Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Οι Ιμάμηδες καλούν τους κατοίκους της ορεινής Ξάνθης να υποδεχτούν τον Σουλτάνο στην Κομοτηνή με δωρεάν μετακίνηση

Μπορεί κυβερνητικές πηγές να κάνουν λόγο για μια απλή προσευχή κι ένα γεύμα του Τούρκου Προέδρου την Παρασκευή στην Κομοτηνή ωστόσο φαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Όλα δείχνουν πως πάμε για μια από τις μεγαλύτερες ΤΟΥΡΚΟΦΙΕΣΤΕΣ που έχουν γίνει στη Θράκη κι αυτό δεν το λέμε καθόλου τυχαία.
Πρώτοι κατ’ αποκλειστικότητα σας μεταφέρουμε μια είδηση που μόλις έφτασε στα χέρια μας. Σε αρκετά από τα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης οι Ιμάμηδες ανακοίνωσαν μέσα από τα μεγάφωνα των τζαμιών πως θα υπάρχουν λεωφορεία για να πάρουν τους κατοίκους της περιοχής και να τους μεταφέρουν δωρεάν στην Κομοτηνή. Αίσθηση μάλιστα προκαλεί το γεγονός πως όχι μια αλλά δυο φορές ανακοινώθηκε πως καλεσμένες στην υποδοχή του Σουλτάνου είναι και οι γυναίκες των οικισμών, πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ κατά το παρελθόν κι από αυτό και μόνο το γεγονός καταλαβαίνει κανείς για τι μεγέθους φιέστα μιλάμε.
Εδώ βέβαια προκύπτει κι άλλο ζήτημα που αφορά στο ρόλο των Ιμάμηδων αλλά για την ώρα μένουμε στην είδηση που επαναλαμβάνω πρώτοι μεταδίδουμε.
Σεμπαεδήν Καραχότζα / www.xanthinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: