμη πιο δυσάρεστα. Όπως για παράδειγμα αυτό που θέλει τον αξιωματικό και τον υπαξιωματικό μας να μην ήταν περίπολο, αλλά Αρχιφύλακας και Υπαρχιφύλακας φυλακίου στις Καστανιές. Δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτόμαστε ότι μπορεί τέτοιο σενάριο να ΄χει βάση. Για να διαψευστούν λοιπόν όσα περίεργα και ίσως αναληθή ακούγονται καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί το στίγμα του GPS στη δύσκολη δικαστική διαδικασία που θα αντιμετωπίσουν τη Δευτέρα τα στέλεχη μας, στην Ανδριανούπολη.
Πηγή: Militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια: