Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Δήλωση Ν. Γ. Μιχαλολιάκου για την ένοχη σιωπή των πολιτικών κομμάτων για την τρομοκρατική επίθεση κατά των Γραφείων της Χρυσής Αυγής

Δήλωση Ν. Γ. Μιχαλολιάκου για την ένοχη σιωπή των πολιτικών κομμάτων για την τρομοκρατική επίθεση κατά των Γραφείων της Χρυσής Αυγής
Σήμερα το πρωί ομάδα παρακρατικών αναρχοκομμουνιστών προέβη σε τρομοκρατική επίθεση εναντίον των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής. Κανένα από τα κόμματα του λεγόμενου "δημοκρατικού τόξου" δεν καταδίκασε την εγκληματική αυτή ενέργεια. Η μεν κυβέρνηση γιατί είναι ξεκάθαρα μαρξιστική, οι δε φιλελεύθεροι από πολιτική δειλία, μια δειλία η οποία οδήγησε την Ελλάδα να είναι το τελευταίο σοβιέτ της Ευρώπης και να κυριαρχείται ιδεολογικά και πολιτικά από μπολσεβίκικα απολιθώματα.
Η τρομοκρατία των αναρχοκομμουνιστών δεν θα σταματήσει το Εθνικιστικό ποτάμι που έρχεται, όπως δεν το σταμάτησαν και οι φυλακές και οι δολοφονίες.
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή



http://www.xryshaygh.com

11 ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Ελεύθεροι οι έντεκα προσαχθέντες για την επίθεση στη Χρυσή Αυγή
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι έντεκα προσαχθέντες για την επίθεση που σημειώθηκε στις 9:30 το πρωί, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη λεωφόρο Μεσογείων, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.
Άγνωστα άτομα που φορούσαν κράνη και κουκούλες, εισέβαλαν στο βιβλιοπωλείο που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου και με βαριοπούλες έσπασαν τζαμαρίες και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές, ενώ πέταξαν μπογιές.

Οι δράστες είχαν προσπαθήσει προηγουμένως να σπάσουν τη θωρακισμένη πόρτα της εισόδου, αλλά δεν τα κατάφεραν και έτσι πήγαν στο βιβλιοπωλείο. Αμέσως μετά την επίθεση τράπηκαν σε φυγή. newsbeast.gr

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟΝ «ΤΑΜΙΑ» ΤΟΥ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ....!!!

Απανωτά `χαστούκια` Τραμπ σε Ερντογάν - Πρώτα ταξιδιωτική οδηγία και μετά σύλληψη του `ταμία` του!
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αστειεύεται. Και το δείχνει περίτρανα στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αισθάνεται από χθες ότι τον έχουν "ζώσει τα φίδια" μετά την σύλληψη του αντιπροέδρου της μεγαλύτερης τουρκικής κρατικής τράπεζας και φημολογούμενου "ταμία" του Ερντογαν στις ΗΠΑ.
Ο κορυφαίος τούρκος τραπεζίτης, κατηγορείται ότι συμμετείχε σε μια σκευωρία με στόχο την παραβίαση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν. Αυτό χαρακτηρίστηκε από την Τουρκία, πολιτική σύλληψη. Και γιατί το λένε αυτό; Γιατί είναι κοινό μυστικό στην Τουρκία ότι με την κίνηση αυτή οι ΗΠΑ θυμίζουν στον τούρκο Πρόεδρο παλιές του αμαρτίες που σχετίζονται με την τράπεζα Halkbank. Ας μην ξεχνάμε ότι ο τραπεζίτης αυτός είναι ο αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης τουρκικής κρατικής τράπεζας, της Halkbank.

Ο Μεχμέτ Χακάν Ατίλα, συνελήφθη από Αμερικανούς πράκτορες σε αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης. Η αμερικανική δικαιοσύνη τον κατηγορεί για την υπόθεση των παράνομων συναλλαγών με το Ιράν στην οποία εμπλέκεται και ο Ιρανοτούρκος επιχειρηματίας Ριζά Ζαράμπ, ο οποίος είναι επίσης στενός φίλος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ζαράμπ φέρεται να είναι συνέταιρος του γιού και της συζύγου του ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας. Ο συλληφθείς Ατίλα φέρεται να είναι ο “ταμίας” του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το ignatiou.com, η σύλληψή του Τούρκου τραπεζίτη προκάλεσε ταραχή στον ίδιο τον Ερντογάν και στο στενό του περιβάλλον, αφού ο Μεχμέτ Χακάν Ατίλα είχε παλαιότερα εμπλακεί στο μεγάλο σκάνδαλο δωροδοκίας τεσσάρων Τούρκων υπουργών, οι οποίοι αποτελούσαν επιλογές του προέδρου της Τουρκίας. Και οι τέσσερις οδηγήθηκαν σε παραίτηση, αλλά δεν τιμωρήθηκαν ποτέ. Όταν παραιτήθηκαν οι υπουργοί του, ο Ερντογάν ήταν ακόμα πρωθυπουργός. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής είχε υποστηρίξει ότι έπεσαν “θύματα” «συνωμοσίας» του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.
Ο Τούρκος πρόεδρος τον είχε κατηγορήσει ότι επηρέαζε την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, με στόχο να τον πλήξει, προσωπικά και πολιτικά. Ο Ερντογάν άσκησε ασφυκτικές και έντονες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Και ξαφνικά οι διώξεις εναντίον των Τούρκων υπουργών αποσύρθηκαν και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Σ

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές ο αντιπρόεδρος της τουρκικής τράπεζας πιστεύουν ότι θα τους δώσει την ευκαιρία να του αποσπάσουν περισσότερα στοιχεία για τη δράση της Halkbank, η οποία ελέγχεται απόλυτα από το περιβάλλον του Τούρκου προέδρου και είναι μέρος της οικονομικής πολιτικής που ασκεί η Τουρκία στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Το στέλεχος της Halkbank κατηγορείται ότι συνωμότησε με τον τουρκοϊρανό έμπορο χρυσού Ρεζά Ζαράμπ, συνεταίρο της οικογένειας Ερντογάν ο οποίος δικάζεται ήδη.

Η σύλληψη κλιμακώνει μια υπόθεση που τροφοδοτεί την ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία. Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει πως πιστεύει ότι οι αμερικανικές αρχές άσκησαν τη δίωξη κατά του Ζαράμπ με «απώτερες σκοπιμότητες». Ο Ζαράμπ συνελήφθη τον Μάρτιο 2016 στο Μαϊάμι.

«Δεν υπάρχει σ' αυτό τίποτε νομικά υγιές και η Τουρκία αντιμετωπίζει μια εντελώς πολιτική σκευωρία», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ μιλώντας στο δίκτυο A Haber. «Έχει στόχο να αμαυρώσει το κράτος, την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Τουρκίας».
Οι μετοχές της Halkbank, της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας της Τουρκίας με βάση τα περιουσιακά στοιχεία της, υπέστησαν χθες τη μεγαλύτερη πτώση τους μέσα σε μια ημέρα, κατά 14% μετά την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Χακάν Ατίλα.

Ο Ατίλα κατηγορείται ότι συνωμότησε με τον Ζαράμπ για να πραγματοποιήσουν παράνομες συναλλαγές ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων μέσω αμερικανικών τραπεζών για λογαριασμό της κυβέρνησης του Ιράν και άλλων οντοτήτων στη χώρα αυτή.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον επισκέπτεται σήμερα την Άγκυρα και θα έχει συνομιλίες με τον Ερντογάν και άλλους τούρκους αξιωματούχους. Όχι όμως με την αντιπολίτευση. Και το κλίμα δεν θα είναι ευχάριστο. http://www.newsit.gr

Αναρχικοί λαγοί με τσεκούρια τρέπονται σε φυγή από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής - ΒΙΝΤΕΟ


Παρά τα τσεκούρια, τα μαχαίρια και τις βαριοπούλες, η εγκληματική παρακρατική συμμορία του Σύριζα έφυγε τρέχοντας σε χρόνο μηδέν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Τα αναρχικά κοπρόσκυλα δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν ούτε τους τέσσερις τοίχους του κτιρίου της Λεωφόρου Μεσογείων. Τράπηκαν σε φυγή αμέσως μόλις ο υπεύθυνος για την ασφάλεια των γραφείων τους απώθησε κάνοντας χρήση του συστήματος πυρόσβεσης.
Η αρχική πρόθεσή τους ήταν ξεκάθαρα δολοφονική, όπως φαίνεται στο βίντεο με τον παρακρατικό βουτυρομπεμπέ, που κραδαίνει τσεκούρι με τρεμάμενο χέρι.
Στόχος τους και ο αστυνομικός σκοπός, που όμως πρόλαβε να κλειδώσει την πόρτα του φυλακίου του. Αυτοί είναι οι προστατευόμενοι του Τόσκα, που τους αμόλησε να κάνουν την βρώμικη δουλειά, τώρα που η συγκυβέρνηση ξεπουλάει την Ελλάδα στους τοκογλύφους.

http://www.xryshaygh.com

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΤΙΣ 170.000 ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟ 2017!

Μια από τις πιο θλιβερές επιπτώσεις των Μνημονίων, είναι και οι αποποιήσεις κληρονομιάς, που γίνεται από Έλληνες που δεν μπορούν να σηκώσουν οικονομικά τα βάρη των ακινήτων που κληρονομούν!
Έτσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι αποποιήσεις κληρονομιάς έφτασαν τις 54.000, το 2016. Και σύμφωνα με εκτιμήσεις δικαστικών, όπως προκύπτει από τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί μέχρι τώρα, οι αποποιήσεις θα τριπλασιαστούν φέτος, φτάνοντας τις 170.000!
Κι είναι προφανές το τι θα συμβεί μ’ αυτά τα ακίνητα που θα περιέλθουν στα χέρια του μνημονιακού ψευδοκράτους: θα πουληθούν «μπιρ παρά» στα διεθνή κοράκια που καραδοκούν!
https://ethnikismos.net

ΕΡΕΥΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΥΣ : Απειλή οι "μετανάστες" για την οικονομία, την κοινωνία και τον πολιτισμό της χώρας

Αποτέλεσμα εικόνας για λαθρομεταναστεςΤΙ ΘΑ ΠΟΥ ΟΙ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΑΘΡΟ ΟΥΤΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ....ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΨΕΥΤΙΚΗ;;
Απειλή σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο θεωρούν οι Έλληνες τους μετανάστες, όπως προκύπτει από έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).
Συγκεκριμένα, το 65% των Ελλήνων που ρωτήθηκαν θεωρούν ότι οι μετανάστες κάνουν κακό στην ελληνική οικονομία, το 59% ότι τους παίρνουν τις δουλειές, ενώ το 59% ότι κάνουν μεγαλύτερη χρήση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας από όσο συνεισφέρουν σε επίπεδο φόρων.
Η έρευνα καταδεικνύει, επίσης, τη σημασία που έχει για τους Έλληνες η πολιτισμική ομοιογένεια της χώρας. Για το 63% των Ελλήνων η χώρα τους έχει γίνει χειρότερο μέρος για να ζει κανείς, εξαιτίας της μετανάστευσης και για το 57% η πολιτιστική ζωή της Ελλάδας υποβαθμίζεται λόγω των μεταναστών, αντί να εμπλουτίζεται.

Για το ένα τρίτο των ερωτηθέντων, η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι γενναιόδωρη στην απόδοση του καθεστώτος του πρόσφυγα σε όσους το ζητάνε, ενώ το 44,4% πιστεύει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους μετανάστες που έφτασαν στη χώρα με το πρόσφατο κύμα λίγο ή πολύ καλύτερα σε σχέση με τους γηγενείς, το 29,2% ότι τους αντιμετωπίζει το ίδιο και το 26,5% λίγο ή πολύ χειρότερα.
Ιδιαίτερα αρνητική είναι η στάση των Ελλήνων απέναντι στους μουσουλμάνους, καθώς οι τέσσερις στους δέκα ερωτώμενους θεωρούν ότι δεν πρέπει να έχουμε καθόλου μουσουλμάνους μετανάστες στη χώρα, ενώ άλλοι τέσσερις στους δέκα ότι θα πρέπει να έχουμε πολύ λίγους. Εξάλλου, σε πανευρωπαϊκή έρευνα που δημοσίευσε τον προηγούμενο μήνα το Βρετανικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων «Chatham House», οι Έλληνες ερωτώμενοι απάντησαν σε ποσοστό 58% ότι η μετανάστευση από τις μουσουλμανικές χώρες θα έπρεπε να σταματήσει.
Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο ερευνητής του ΕΚΚΕ, Άγγελος Τραμουντάνης, «βλέπουμε ότι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν τη μετανάστευση ως απειλή σε δύο επίπεδα: Στο σκέλος της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης της χώρας και σε επίπεδο ταυτότητας, ότι δηλαδή οι μετανάστες απειλούν την ταυτότητα του έθνους ή τη δική τους». Ο ίδιος επισημαίνει πως «περιμέναμε ότι θα βρούμε αυτά τα αποτελέσματα κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, γιατί από τη βιβλιογραφία και από έρευνες έχει διαπιστωθεί πως όταν έχεις οικονομική κρίση, ανεργία και χαμηλούς μισθούς αυτό χτυπάει αντανακλαστικά, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα αρνητικά αισθήματα εναντίον των μεταναστών». Ωστόσο, τους ερευνητές εξέπληξε η ένταση των αποτελεσμάτων, «καθώς είδαμε ότι θεωρούν τους μετανάστες απειλή οριζόντια σε όλους τους τομείς, τον οικονομικό, τον κοινωνικό και την ταυτότητα».
Η έρευνα διεξήχθη στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ερευνητικού προγράμματος με θέμα «Οι ανισότητες στον τομέα της υγείας στον μεταναστευτικό πληθυσμό», που παρουσιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε διήμερο συνέδριο στην Αθήνα. Πρόκειται για το πρόγραμμα MIGHEAL, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Νορβηγίας. Επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος είναι η διευθύντρια ερευνών του ΕΚΚΕ, Θεώνη Σταθοπούλου. Όλη η έρευνα έγινε με τη διαδικασία των συνεντεύξεων σε 505 μετανάστες και 827 Έλληνες, ηλικίας 15 ετών και άνω, που ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του MIGHEAL, που είχε παρουσιάσει το Aθηναϊκό Πρακτορείο η χώρα καταγωγής, το φύλο και το επίπεδο μόρφωσης είναι παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση της κατάθλιψης στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η κατάθλιψη φαίνεται πως είναι γένους θηλυκού και «χτυπάει» περισσότερο τις Ελληνίδες παρά τις μετανάστριες που ζουν εδώ. Αντίθετα, στους άνδρες η κατάθλιψη εμφανίζεται ανεξάρτητα από την εθνικότητα, αλλά περισσότερο επηρεασμένη από το επίπεδο μόρφωσης.
Όσον αφορά τη σωματική υγεία, παρατηρήθηκε ότι το επίπεδο εκπαίδευσης έχει σημαντική επίδραση στην υγεία των ερωτηθέντων. Τα περισσότερα προβλήματα υγείας ανέφεραν οι γυναίκες από τρίτες χώρες με χαμηλή μόρφωση. Οι άνδρες των τρίτων χωρών δείχνουν να επηρεάζονται περισσότερο από την κοινωνικοοικονομική θέση τους, αλλά τείνουν να δηλώνουν ότι είναι καλύτερα στην υγεία τους από ό,τι οι Έλληνες. Εξάλλου, οι μετανάστες τείνουν να αναφέρουν καλύτερα ποσοστά στη σωματική δραστηριότητα και την αποχή από το κάπνισμα και το αλκοόλ, ωστόσο, έχουν χειρότερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά την έκθεσή τους σε κινδύνους στην εργασία τους.

http://www.huffingtonpost.gr/

Αλβανία: Η Θεσπρωτία παρουσιάζεται ως ‘Τσαμουριά’ στην ειδησεογραφία

Οι Αλβανοί συνεχίζουν στην ειδησεογραφία τους να αποκαλούν το νομό Θεσπρωτίας, στην Ήπειρο, με την ανύπαρκτη ονομασία ‘Τσαμουριά’, δίνοντας συνέχεια και έκταση σε αλβανικές διεκδικήσεις σε ελληνικό έδαφος, παρά τις όποιες ‘επίσημες’ συμφωνίες μεταξύ των ΥΠΕΞ Αλβανίας και Ελλάδας.
 
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής πύλης των Αγίων Σαράντα «sarandaweb.net» που αναφέρεται σε σεισμό που έγινε χθες στην ...«Τσαμουριά» και φυσικά εννοεί το νομό Θεσπρωτίας.
«Ένας σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν στην «Τσαμουριά» ή όπως είναι γνωστή σήμερα στην Ελλάδα, Θεσπρωτία», γράφει το κανάλι».
Ο σεισμός έγινε στις 20:53 στο νομό Θεσπρωτίας σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών και το επίκεντρο ήταν το χωριό Καρβουνάρι  Θεσπρωτίας.
Το δημοσίευμα είναι αντιγραφή τόσο η φωτό όσο και το κείμενο από το ελληνικό "thespro.gr.", καθώς οι Αλβανοί  άλλαξαν την ονομασία Θεσπρωτία σε «Çamëria»/ «Τσαμουριά». 
Είναι αυτοί που ενοχλούνται όταν αναφέρουμε για το βόρειο τμήμα της Ηπείρου-«Βόρειος Ήπειρος» και όχι … Νότια Αλβανία!
--

Ερντογάν: Έχουμε εκπλήξεις για την Ευρώπη

Δεν θα μπορούσε να βρει καταλληλότερη στιγμή ο τούρκος πρόεδρος για να επιτεθεί εκ νέου κατά της ΕΕ. Στην 60ή επέτειο της Ένωσης ο πρόεδρος Ερντογάν, μιλώντας το Σάββατο στην Αττάλεια, αποκάλυψε ότι μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου μπορεί να υπάρξει και δεύτερο δημοψήφισμα για τη σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ.

«Εμείς», είπε, «θα συμμορφωθούμε με ό,τι μας πει ο λαός».  Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν «η ΕΕ λέει ότι δεν θα μας δεχτεί, αν προκύψει το ΝΑΙ. Μακάρι να έπαιρναν αυτή την απόφαση, θα έκαναν ευκολότερο το έργο μας. Θα μας έκαναν να πάρουμε πιο γρήγορες αποφάσεις».

Παράλληλα, προέτρεψε τους ψηφοφόρους να πουν «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, που θα του δώσει ενισχυμένες εκτελεστικές εξουσίες.

Βέβαια οι χθεσινές δηλώσεις δεν ακούγονται για πρώτη φορά. Σε ομιλίες και συνεντεύξεις, τόσο του ίδιου όσο και του πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, αλλά και άλλων υπουργών, την περασμένη εβδομάδα, κυριάρχησε η έντονη αμφισβήτηση της ομαλής συνέχισης των ευρωτουρκικών σχέσεων.

AdTech Ad
Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι από την επομένη του δημοψηφίσματος, Τουρκία και ΕΕ θα καθίσουν στο τραπέζι για να «συζητήσουν τα πάντα» και πρόσθεσε με νόημα ότι «θα πρέπει εκείνοι (εννοούσε την ΕΕ) να είναι έτοιμοι για εκπλήξεις».

Στην ίδια συνέντευξη, ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι αναμένει νίκη του ΝΑΙ με τουλάχιστον 52%.

Αν τελικά προκύψει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, η πιθανότητα για δημοψήφισμα σχετικά με τις ευρωτουρκικές σχέσεις μπορεί να συνδέεται και με την υπόσχεση του Ερντογάν να «υπογράψει αμέσως», όπως είπε, τυχόν απόφαση της Βουλής για την επαναφορά της θανατικής καταδίκης, ένα αίτημα που ανέκυψε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου από τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και τους ακροδεξιούς, με τους οποίους συνεργάζεται στενά. 

Ένα αίτημα που, αν γίνει νόμος, αυτομάτως διακόπτει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Για ένα τέτοιο όμως σενάριο θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα της 16ης Απριλίου.

Πηγή: Deutsche Welle

http://www.nooz.gr/world/erntogan-exoume-ekplikseis-gia-tin-europi

Κατάργηση παρελάσεων, πρωινής προσευχής και αριστείας θέλει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ!

260317 PROSEYXIΌταν το “φυτώριο” του κόμματος ζητάει αυτά, πως περιμένετε οι “ινστρούχτορές” τους να εφαρμόσουν διαφορετική πολιτική;
Διαβάστε τι ζητά η νεολαία τους και συμπεράνετε γιατί οι υπουργοί τους εφαρμόζουν όλες τις αντεθνικές πολιτικές…
Σχολείο χωρίς παρελάσεις και  πρωινή προσευχή  θέλει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τις μαθητικές αυτές εκδηλώσεις ως “άκρως  αναχρονιστικές”.
Την ίδια ώρα η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος θεωρεί την καριέρα για τους νέους ως την ατομική εξέλιξη που επιβάλλει ο νεοφιλελευθερισμός. Μετά την περιβόητη φράση του τέως  υπουργού Παιδείας Αρ. Μπαλτά  ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά», ήρθε ο Νίκος Καρανίκας,  που ξεκίνησε την καριέρα του ως σερβιτόρος    για να διορισθεί  σύμβουλος του πρωθυπουργού στη χάραξη στρατηγικού σχεδιασμού προκαλώντας αίσθηση με τη φράση «η καριέρα είναι χολέρα»,  και τώρα η  νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο μήκος κύματος   θεωρεί οτι η αριστεία οφείλεται στην “ έκρηξη δημιουργίας   Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, τις τελευταίες δεκαετίες, είναι αποτέλεσμα της ανάγκης για υπερεξειδίκευση και αναζήτηση περισσότερων προσόντων, ανάγκη που επιβάλλεται από την νεοφιλελεύθερη αντίληψη για την ατομική ανέλιξη και την αριστεία”.
Ταυτόχρονα με τον εορτασμό με  μαθητικές παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου  η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη αντίθεση  της στην   ύπαρξη του θεσμού των μαθητικών παρελάσεων αλλά και της πρωινής προσευχής . Οι θέσεις αυτές εκφράζονται   στο Κείμενο Θέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου  που θα παρουσιαστεί στο 1ο της Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 6-9 Απρίλη,  τονίζοντας: “Συνεχίζουν να υπάρχουν άκρως αναχρονιστικές όψεις στην καθημερινότητα των σχολείων όπως οι μαθητικές παρελάσεις και η πρωινή προσευχή”.
Η νεολαία του κυβερώντος κόμματος υψώνει περισσότερο τους τόνους επισημαίνοντας οτι: “ Η εκκλησία εξακολουθεί να παρεμβαίνει στην παιδεία και αντιδρά στην αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών από ομολογιακό μάθημα σε μάθημα σφαιρικής γνώσης μιας τόσο σημαντικής πτυχής του ανθρώπινου πολιτισμού, όπως η θρησκεία”.
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είχε εξαγγείλει  ανάθεση της απόφασης για κρίσιμα θέματα, όπως οι παρελάσεις και η πρωινή προσευχή των μαθητών, στη  σχολική κοινότητα  στην οποία περιλαμβάνονται ο σύλλογος διδασκόντων, οι γονείς και η τοπική κοινωνία. «Δεν θα υπάρχει κεντρικά εκπορευόμενη γραμμή», είχε   πει  ο κ. Φίλης. Για την υλοποίηση της απόφασης δεν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση αλλά υπουργική απόφαση.
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει επίσης το σχολείο ως εξής:” Η απουσία ελεύθερου χρόνου και η απομόνωση από τους/τις συνομηλίκους, μετατρέπουν το σχολείο σε μηχανισμό μαθητείας, καταπίεσης και πειθάρχησης, που εμπεδώνει στους/στις μαθητές/-τριες την αντίληψη ότι η ζωή είναι μια πορεία που απαιτεί τον ανταγωνισμό και την ενασχόληση μόνο με τα «χρήσιμα», δηλαδή με όσα μπορούν να έχουν ένα άμεσο αντίκρισμα, ένα άμεσο κέρδος”.

http://www.elkosmos.gr

Άγνωστοι έσκισαν ελληνικές σημαίες στην Πρέβεζα!


Την εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες αλλά στο βίντεο που ακολουθεί αντίκρισαν σήμερα, ημέρα Εθνικής Επετείου, όσοι περνούσαν από το Σαϊταν Παζάρ στην Πρέβεζα.
Άγνωστοι δράστες είχε ξηλώσει από τα κοντάρια τις σημαίες που είχαν από εχθές τοποθετήσει οι καταστηματάρχες και κάτοικοι του γραφικού στενού.

Όλες οι σημαίες πετάχτηκαν στο έδαφος.

Από την μανία των ανθελληνικών αυτών στοιχείων γλίτωσε μόνο μία.






Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να κατατεθούν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

pamepreveza.gr

ΕΠΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΟΝ ΖΟΥΡΑΡΙ....

25η Μαρτίου: `Κράξιμο` σε Ζουράρι, παράπονα σε Ξανθό [vid]
Στόχος αποδοκιμασιών έγιναν δύο στελέχη της κυβέρνησης στην Κρήτη, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ο Υφυπουργός Παιδεία έγινε στόχος ύβρεων και αποδοκιμασιών την ώρα της κατάθεσης στεφάνου στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη στο Ηράκλειο.

“Δεν ντρέπεσαι να πιάσεις στεφάνι; Δώσε καμιά βραχονησίδα, καραγκιόζη. Καραγκιόζη, ξεπούλησες τη βραχονησίδα, μη σε... οι Τούρκοι”φώναξε μια ομάδα στον Κώστα Ζουράρι, που δεν αντέδρασε, κατέθεσε το στεφάνι και αποχώρησε.
http://www.stoxos.gr

Μήνυμα λατρείας από τον Ντόναλντ Τραμπ προς την Πατρίδα μας: Αγαπώ τους Έλληνες!

Μήνυμα λατρείας από τον Ντόναλντ Τραμπ προς την Πατρίδα μας: Αγαπώ τους Έλληνες!
Στην πανηγυρική εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε καθαρά την υποστήριξη του στην Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρέστη χθες στην εκδήλωση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο East Room του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον. Άμεσα στην αρχή της ομιλίας του ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση του στους Έλληνες και την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα.
Την εκδήλωση για μια από τις πιο λαμπρές μέρες του Ελληνικού Έθνους τίμησε με την παρουσία του και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πένς. Ιδιαίτερη μνεία για την Ελληνική καταγωγή του και την προσφορά του απεύθυνε ο Τραμπ στον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ελληνοαμερικανό Ράινς Πρίμπους.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε το νόημα της Εθνικής επανάστασης των Ελλήνων, κάνοντας αναφορά στην προσφορά των Αρχαίων Ελλήνων στον σύγχρονο πολιτισμό και τονίζοντας το διαχρονικό σύνθημα: Ελευθερία και Δικαιοσύνη!

http://www.xryshaygh.com

Εθνικιστικός σεισμός στην Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες Χρυσαυγίτες βροντοφώναξαν “Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους”! Φωτορεπορτάζ


Το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης σε όλη την Ελλάδα έστειλαν χθες χιλιάδες Εθνικιστές, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό και μαζικό παρόν στην ομιλία του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στην Θεσσαλονίκη.

Ανήμερα της διπλής Εθνικής εορτής για την Επανάσταση του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου η κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου Capsis πλημμύρισε από απροσκύνητους Έλληνες Εθνικιστές.

Εθνικιστικά συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα, δίνοντας έτσι την καλύτερη απάντηση στους μπολσεβίκους που επιχειρούν να αλλάξουν την ιστορία και να αλλοιώσουν το μήνυμα της Εθνικής Επανάστασης του 1821.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Συναγωνιστής Νίκος Χρυσομάλλης, ο οποίος επισήμανε πως μόνο οι Χρυσαυγίτες πολεμούν ενάντια στην νέα τουρκοκρατία και την ισλαμοποίηση της Πατρίδας μας.

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γεώργιος Επιτήδειος στάθηκε στην υπεροχή των Ελλήνων, οι οποίοι αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση και απαξίωση τους τούρκους κατακτητές. Χαρακτηριστική η ιστορική ρήση του Αθανάσιου Διάκου: "Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω!".

Η Συναγωνίστρια Σωτηρία Βλάχου εξιστόρησε το χρονικό της Επανάστασης στην Χαλκιδική, σημειώνοντας πως εμείς οι Χρυσαυγίτες είμαστε άξιοι συνεχιστές των προγόνων μας που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της Πατρίδας.

Ο βουλευτής Πέλλας, Γιάννης Σαχινίδης τόνισε πως ο Αγώνας συνεχίζεται ενάντια στον εθνομηδενισμό της αριστεράς, τον οποίο αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα.

Ο βουλευτής Κιλκίς, Χρήστος Χατζησάββας σημείωσε πως όσο επιχειρείται ο εξισλαμισμός της Ελλάδας, η Επανάσταση δεν έχει τελειώσει!

Ο Συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος επισήμανε πως όταν οι Έλληνες ομονοούν, έχοντας Πίστη στον Αγώνα τους, πετυχαίνουν θαύματα!

Τελευταίος στο βήμα ανέβηκε, καταχειροκροτούμενος από τους χιλιάδες Εθνικιστές, ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος.

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής σημείωσε αρχικά ότι ο διαρκής πόλεμος ενάντια στους Έλληνες Εθνικιστές αποτυγχάνει παταγωδώς, καθώς δεν μας λύγισαν ούτε οι σφαίρες ούτε οι φυλακές.

Οι Χρυσαυγίτες δίνουμε έναν τίμιο και καθαρό Αγώνα και δεν είμαστε όμηροι κανενός. Γεννηθήκαμε και θα πεθάνουμε ελεύθεροι είτε μέσα είτε έξω από τις φυλακές.

Στάθηκε στην συνεχιζόμενη τουρκική τουρκική προκλητικότητα και τις μεθοδεύσεις του Ερντογάν, στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να αφυπνιστούμε για να σώσουμε την Πατρίδα μας.

Υπενθύμισε πως όπως και το 1821 οι ξένες δυνάμεις δεν μας βοήθησαν, αλλά μόνοι τους Έλληνες απελευθέρωσαν την Πατρίδα.

Τόνισε πως η Χρυσή Αυγή σαν το "μικρό κλεφτόπουλο δεν λέει να προσκυνήσει", μένοντας Πιστοί στον Αγώνα μέχρι τέλους.

Απέναντι στην νέα τουρκοκρατία και την προπαγάνδα του μπολσεβικισμού στέκεται ασυμβίβαστη Χρυσή Αυγή.

Ας γνωρίζουν οι εθνομηδενιστές ότι δεν θα περάσουν, καθώς παραμένει ζωντανό το μήνυμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους"!

Η δυναμική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους χιλιάδες συγκεντρωμένους σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο.
Περισσότερες φωτογραφίες:






http://www.xryshaygh.com

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ο ρόλος της Πελοποννήσου στην έκρηξη και την επικράτηση του 1821

210315 PELOPONHSOS 01O αντιπερισπασμός του Αλεξάνδρου Υψηλάντη στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες (Φεβρουάριος 1821), αν και τελικά δεν προχώρησε στα σχέδια που είχαν καθορίσει ο ίδιος και η Φιλική Εταιρεία, αλλά και η απουσία σημαντικών οθωμανικών στρατευμάτων από την Πελοπόννησο στην Ήπειρο(για να χτυπήσουν τον αποστάτη του Σουλτάνου Αλή πασά των Ιωαννίνων) επέτρεψαν στις Ελληνικές δυνάμεις της Πελοποννήσου να ξεκινήσουν στο δεύτερο μισό του Μαρτίου του 1821 την Επανάσταση στα εδάφη του Μοριά.
Στην Πελοπόννησο το κλίμα για την προετοιμασία της Επαναστάσεως είχε καλλιεργηθεί προχωρήσει από τις προσπάθειες της Φιλικής Εταιρείας, αλλά η άφιξη του Παπαφλέσσα ως εκπροσώπου του Υψηλάντη επιτάχυνε τις διαδικασίες. Αυτό φάνηκε στην σύσκεψη της Βοστίτσας(Αιγίου), στα τέλη Ιανουαρίου 1821, οπότε Ιεράρχες, Πρόκριτοι και Φιλικοί συναντήθηκαν για να καθορίσουν την έναρξη. Παρότι οι πολλές υποσχέσεις του Αρχιμανδρίτη Παπαφλέσσα φάνηκαν αβάσιμες και επικίνδυνες από τους παρόντες(πολλοί από τους οποίους δεν είχαν ξεχάσει την συμφορά της Αλβανοκρατίας μετά τα Ορλωφικά του 1770), οι εξελίξεις προχώρησαν. Από τις αρχές του 1821 είχε φτάσει στην Μάνη από την Ζάκυνθο ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, για να προσθέσει στον Αγώνα την μεγάλη στρατιωτική του πείρα.
Οι Τούρκοι κάτι υποψιάστηκαν και ζήτησαν να φτάσουν στην Τριπολιτσά (ουσιαστικά ως όμηροι) Ιεράρχες και Πρόκριτοι από όλην την Πελοπόννησο. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν οι περισσότεροι. Μερικοί μάλιστα ήξεραν ότι ετοιμαζόταν η Επανάσταση και προτίμησαν να ρισκάρουν την ζωή τους για χάρη του Γένους, όπως ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως Γερμανός(της σημερινής Τριφυλίας και Ολυμπίας) που και στην Βοστίτσα πήγε και χρήματα έδωσε για τον Αγώνα μέσω του Πρωτοσύγκελου του Αμβροσίου Φραντζή και στην Τριπολιτσά πήγε. Ήξερε ότι πήγαινε “στο στόμα του λύκου”, αλλά δεν δίστασε.
Οι κύριες επαναστατικές εστίες
Παρότι αν ερωτήσεις πολλούς για το «πού ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821», οι πιο συχνές απαντήσεις θα αφορούν την περιοχή της Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα, η πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη. Σε όλην την Πελοπόννησο, σε πόλεις και χωριά, οι αντιπρόσωποι-μέλη της Φιλικής Εταιρείας κήρυτταν την Επανάσταση. Στις 17 Μαρτίου οι Μανιάτες με επικεφαλής τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη κηρύσσουν την Επανάσταση στην Αρεόπολη την τότε Τζίμοβα), ενώ την ίδια ημέρα οι ιερείς των Καλαβρύτων υπό τον Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανό ευλογούν τους αγωνιστές στην Μονή Αγίας Λαύρας.
Την επομένη γίνεται το πρώτο ένοπλο χτύπημα εναντίον τουρκικού αποσπάσματος στην περιοχή της Χελωνοσπηλιάς (κοντά στην σημερινή Κλειτορία) από τους Χονδρογιαννναίους. Τα επεισόδια πυκνώνουν και τρομοκρατούν τους Τούρκους, που κλείνονται στα οχυρά τους. Στο τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου με κέντρο την εορτή του Ευαγγελισμού ξεσπούν παντού επαναστατικές εστίες. Στην Ηλεία την Επανάσταση κηρύσσουν σε Πύργο και Γαστούνη οι Φιλικοί Βιλαέτης και Σισίνης αντίστοιχα, ενώ στα Λαγκάδια ο πρώτος Πρόκριτος του Μοριά Κανέλλος Δεληγιάννης(που είχε τότε τρείς αδελφούς στα χέρια των Τούρκων)πιάνει και σφάζει τους Τούρκους των Λαγκαδίων τονίζοντας έτσι την αποφασιστικότητα της συμμετοχής του στον Αγώνα, τον δρόμο χωρίς επιστροφή. Λίγο μετά αναθέτει την αρχηγία των Δυνάμεων της Γορτυνίας (Καρύταινας) στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Ο τελευταίος μαζί με τον Πετρόμπεη και τον Παπαφλέσσα εισέρχονται ελευθερωτές στην Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου, ενώ ταυτόχρονα ο Λόντος απελευθερώνει το Αίγιο. Στην Λακωνία κυριαρχούν οι οικογένειες Κρεββατά και Γιατράκου, ενώ στην Κυνουρία ο Αναγνώστης Κονδάκης.
Η επικράτηση των Ελλήνων σε σειρά μαχών, με αποκορύφωμα τις μάχες σε Βαλτέτσι(13 Μαΐου) και Λάλα(13 Ιουνίου), βοήθησε την πολιορκία των Τούρκων στην Τριπολιτσά, όπου οι Έλληνες επικρατούν στα τέλη Σεπτεμβρίου και έτσι απελευθερώνεται το κέντρο του Μοριά. Φαίνεται πλέον να επικρατεί η Ελευθερία για τους επί τόσους αιώνες ραγιάδες του Σουλτάνου. Η Πάτρα, παρότι εκεί κηρύχτηκε η Επανάσταση στις 25 Μαρτίου, δεν έπεσε στα χέρια των Επαναστατών λόγω περίεργων λαθών των αρχηγών των Ελλήνων μέχρι το 1828!
210315 PELOPONHSOSΗ αλλοίωση της επανάστασης από τους εμφυλίους πολέμους και ο ξένος παράγων
Μετά από τον κίνδυνο του 1822 με την αποτυχημένη επίθεση του Δράμαλη(που τον Ιούλιο του 1822 στην περιοχή της Νεμέας-Άγιος Σώστης, Δερβενάκια- υπέστη τέλεια καταστροφή)φαίνεται ότι οι Έλληνες έχουν απόλυτη κυριαρχία στο μεγαλύτερο μέρος του Μοριά. Έχει ήδη γεννηθεί το θέμα εξουσίας των ελεύθερων πια Ελλήνων. Οι παλαιοί αρχηγοί των Ελλήνων(οι Πρόκριτοι-Κοτσαμπάσηδες) συγκρούονται με τους νέους αρχηγούς που ανεδείχθησαν από τον Αγώνα: τους Οπλαρχηγούς, τους Φιλικούς και τους Φαναριώτες.
Σε αυτά θα προστεθούν οι προσωπικές φιλοδοξίες και ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων που βρίσκουν πρόθυμους οπαδούς ανάμεσα στους Έλληνες, με αποκορύφωμα των παροχή των Αγγλικών δανείων, για να δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό και διχαστικό σκηνικό: αποτέλεσμα αυτού είναι οι δύο Εμφύλιοι μετά το 1823, που τελικά οδήγησαν σε κίνδυνο την Επανάσταση. Οι Μοραΐτες το 1824 ηττώνται από τους Υδραίους και τους Ρουμελιώτες(που διαχειρίζονται όσες αγγλικές Λίρες ως «δάνειο» φτάνουν τελικά στην Ελλάδα από το Λονδίνο) και φυλακίζουν στην Ύδρα τους ηγέτες της Πελοποννήσου με επικεφαλής τον Κολοκοτρώνη.

Ο Ιμπραήμ και ο μέγιστος κίνδυνος για την επανάσταση
Οι Τούρκοι αντιδρούν στην Επανάσταση στην Πελοπόννησο στέλνοντας τον πασά της Αιγύπτου Ιμπραήμ για να την καταπνίξει. Αποβιβάζεται ανενόχλητος στην Μεθώνη τον Φεβρουάριο του 1825 και νικά τους Έλληνες καταλαμβάνοντας με μάχες φρούρια και περιοχές που ως τότε ήλεγχαν οι Επαναστάτες: Νεόκαστρο Πύλου, Σφακτηρία, Παλαιόκαστρο. Νικά σε μάχες όπως στο Κρεμμύδι και το Μανιάκι(όπου πέφτει ηρωικά ο Παπαφλέσσας)και φτάνει στην Τριπολιτσά. Οι πανικόβλητοι ηγέτες της τότε Κυβερνήσεως(Κουντουριώτης, Μαυροκορδάτος, Κωλέττης κ.ά.) αναγκάζονται μπροστά στον πανικό από την επέλαση του Ιμπραήμ να απελευθερώσουν τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους άλλους Μοραΐτες ηγέτες, για να σώσουν ό,τι μπορούν.
Μία νίκη στους Μύλους Λέρνης υπό τον Δημήτριο Υψηλάντη δίνει ελπίδες στους Έλληνες, αλλά οι ήττες οδηγούν σε απόγνωση. Όλα θα αλλάξουν τον Οκτώβριο του 1827 με την πολεμική επέμβαση των Τριών Μεγάλων (Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας)στο λιμάνι της Πύλου, με την περίφημη Ναυμαχία του Ναυαρίνου και την καταστροφή του Στόλου των Τούρκων και των Αιγυπτίων.
Η απελευθέρωση: η δικαίωση ενός Αγώνα
Η απελευθέρωση της Πελοποννήσου και η παρουσία της στο μικρό νέο ελληνικό Κράτος κατοχυρώνεται από τις σκληρές διπλωματικές προσπάθειες του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια που φτάνει τον Ιανουάριο του 1828 και εγκαθίσταται στο Ναύπλιο. Το 1830 η Ελλάς αναγνωρίζεται ως Ανεξάρτητο Κράτος και η Πελοπόννησος όλη ελευθερώνεται με την παρέμβαση και του γαλλικού εκστρατευτικού σώματος υπό τον Μαιζόν. Σε αυτήν ανήκουν η Ρούμελη, ο Μοριάς και οι Κυκλάδες.
Γεώργιος Κουρκούτας
δημοσιέυθηκε στο περιοδικό “το Αντίδοτο” που κυκλοφορεί
μαζί με την εφημερίδα “Ελεύθερος Κόσμος”

Πέθανε η μητέρα του Σολωμού Σολωμού

SOLOMOUΑπεβίωσε το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 75 ετών η Σαλώμη Σολωμού, μητέρα του ήρωα Σολωμού Σολωμού ο οποίος δολοφονήθηκε άνανδρα στις 14 Αυγούστου του 1996 προσπαθώντας να κατεβάσει την τουρκική σημαία από τον ιστό στο οδόφραγμα της Δερύνειας.
Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της η Πορεία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού, εκφράζει τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της θανούσας, η οποία πρόσφερε στην πατρίδα μας τον ηρωομάρτυρα Σολωμό Σολωμού. «Είθε η ψυχή της να αγαλλιάσει τώρα που βρίσκεται μαζί με τον γιο της»
http://www.elkosmos.gr

150.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ... ΣΤΟΝ ΜΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΡΟΥΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821...!!! ΠΙΝΑΚΑΣ...!!!


Σύμφωνα με στοιχεία από το βιβλίο Πολιτειογραφικαί πληροφορίαι περί Ελλάδος του Αλέξανδρου Μανσόλα, που εκδόθηκε το 1867, ο πληθυσμός το 1821 ήταν 875150 χριστιανοί και 63615 Τούρκοι σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και νησιά...

Η ελάτωση του πληθυσμού των Ελλήνων σε αυτές τις περιοχές για το διάστημα 1821 - 1828 ήταν 133.200 κι αν συμπεριλάβει κανείς και τις γεννήσεις που σίγουρα έγιναν την χυδκεκριμένη περίπτωση τότε ο αριθμός απωλειών των Ελλήνων κοντεύει τις 150.000...

Είναι βέβαιο ότι σφαγές Ελλήνων πραγματοποιήθηκαν από τους τούρκους και σε άλλα σημεία της Οθωμανικής κατοχής που είδαν την ελευθερία τους δεκάδες χρόνια αργότερα (Ήπεριος, Μακεδονία, Θεσσαλία, Δυτική Θράκη) ή που ακόμη και εως σήμερα δεν έχουν απελευθερωθεί (Ανατολική Θράκη, Μικρασία, Πόντος) οπότε οι πραγματικές συνολικές απώλειες Ελλήνων είναι σίγουρα πολύ πολύ μεγαλύτερες... stoxos.gr

Προκαλεί ο αληταράς Μπουτάρης!Να καταργηθεί η παρέλαση και να ....κάνουμε πανηγύρι στην παραλία!

Μπουτάρης: Να καταργηθεί αυτή η παρέλαση - Να κάνουν ένα πανηγύρι στη Ν. Παραλία [vid]
Την άποψη ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου με τη μορφή που έχει σήμερα θα πρέπει να καταργηθεί εξέφρασε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.
Ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε πως στην παρέλαση πρέπει να συμμετέχουν μόνο τα στρατιωτικά τμήματα αντί να παρελαύνουν σύλλογοι.

«Πρέπει να καταργηθεί αυτή η παρέλαση και να μείνουν μόνο τα στρατιωτικά τμήματα. Αντί να έχουνε έναν συρφετό συλλόγων να κάνουνε ένα πανηγύρι σε όλη την Νέα Παραλία. Να έχουνε χορούς τραγούδια, να έχει μουσική να έχει τραγούδια και να γιορτάζουμε πραγματικά την απελευθέρωση. Αυτό το πράγμα δεν είναι αξιοκρατικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Δείτε το βίντεο του thestival.gr:
http://www.stoxos.gr

Μέλη «αντιφασιστικής» παρακρατικής συμμορίας οι τρεις συλληφθέντες για φθορές στα ακυρωτικά μηχανήματα

Μέλη «αντιφασιστικής» παρακρατικής συμμορίας οι τρεις συλληφθέντες για φθορές στα ακυρωτικά μηχανήματα
«Λαυράκι» έβγαλε η σύλληψη των τριών αληταράδων που έσπαγαν τα ακυρωτικά μηχανήματα σε λεωφορεία. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας επί του θέματος, στο οποίο υπό τον τίτλο «Έσπαγαν τα ακυρωτικά, κρατούσαν και… σημειώσεις» και υπότιτλο «Στους 3 συλληφθέντες βρέθηκαν χειρόγραφα με τα δρομολόγια λεωφορείων που χτυπούσαν» αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις επτά δρομολογίων λεωφορείων στα οποία έχουν καταγραφεί φθορές ακυρωτικών μηχανημάτων, βρέθηκαν στην κατοχή των τριών συλληφθέντων που είναι ύποπτοι για βανδαλισμούς σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ένα από τα δρομολόγια ήταν της γραμμής «822» Νέα Ζωή - Αγ. Αντώνιος, στο οποίο άγνωστοι είχαν προκαλέσει φθορές σε δύο ακυρωτικά μηχανήματα, λίγο πριν από την σύλληψη των τριών ατόμων. Σε άλλες χειρόγραφες σημειώσεις υπήρχαν αναφορές από μέρος φεϊγβολάν για τις ελεύθερες μετακινήσεις αλλά και για εκδηλώσεις υπέρ μεταναστών και προσφύγων.
Οι συλλήψεις του 39χρονου και των δύο 23χρονων, έγινε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που αναζητούσαν τα άτομα βανδαλισμών στα ακυρωτικά μηχανήματα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στο Περιστέρι. Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σημείο των φθορών έξω από το 13ο και 33ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, εντοπίστηκαν οι τρεις ύποπτοι να κάνουν γκράφιτι με σπρέι στους τοίχους του σχολικού συγκροτήματος γράφοντας: ‘’Τα προσφυγόπουλα στο σχολείο, οι φασίστες στις τρύπες τους’’.
Μετά την προσαγωγή τους, στο σπίτι του 39χρονου βρέθηκαν ξύλινα κοντάρια, έντυπο αναρχικό υλικό, τρία σφυριά, ένα καλέμι, δύο σπρέι χρώματος, ενώ στο σπίτι ενός εκ των 23χρονων, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι φωτοβολίδων, πτυσσόμενο κλομπ, ένα αστέρι… νίντζα, κροτίδες και αθύρματα. Στο τετράδιο με τα δρομολόγια των ΜΜΜ, στα οποία είχαν καταγραφεί φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα, υπήρχε και σημείωση με την διεύθυνση του σχολικού συγκροτήματος που έκαναν γκράφιτι. Οι νεαροί φέρεται να αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή τους σε φθορές ακυρωτικών μηχανημάτων και προβάλλουν ως άλλοθι ότι στο σχολείο κατευθύνθηκαν με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση οδηγήθηκαν χθες για να δικαστούν, ωστόσο η δίκη τους αναβλήθηκε για σήμερα και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι».
Το «λαυράκι» για τα θρασύδειλα αυτά υποκείμενα, τα οποία πιάστηκαν μεν να βανδαλίζουν αλλά παριστάνουν τώρα το «κορόιδο», είναι ότι ανήκουν σε συγκεκριμένη παρακρατική «αντιφασιστική» ομάδα, η οποία μάλιστα έκανε και κάλεσμα «αλληλεγγύης» στα δικαστήρια, για την περίπτωσή τους. Πρόκειται για παρακρατική ομάδα της οποίας η συνθηματολογία και (κυρίως) η πρακτική εφαρμογή εμπίπτουν στην ρητορική μίσους και στις βίαιες - εγκληματικές επιθέσεις σε πολιτικά αντιφρονούντες, που αποτελούν και τα δύο ποινικά κολάσιμες ενέργειες.
Με δεδομένο ότι εδώ και καιρό έχουμε σωρεία βανδαλισμών σε ΜΜΜ, είναι αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη «αντιφασιστική» ομάδα αποτελεί ξεκάθαρα εγκληματική οργάνωση, η οποία εκτός από τους έμψυχους έχει βάλει στο στόχαστρό της και άψυχα αντικείμενα. Αλήθεια, ο εισαγγελέας θα ασκήσει δίωξη εναντίον της συγκεκριμένης συμμορίας στην οποία ανήκουν οι τρεις συλληφθέντες;
Ο λογαριασμός όλων των μέχρι τώρα ζημιών μπορεί να αποδοθεί στα θλιβερά αυτά υποκείμενα, τα οποία μπορούν να απευθυνθούν για συμπαράσταση στον γιο του… Σκουρλέτη εάν το επιθυμούν. Οποιαδήποτε συγκάλυψη των διωκτικών αρχών απέναντι στα παρακρατικά αυτά αποβράσματα (τα οποία άλλοι «αντιφασίστες» τα χαρακτήρισαν «ασφαλίτες» και μετά τα «καρπάζωσαν» στο Πολυτεχνείο τον Φεβρουάριο του 2015, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) προδίδει συνενοχή στα αμέτρητα μέχρι στιγμής εγκλήματά τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 
http://www.xryshaygh.com

Σκανδαλάρα: Χαράτσι στις συντάξεις υπέρ των “σωματείων” του ΚΚ€

Σκανδαλάρα: Χαράτσι στις συντάξεις υπέρ των “σωματείων” του ΚΚ€
Γράφει ο Αντίοχος
Έναν ακόμα τρόπο για να βγάζουν κι άλλα φράγκα οι αχόρταγοι δισεκατομμυριούχοι του Περισσού προβλέπει ο διαβόητος νόμος του (ταξικού αποστάτη…) Κατρούγκαλου!
Σύμφωνα, λοιπόν, με καταγγελίες γίνεται παρακράτηση κάποιου ποσού από τις καταβαλλόμενες συντάξεις και τα φράγκα πάνε στα κουκουέδικα σωματεία των συνταξιούχων! Κι αυτό συμβαίνει με εγκύκλιο του πρώην ΙΚΑ 31/2016 της Διεύθυνσης Ασφάλισης – Εσόδων σε εφαρμογή του άρθρου 102 ν.4387/2016 (Φ.Ε.Κ. Α΄85), σύμφωνα με την οποία θεσπίζεται μηνιαία εισφορά, η οποία παρακρατείται από τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις και αποδίδεται στο Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής του άρθρου 34 του ν. 4144/2013, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συνομοσπονδιών Συνταξιούχων.
Κι εδώ δε μιλάμε για μικροποσά… Προχθές εκταμιεύτηκαν 1,1 εκατ. ευρώ με προορισμό το σωματείο συνταξιούχων του ΙΚΑ (του οποίου προΐσταται το επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ Δήμος Καμπούρης…), τον σύλλογο συνταξιούχων δημοσίου και τον πανελλήνιο σύλλογο αποστράτων.
Το «σωματείο» του Καμπούρη τσεπώνει 163.300 το μήνα, ο σύλλογος του δημοσίου 81.665 και οι απόστρατοι 10.200 ευρώ τον μήνα.
Σύμφωνα δε με καταγγελία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, το χαράτσι καθιερώθηκε με την σιωπηρή συναίνεση όλων των κομμάτων του… συνταγματικού τόξου, για χάρη των… επαναστατών του ΚΚΕ!
Φτύστε τους, να μην τους ματιάσετε τους… μεγάλους επαναστάτες, που βγάζουνε κι από τη μύγα ξίγκι!
Εθνικισμός

Πώς το Μπέρμιγχαμ έγινε “σφηκοφωλιά” τζιχαντιστών - Μία... διδακτική ιστορία

Πώς το Μπέρμιγχαμ έγινε “σφηκοφωλιά” τζιχαντιστών - Μία... διδακτική ιστορία
Σας παρουσιάζουμε αυτούσιο το ρεπορτάζ καθεστωτικής ιστοσελίδας, που έχει... παράδοση στο να καθυβρίζει την Χρυσή Αυγή, σχετικά με το πώς κατέστη το Μπέρμιγχαμ μία γειτονιά τζιχαντιστών. Από την αρχική δειλή εισροή λαθρομεταναστών στους διθυράμβους του συστήματος για το "παράδειγμα πολυπολιτισμικότητας" στον εφιάλτη της τζιχάντ και στα θύματα της ισλαμικής τρομοκρατίας.
"To γκρι Hyundai 4x4 με το οποίο o Καλίντ Αμασούντ θέρισε ζωές στη Γέφυρα του Ουέστιμινστερ το νοίκιασε από μια εταιρεία στο Μπέρμιγχαμ. Από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι του ο μανιακός Καλίντ Μασούντ για να πάει στο Λονδίνο και να σπείρει τον τρόμο και το θάνατο.
Στο Μπέρμιγχαμ νοίκιαζε διαμέρισμα ο τζιχαντιστής κι εκεί συνέλαβε η βρετανική αστυνομία τα περισσότερα άτομα μετά το μακελειό.
Υπό άλλες συνθήκες θα μίλαγε κανείς για σύμπτωση. Αλλά η πρόσφατη ιστορία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Βρετανίας δείχνει ότι η σχέση του Μπέρμιγχαμ με την τρομοκρατία κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, σχολιάζει η Daily Mail.

Σ' αυτό το κτίριο στο Μπέρμιγχαμ νοίκιαζε διαμέρισμα ο Καλίντ Μασούντ
  • Ένας στους δέκα καταδικασμένους ισλαμιστές τρομοκράτες στη Βρετανία προέρχονται από μια μικρή περιοχή του Μπέρμιγχαμ, μέσα και γύρω απ’ τη συνοικία Sparkbrook.
  • 26 από τους 269 γνωστούς τζιχαντιστές της Βρετανίας προέρχονται απ’ την ίδια περιοχή.
  • Ο συνολικός αριθμός των ισλαμιστών τρομοκρατών που αποκαλύφθηκε ότι είχαν διεύθυνση κατοικίας στο Μπέρμιγχαμ στην πάροδο των ετών, είναι ακόμη μεγαλύτερος: 39.
Τα στοιχεία περιέχονται σε μια έκθεση χιλίων σελίδων, που δημοσιεύτηκε στις αρχές του μήνα απ’ τη Henry Jackson Society, μια ομάδα μελετών σε θέματα ασφάλειας.
Οι αντικριστές βεράντες στου Sparkbrook κι άλλες παρόμοιες γειτονιές σ’ ολόκληρη τη Βρετανία χαρακτηρίστηκαν από πολλούς παραδείγματα μιας ευημερούσας πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Στην πραγματικότητα, όμως, κατέληξαν να γίνουν γκέτο με υψηλά ποσοστά ανεργίας κι εγκληματικότητας, όπου οι γηγενείς Βρετανοί συνιστούν ισχνή μειοψηφία.
Πριν από μια γενιά η πλειονότητα των κατοίκων προερχόταν από ντόπιους κι οικογένειες απ’ την Ιρλανδία, που τους προσήλκυσαν τα φτηνά ενοίκια κι οι θέσεις εργασίας. Τη δεκαετία του ‘60 άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι μετανάστες απ’ την Ινδική υπήπειρο κι έτσι άρχισε μια διαδικασία μετασχηματισμού της περιοχής. Σήμερα μουσουλμάνοι απ’ το Πακιστάν ζουν δίπλα σε μουσουλμάνους απ’ το Μπαγκλαντές ή το Κασμίρ.

Πρόσφατη πανεπιστημιακή έρευνα έδειξε ότι το Sparkbrook είναι η μία απ’ τις δύο περιοχές εκτός Λονδίνου, όπου οι γεννημένοι εκτός Βρετανίας κάτοικοι υπερβαίνουν το 30%. Σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού εκεί δεν μιλά καν Αγγλικά, ενώ στον ουρανό της πόλης ορθώνονται 22 μιναρέδες.


Ο Καλίντ Μασούντ, πατέρας τριών παιδιών, μπορεί να έδρασε ως «μοναχικός λύκος» στην τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είχε συνεργούς. Ο 52χρονος Βρετανός που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ, είχε «επαφές» στο Μπέρμιγχαμ. Εξ’ ου και οι έφοδοι της αστυνομίας στην πόλη, το Λονδίνο και αλλού.

Αυτό το κτίριο στο Μπέρμιγχαμ  είναι ένα από εκείνα στα οποία επέδραμε η βρετανική αστυνομία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο
  • Το 2002 ο πρώτος Βρετανός τρομοκράτης που είχε ως πηγή έμπνευσης την Αλ Κάιντα, o Μοϊνούλ Αμπεντίν, καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη επειδή μετέτρεψε σε εργαστήριο κατασκευής βομβών μια αποθήκη στο Sparkbrook.
  • Ο Αμπεντίν ήταν 25 ετών τότε, παντρεμένος με παιδιά, εργαζόταν ως σερβιτόρος και πωλητής μεταχειρισμένων ΙΧ. Στα 42 του, σήμερα, μόλις εξέτισε την ποινή του και επέστρεψε στους δρόμους του Μπέρμιγχαμ.
  • Το 2008 ο Παρβέζ Χαν -35 ετών σήμερα – καταδικάστηκε σε ισόβια επειδή συνωμότησε για να απαγάγει και να αποκεφαλίσει έναν Βρετανό μουσουλμάνο στρατιώτη. Ζούσε και αυτός στο Μπέρμιγχαμ.
  • Το 2013 ο Ιρφάν Χαλίντ καταδικάστηκε σε 18ετή κάθειρξη ως μέλος πυρήνα της Αλ Κάιντα, που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει το θάνατο 2.000 ανθρώπων. Ο Χαλίντ ζούσε στο Sparkbrook, σχετικά κοντά στα σημεία των πρόσφατων εφόδων της βρετανικής αστυνομίας.
Πώς όμως έγινε το Μπέρμιγχαμ «πρωτεύουσα της τρομοκρατίας» στη Βρετανία;
Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας τονίζουν ότι πολλοί απ’ τους μουσουλμάνους που ζουν σήμερα στην πόλη έλκουν την καταγωγή τους απ’ το διαιρεμένο Κασμίρ, επίκεντρο μιας ατέρμονης εδαφικής διαμάχης μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας.
Στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘90 αντάρτες απ’ το Κασμίρ που μάχονταν για την ανεξαρτησία της περιοχής πήγαν στο Μπέρμιγχαμ για να συγκεντρώσουν χρήματα και να προσελκύσουν ντόπιους μουσουλμάνους στον αγώνα τους. Πολλοί απ’ τους καταδικασθέντες τζιχαντιστές του Μπέρμιγχαμ χρησιμοποίησαν τις αντάρτικες ομάδες του Κασμίρ ως εφαλτήριο στρατολόγησής τους στην Αλ Κάιντα.
Αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που η πόλη έγινε συνώνυμη της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.
Στο Μπέρμιγχαμ προσπάθησαν υπερσυντηρητικοί μουσουλμάνοι να διεισδύσουν σε κρατικά σχολεία για να επιβάλουν ισλαμική ατζέντα.
Το 2014 έγινε έρευνα για το σκάνδαλο «Δούρειος Ίππος» και αποδείχθηκε ότι το δημοτικό συμβούλιο έκλεισε τα μάτια στην υπόθεση, φοβούμενο μήπως κατηγορηθεί για ρατσισμό.
Κι ίσως αυτή η πολιτική ανοχής στο πλαίσιο μιας κακώς εννοούμενης πολιτικής ορθότητας απέναντι σε άτομα με ριζοσπαστικές απόψεις και δράσεις να συνέβαλε στην εκκόλαψη του αυγού του φιδιού στην πόλη, σχολιάζει η Daily Mail."
http://www.xryshaygh.com