Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Πύρινος εφιάλτης στον Βαρνάβα

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να καίγεται η φωτιά στο Βαρνάβα, στο μέτωπο που ξεκίνησε από τον Κάλαμο το απόγευμα της Κυριακής και γρήγορα πήρε διαστάσεις με πολλούς να καταγγέλλουν ότι υπήρξε εσφαλμένη διαχείριση.
Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να επέμβουν έγκαιρα καθώς λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι εκδηλώθηκε νέο μέτωπο στο Καπανδρίτι κοντά στην περιοχή της μονής Αναλήψεως. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Καπανδριτίου Μιχάλη Ντάση υπάρχει μια γυναίκα εγκλωβισμένη στο σπίτι της στην οδό Κώστα Βάρναλη.
Την ίδια ώρα συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στον Κάλαμο στη θέση Αγκώνα όπου σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να τις αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα.
Οι πυροσβέστες με την βοήθεια οχημάτων του Στρατού προσπαθούν να ανοίξουν δρόμους όπου δεν υπάρχουν ώστε να καταφέρουν να φτάσουν κοντά στις φλόγες και να προσπαθήσουν να περιορίσουν το μέτωπο.
Τους 150 πυροσβέστες με 68 οχήματα, τα 58 άτομα πεζοπόρο, τα 19 εθελοντικά οχήματα, τις 13 υδροφόρες ΟΤΑ και τα 6 οχήματα της ΕΥΔΑΠ συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής οι ρίψεις νερού να έχουν περιορίσει το μέτωπο της πυρκαγιάς.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: