Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Εισαγγελική έρευνα ύστερα από ερώτηση του Συναγωνιστή Γερμενή: Ζήτημα ημερών η ακύρωση του «τουρκοδιαγωνισμού» του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη

Εισαγγελική έρευνα ύστερα από ερώτηση του Συναγωνιστή Γερμενή: Ζήτημα ημερών η ακύρωση του «τουρκοδιαγωνισμού» του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη
Πρόσφατα ο Δήμος Μύκης, του οποίου ο επικεφαλής συχνά πυκνά παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις του τουρκικού προξενείου, εξέδωσε μέσω ΑΣΕΠ προκήρυξη για την πρόσληψη τριών υπαλλήλων, με απαραίτητη προϋπόθεση την καλή γνώση της τουρκικής γλώσσας! Καλή γνώση που σύμφωνα με την προκήρυξη θα πιστοποιείται από το πανεπιστήμιο της Άγκυρας ΤΟΜΕR!
Η προκήρυξη αυτή ήταν προφανώς φωτογραφική και στόχο της είχε την είσοδο στις υπηρεσίες του Δήμου των πρακτόρων του τουρκικού προξενείου, ώστε να ενταθεί και να επισημοποιηθεί η τουρκική προπαγάνδα στην Θράκη μας. Όλα αυτά με την συνενοχή της συγκυβερνήσεως Σύριζα – Ανέλ, αφού η προκήρυξη εκδόθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο, μέσω ΑΣΕΠ.
Το μείζον αυτό ζήτημα έφερε στην Βουλή η Χρυσή Αυγή με ερώτηση του Βουλευτή Β’ Αθηνών, Γεωργίου Γερμενή, ο οποίος ρώτησε ευθέως τον υπουργό «τι είδους συμφέροντα εξυπηρετούν τέτοιου είδους επιλογές και ποια η θέση των αρμοδίων περί αυτού».
Η ανάδειξη του θέματος σε κοινοβουλευτικό επίπεδο από την Χρυσή Αυγή κατέστησε αδύνατη την κρυφή και ύπουλη συνέχιση της ενέργειας αυτής, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση των αρχών.
Όπως διαβάζουμε, λοιπόν, σε τοπικό ιστολόγιο:
«Κύκλοι του ΥΠΕΞ και του Υπουργείου Παιδείας ήδη έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους στην διχαστική λογική του Δημάρχου Μύκης
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται από μέρα σε μέρα: ΝΑ ακυρωθεί η φωτογραφική και ρατσιστική προκήρυξη του Δήμου Μύκης για τις τρεις προσλήψεις ΗΜΕΤΕΡΩΝ που μεθόδευσε ο Δήμαρχος Μύκης Καπζά Τζεμήλ, προκειμένου να προσλάβει στο Δήμο τρία «δικά» του άτομα, όλα μάλιστα πλούσιων οικογενειών, αφού απαραίτητος όρος ήταν και η κατάθεση πιστοποιητικού της Τουρκικής γλώσσας από ειδικό μάλιστα πανεπιστήμιο της Άγκυρας, όπου πληρώνεις για να σπουδάσεις την γλώσσα και λίγοι έχουν αυτήν την άνεση…!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο παραπάνω όρος που μπήκε μάλιστα την τελευταία στιγμή από τον Δήμαρχο Μύκης Τζεμήλ Καπζά για ευνόητους λόγους, -κατά περίεργο τρόπο πέρασε και από το  ΑΣΕΠ!- ήταν αρκετός αλλά και καταλυτικός στο να ακυρωθεί η προκήρυξη!
Χθες πάντως αρκετοί ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν δικαιολογητικά και τίτλους σπουδών (σ.σ. Η προθεσμία έληγε στις 25/5/2017), ενώ πληροφορίες μας ανέφεραν ότι κάποιες ενδιαφερόμενες κατέθεσαν πτυχίο γλωσσολογίας αλλά της Αγγλικής και Ιταλικής γλώσσας. Δηλαδή χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανήκει και η Ελλάδα, όχι όμως η Τουρκία…
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
Την ίδια ώρα ωστόσο με ευαισθησία αντέδρασε και η Εισαγγελία Ξάνθης απέναντι στον  "φωτογραφικό" διαγωνισμό που αδικούσε και τους φτωχούς νέους του Δήμου Μύκης αλλά και όλους τους Έλληνες πολτες, Χριστιανούς και μουσουλμάνους.
Συγκεκριμένα η Εισαγγελική Αρχή Ξάνθης διέταξε ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί:
1.Ποιός υπάλληλος του Δήμου Μύκης έβαλε την συγκεκριμένη φωτογραφική διάταξη στο διαγωνισμό.
2.Πλην του Δημάρχου Μύκης Καπζά Τζεμήλ που θεωρείται τουλάχιστον ηθικός αυτουργός για το πιθανό ποινικό αδίκημα που διεπράχθη, ποιοί άλλοι ευθύνονται.
3.Το θέμα έχει φτάσει ήδη στη Βουλή και θα πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.»
Σας παραθέτουμε αυτούσια την ερώτηση που προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών:

ΘΕΜΑ: «Απαραίτητη η προϋπόθεση γνώσης της τουρκικής γλώσσας για τους υποψηφίους εργαζόμενους στο Δήμο Μύκης Ξάνθης»
Είναι σαφές ότι στην περιοχή της Θράκης, η τουρκική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα status quο που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα. Ιδιαίτερη όμως ανησυχία προκαλείται από την πρωτοφανή αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης εις ότι αφορά την επιλογή πολιτικών τακτικών οι οποίες θα έτειναν προς την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου της περιοχής. Αντίθετα όμως, με έκπληξη βλέπουμε ότι αρχές κινούνται προς την άκρως αντίθετη κατεύθυνση. Όπως προκύπτει από την Ανακοίνωση υπ. Αριθ. ΣΟΧ 1/2017 σχετικά με τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2014-2020», ανάμεσα στα προσόντα που απαιτούνται για τους υποψηφίους είναι η γνώση της τουρκικής γλώσσας. Κατά την πολιτική μας αξιολόγηση, αυτό και μόνο το στοιχείο υποθάλπει τα εθνικά μας συμφέροντα στην περιοχή δεδομένου ότι ενώ πρέπει το ελληνικό κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση να ενισχύουν με κάθε τρόπο τις ελληνικές θέσεις, την ίδια στιγμή απαιτείται από τους Έλληνες πιθανούς εργαζομένους σε πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, να γνωρίζουν την τουρκική γλώσσα για να ανταποκριθούν δήθεν στην υπηρεσία τους. Η ορθότερη πολιτική τακτική θα επέβαλε την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσης σε όλη την επικράτεια και την σαφή πρωτοκαθεδρία της Ελληνικής γλώσσας στις κρατικές καθώς και στις υπηρεσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι  υπουργοί:
  • Με ποια κριτήρια εισήχθη στην εν λόγω προκήρυξη – ανακοίνωση η προϋπόθεση γνώσης της τουρκικής γλώσσης;
  • Τι είδους συμφέροντα εξυπηρετούν τέτοιου είδους επιλογές και ποια η θέση των αρμοδίων περί αυτού;
Αθήνα, 22/05/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: