Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗ ΒΛΑΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ - ΒΙΝΤΕΟ


Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, σχολιάζοντας τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική, έκανε λόγο για «ακραία καιρικά φαινόμενα που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή».
Η κ. Καφαντάρη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, μέχρι στιγμής έχουμε οκτώ θύματα (σ.σ. αυτός ήταν ο αριθμός την ώρα που μίλησε) και οφείλουμε να εκφράσουμε ως Βουλή τα συλλυπητήριά μας και τη βαθιά θλίψη που νιώθουμε. Και βέβαια όλοι νομίζω συμφωνούμε ότι ο κρατικός μηχανισμός με όλες τις μορφές πρέπει να είναι παρών, ώστε να μείνει μέχρι εδώ αυτό το οποίο συνέβη σήμερα, το οποίο είναι πολύ δυσάρεστο. Να προσθέσω ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που είναι και συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, και το λέω γιατί έχουμε και τη Διάσκεψη στη Βόννη αυτή τη στιγμή, πρέπει η πολιτεία να τα αντιμετωπίσει ώστε να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα από εδώ και πέρα.
Η τοποθέτηση της κ. Καφαντάρη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη ξέσπασε αναφέροντας: «Εξοργίζετε τον κόσμο όταν μιλάτε για ακραία φαινόμενα ενώ οι ευθύνες σας είναι τεράστιες και εγκληματικές, γιατί ενώ ξέρετε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα ήταν αναγκαία ιδιαίτερα σε αυτήν την περιοχή, δεν τα κάνατε. Εξοργίζετε τον κόσμο όταν μιλάτε για ακραία καιρικά φαινόμενα. Να λέτε για τις ευθύνες που έχετε».
http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: