Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΓΑΛΛΙΚΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»: ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 9,1% ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΛΕΠΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ… 1% ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ

«Δημοκρατία», λοιπόν. Και μάλιστα γαλλικού τύπου. Ποσοστό 9,1% πήρε το κόμμα Λεπέν στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές. Κι έβγαλε μόλις 6 έδρες από τις 577, ήτοι ποσοστό… 1%!
Την ίδια στιγμή, που τα κομμούνια του παλιοκαραγκιόζη Μελανσόν, με μόλις 5,8% βγάζουν… 26 βουλευτές!
Αυτός είναι ο ορισμός του καλπονοθευτικού συστήματος, το οποίο όμως στρέφεται μόνο κατά του κόμματος Λεπέν – γι’ αυτό και είναι αποδεκτό από το σύνολο του γαλλικού… «συνταγματικού» τόξου!
Ιδού και η δήλωση της αρχηγού του κόμματος μετά την εκλογική παρωδία:
«Η αποχή έσπασε νέα ρεκόρ, η αμφιβολία απέναντι στην δημοκρατία έφτασε στα ύψη. Η αποχή θρυμματίζει σημαντικά την νομιμότητα της νέας βουλής. Θέλω να επισημάνω ότι είναι σκανδαλώδες ένας κίνημα σαν το δικό μας, με 6,7 εκατομμύρια ψηφοφόρους στην προεδρική εκλογή να μη μπορεί να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα. Παρότι η κυβέρνηση Μακρόν έχει ισχυρή πλειοψηφία, θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι ιδέες του είναι εντελώς μειοψηφικές στη χώρα. Εμείς θα είμαστε οι εκπρόσωποι των εκατομμυρίων Γάλλων που είναι δεμένοι με την ιστορία τους, θα στηρίξουμε τους πλέον αδύναμους καθώς και την μεγαλοπρέπεια της γαλλικής ιστορίας. Θα είμαστε πάντα παρόντες, αύριο πιο δυνατοί από σήμερα, για να υπερασπιστούμε τη Γαλλία και τους Γάλλους».

https://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: