Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΚΑΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ !! ΕΦΙΑΛΤΗΣ: Περικόπτουν κοινωνικά επιδόματα και καταργούν φοροαπαλλαγές

k7

Στη «μέγγενη» των περικοπών μπαίνουν κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, ενώ υπό κατάργηση τελούν και οι φοροαπαλλαγές που έχουν απομείνει, σύμφωνα με το τελικό κείμενο της τεχνικής συμφωνίας. Ακόμη, στα μέτρα που συμφωνήθηκαν και θα τεθούν σε εφαρμογή από φέτος, περιλαμβάνονται και περικοπές δαπανών σε φάρμακα και υγειονομική περίθαλψη.
Σημείο αναφοράς αποτελεί αναμφίβολα το γεγονός ότι περικόπτονται σημαντικές κοινωνικές παροχές. Συγκεκριμένα «μαχαίρι» κατά 1,5 εκατ. ευρώ θα μπει από φέτος στα επιδόματα ανεργίας, ενώ το 2010 το ποσό μείωσης θα ανέλθει στα 2 εκατομμύρια ευρώ.
Επιπρόσθετα, το 2017, τα οικογενειακά επιδόματα θα ψαλιδιστούν κατά  8,5 εκατ. ευρώ και την επόμενη χρονιά η περικοπή θα φτάσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Μειώσεις κατά 58 εκατ. ευρώ το 2018, προβλέπονται για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ενώ συνολικά η κυβέρνηση δεσμεύεται για εξορθολογισμό δημοσίων δαπανών κατά 189 εκατ. ευρώ το 2018.
Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές που είχαν απομείνει
Προς κατάργηση οδεύουν ολοταχώς και φοροαπαλλαγές, όπως για τις ιατρικές δαπάνες, με απώτερο δημοσιονομικό σκοπό να εξοικονομηθούν 259 εκατομμύρια ευρώ το 2018. Επίσης, γίνεται αναφορά στον περιορισμό των δαπανών για φάρμακα και υγειονομική περίθαλψη από φέτος, για εξοικονόμηση 125 εκατ. ευρώ το 2017 και 188 ευρώ εκατ. ευρώ συνολικά ως το 2018.
Μέτρα εντός του 2017
Επίσης η κυβέρνηση λαμβάνει την υποχρέωση να μην φέρει ξανά και να μην παρατείνει, ρυθμίσεις χρεών ή αμνηστευτικές φορολογικές διατάξεις. Ακόμη η κυβέρνηση καλείται να εξαιρέσει από τον ΦΠΑ τις επιχειρήσεις με πολύ χαμηλούς τζίρους (κάτω από τις 25.000 ευρώ και ίσως κάτω και από τις 15.000 ευρώ).
http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: