Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ξεπέρασε τα όρια η τουρκική προκλητικότητα: Δεσμεύουν για 4 ημέρες το μισό Αιγαίο!

Ξεπέρασε τα όρια η τουρκική προκλητικότητα: Δεσμεύουν για 4 ημέρες το μισό Αιγαίο!
Η τουρκική προκλητικότητα ξεπερνά τα όρια για ακόμη μια φορά εγείροντας εξωφρενικές και παράνομες απαιτήσεις καθολικού ελέγχου ναυσιπλοΐας στο μέσο του Αιγαίου Πελάγους.
Στις 9 Μαΐου 2017 η Άγκυρα με αδικαιολόγητα προκλητικό τρόπο έγειρε παράνομα δικαιώματα στο κέντρο του Ελληνικού Αιγαίου Πελάγους με την ανακοίνωση άσκησης ναυσιπλοΐας τύπου ΝΑΤΟ NCAGS (Naval Cooperation and Guidance for Shipping - Ναυτική Συνεργασία και Καθοδήγηση Εμπορικής Ναυτιλίας).
Θεωρητικά η άσκηση NCAGS ισχυρίζεται ότι αποβλέπει στην μείωση των πιθανοτήτων δημιουργίας προβλημάτων μεταξύ πολεμικού ναυτικού και εμπορικής ναυτιλίας καθώς και γενικότερα στην αύξηση της προστασίας των ναυτιλλομένων και την εξασφάλιση της θαλάσσιας ασφάλειας. Αλλά βέβαια είναι άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα του ΝΑΤΟ για τον επιλεκτικό έλεγχο ναυτιλίας αντιπάλων συμφερόντων.
Σε αυτή την περίπτωση την άσκηση NCAGS επικαλείται πονηρά η τουρκία για να προκαλέσει προβλήματα στην Ελληνική θαλάσσια επικράτεια. Συγκεκριμένα με το μήνυμα NAVTEX 474/17 η τουρκία αναγγέλλει την πραγματοποίηση από τις 15 έως τις 19 Μαΐου μιας τετραήμερης επιχείρησης με όνομα DENIZ KURDU 2017, δηλαδή μία NCAGS σε όλο το μήκος και πλάτος των διεθνών υδάτων του Αιγαίου Πελάγους.
Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι όλα τα πλοία πέραν της ακτίνας των 6 μιλίων από τις Ελληνικές ακτές, δηλαδή πέραν των σημερινών Ελληνικών χωρικών υδάτων,  καλούνται να αναφέρονται στην τουρκία!
Αναλυτικά η πονηρή τουρκία, συγκαλυμμένα με την πρόφαση της άσκησης, δηλώνει τη θέληση της να πραγματοποιήσει ακόμη και νηοψίες με την τουρκική ακτοφυλακή και το τουρκικό πολεμικό ναυτικό σε εμπορικά και αλιευτικά σκάφη! Βέβαια αφού δεν έχει αυτό το δικαίωμα καλεί όλα τα παραπλέοντα σκάφη στα σημερινά διεθνή ύδατα να έρχονται σε "εθελοντική επαφή" με το επιχειρησιακό ναυτικό κέντρο TNSC της κατεχόμενης Σμύρνης στέλνοντας αναφορά τύπου “FORMAT ALFA”.Υπενθυμίζουμε ότι η νατοϊκή αναφορά “FORMAT ALFA” εμπεριέχει νευραλγικά στοιχεία για την ρότα και το φορτίο ενός πλοίου, όπως όνομα, αριθμό νηολογίου, τηλέφωνο, πορεία, τύπο φορτίου καθώς και πληροφορίες αναχώρησης και άφιξης σε λιμένες.
Βέβαια από την στιγμή που η Ελλάδα δεν έχει εξασκήσει το νόμιμο δικαίωμα της για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, οι παμπόνηροι τούρκοι βρίσκουν την ευκαιρία και εγείρουν τις αβάσιμες και παράνομες αξιώσεις τους στις Ελληνικές θάλασσες.

Και με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύονται με τον πιο πανούργο τρόπο ότι με τα Ελληνικά χωρικά ύδατα στα σημερινά 6 ναυτικά μίλια υπάρχει μια μεγάλη θαλάσσια επιφάνεια διεθνών υδάτων. Όμως η άσκηση του δικαιώματος της Ελλάδος σε χωρικά ύδατα 12 ναυτικών μιλίων που απορρέει και από το Διεθνές Δίκαιο ξεκαθαρίζει την κυριότητα της Ελλάδος στο Αιγαίο Πέλαγος και αποτρέπει την επαναλαμβανόμενη τουρκική προκλητικότητα στις Ελληνικές Θάλασσες.
Φυσικά σε ισχύ βρίσκονται και άλλες δύο πρόσφατες τουρκικές προκλητικές ναυτικές οδηγίες σχετικά με παράνομη άσκηση Έρευνας και Διάσωσης (Search & Rescue - SAR) στην θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου και μια άλλη με χρήση πραγματικών πυρών στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου, Σκύρου και Ευβοίας! Δηλαδή ευτυχώς που οι τούρκοι δεν έχουν βγάλει ακόμη NAVTEX και για το Ιόνιο!

Συμπερασματικά η τουρκία με την πρόφαση αυτών των ασκήσεων, που στην ουσία είναι casus belli για την Ελλάδα, επιχειρεί να εδραιώσει αρχικώς δικαιώματα επιχειρησιακής συγκυριαρχίας και περαιτέρω κανονικής διχοτόμησης του Αιγαίου. Άλλωστε μόλις πριν από λίγο καιρό η ανήθικη τουρκική προκλητικότητα είχε εκδηλωθεί και στην ΑΟΖ της Κύπρου με άλλες παράνομες NAVTEX και ναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Στην επικίνδυνη αυτή κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας η Ελλάδα στο άμεσο μέλλον μπορεί να ανταποκριθεί με ικανούς διπλωματικούς χειρισμούς και σωστούς αμυντικούς εξοπλισμούς που μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή μπορεί να εγγυηθεί στο Ελληνικό Έθνος.

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: