Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Η Τουρκία απειλεί! «Μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε»

Η Τουρκία απειλεί! «Μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε»
Απειλές και... προειδοποιήσεις εξαπολύει η τουρκική κυβέρνηση, με τον Τούρκο αντιπρόεδρο να ρίχνει ευθεία βέλη στην Ελλάδα με αφορμή την απόφαση της Δικαιοσύνης για την παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.
Με μηνύματα που ανέβασε στο Twitter, ο συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουν αντιληφθεί πόσο μεγάλος κίνδυνος είναι για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κάθε μέλος της FETÖ που αφήνεται ελεύθερο», προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως «δεν ωφελεί κανέναν μια εικόνα της Ελλάδας στην οποία συνωστίζονται οι τρομοκράτες». 
σ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: New York Times: Σε δύσκολη θέση ο Τσίπρας μετά την απόφαση για άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό

Σε άλλο μήνυμα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τονίζει πως «εμείς έχουμε χρέος να τους προειδοποιήσουμε από τώρα φιλικά, αλλά η απόδοση ασύλου δεν είναι καθόλου φιλική στάση» και προσθέτει σε άκρως επιθετικό ύφος ότι «οι τρομοκράτες που αφήσατε ελεύθερους σήμερα είναι σαν δυναμίτης έτοιμος να εκραγεί και όταν εκραγεί μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε». 
σ
«Πόλεμος» σε όλα τα μέτωπα
Η κυβέρνηση διαφωνεί με την απόφαση της Δικαιοσύνης να εγκρίνει την αίτηση ασύλου του Τούρκου αξιωματικού και ζητά την ακύρωση της απόφασης αυτής.
Την ίδια ώρα εντός συνόρων η κυβέρνηση δέχεται βολές από την αντιπολίτευση για την απόφαση της να ζητήσει την αναίρεση της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών, ενώ οργισμένη ήταν και η αντίδραση της Τουρκίας η οποία αναμένεται να κλιμακωθεί.
«Διεθνές» ζήτημα
Στην οργή της Τουρκίας και τη θύελλα αντιδράσεων στην εσωτερική πολιτική σκηνή μετά την κίνηση της να ζητήσει την άρση της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών για τον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, αναφέρεται δημοσίευμα των New York Times..
«Η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου προκάλεσε την οργή της Αγκυρας, αλλά η αντίδραση της κυβέρνησης, να καταθέσει αίτηση ακύρωσής της, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην ελληνική πολιτική σκηνή».
«Η απόφαση αυτή έφερε σε δύσκολη θέση τον κ. Τσίπρα. Ενώ ο πρωθυπουργός έχει πει ότι η Ελλάδα δεν στηρίζει εκείνους που ενεπλάκησαν στο πραξικόπημα, επίσης έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην ανεξαρτησία του ελληνικού δικαστικού συστήματος», προσθέτει. 
Οι New York Times υπενθυμίζουν ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο κ. Τσίπρας του είχε υποσχεθεί την έκδοση των 8 Τούρκων μόλις λίγες ημέρες μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

https://www.thepressroom.gr/ellada/e-toyrkia-apeilei-mporei-na-men-meinei-chora-gia-na-prostateysete

Δεν υπάρχουν σχόλια: