Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Αγωγή κατά του ελληνικού κράτους κατέθεσε η μητέρα της Μυρτώς

Αγωγή κατά του ελληνικού κράτους κατέθεσε η μητέρα της Μυρτώς
Πεντέμισι χρόνια μετά την επίθεση που δέχθηκε το 2012 στην Πάρο η δεκαπεντάχρονη τότε Μυρτώ από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, η μητέρα της Μυρτώς, Μαρία Κοτρώτσου κατέθεσε αγωγή εναντίον του ελληνικού κράτους.

Μιλώντας στο radio1d.gr, η Μ. Κοτρώτσου εξήγησε πως το ελληνικό κράτος δεν φροντίζει την Μυρτώ και δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση της υγείας και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη. Όπως επισήμανε, η προηγούμενη κυβέρνηση βοήθησε και έστειλε την Μυρτώ στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όπως γράφει το protothema  το κράτος έχει δώσει ένα επίδομα στη Μυρτώ 730 ευρώ το μήνα, το οποίο δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη της θεραπείας είπε η μητέρα της, υπογραμμίζοντας, ότι το παιδί της κάνει καθημερινές θεραπείες και λαμβάνει φάρμακα προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Η μητέρα της Μυρτώς είπε, ότι κινήθηκε δικαστικά κατά του ελληνικού δημοσίου και θα πάει μέχρι τέλους το δικαστικό αγώνα προκειμένου κανείς να μη βρεθεί στη θέση της Μυρτώς.

Όπως συμπλήρωσε, δεν είναι δυνατόν, να αδιαφορεί το κράτος για τη Μυρτώ και να μην της παρέχει τα αναγκαία. Έχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις και αυτά διεκδικώ με την αγωγή κατά του κράτους.

Τέλος, επισήμανε πως αυτή τη στιγμή η Μυρτώ επιβιώνει λόγω της συνεισφοράς ιδιωτών, καθώς το κράτος αδιαφορεί πλήρως.
Η ερασιτεχνική ΑΕΚ τιμά την Μυρτώ ΒΙΝΤΕΟ


athensvoice

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Μα η Μυρτω ειναι Ελληνιδα, δεν ειναι Πακιστανη για να την βοηθησει το κρατος!