Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Άμεση απέλαση του αλβανού κατσαπλιά ποδοσφαιριστή που χλευάζει την Ορθοδοξία!


Μετά τον προκλητικό «πανηγυρισμό» του, με τον σχηματισμό με τα χέρια του του αετού της «Μεγάλης Αλβανίας», τον οποίο είχε κάνει παλαιότερα σε αγώνα της ομάδας του στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο αλβανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα Άντι Λίλα φροντίζει και πάλι να προκαλεί με την στάση του.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», το οποίο υπό τον τίτλο «Προκλητικός ο Άντι Λίλα χλευάζει τον χριστιανισμό» λέει τα εξής: “Ακόμα μια φορά ο Άντι Λίλα κατάφερε να γίνει το πρόσωπο της επικαιρότητας. Με ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα, ο αλβανός μέσος του ΠΑΣ, χλεύασε τον χριστιανισμό, κοροϊδεύοντας τους τακτικούς αγιασμούς, σε ένα ρεσιτάλ μισαλλοδοξίας ύστερα από επίσκεψη που δέχτηκε από ακραίο ιμάμη! Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Λίλα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς, μετά το γκολ που σημείωσε στο Καραϊσκάκη, πανηγύρισε σχηματίζοντας τον αετό της Μεγάλης Αλβανίας. Το συμβάν μπορεί να ξεχάστηκε, αλλά ο παίκτης κατάφερε και πάλι να προκαλέσει.
Στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στην Αλβανία, δέχτηκε την επίσκεψη ενός ακραίου ιμάμη… Στον εν λόγω ιμάμη ο Λίλα και ακόμη ένας συμπαίκτης του στην Εθνική Αλβανίας, ο Αρμάντο Σαντίκου, «εξομολογούνται»! Μόνο που αυτό γίνεται μπροστά στην κάμερα την οποία χρησιμοποιεί ο ίδιος ο ιμάμης κάνοντας ζωντανή μετάδοση στο facebook. Ο Άντι Λίλα δείχνει να απολαμβάνει τη συνομιλία, ρωτά πόσοι τους παρακολουθούν, τους χαιρετά με ισλαμικό ασπασμό και συνεχίζει το παραλήρημα!
Ενδεικτικό είναι ότι και τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για ρεσιτάλ μισαλλοδοξίας. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ κοροϊδεύει τους τακτικούς αγιασμούς που γίνονται στην ομάδα. Ειρωνεύεται τους ιερείς αλλά και τον μητροπολίτη, για τον οποίο λέει ότι εκείνος δεν του φίλησε το χέρι, αλλά το άρπαξε και το έσφιξε. Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι την ώρα του αγιασμού αυτός κρύβεται ώστε να μην πέσει πάνω του ούτε μια σταγόνα νερό.
Ο Λίλα αναφέρεται ακόμη σε έναν Σενεγαλέζο, συμπαίκτη του στον ΠΑΣ, με τον οποίο είχε «ομάδα προσευχής». Ο Σενεγαλέζος, μάλιστα, σε μία από τις προπονήσεις, ύστερα από αγιασμό, σημάδευε με την μπάλα τον ιερωμένο που είχε μείνει να τους παρακολουθήσει! Ο παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα δείχνει ότι απολαμβάνει τη συζήτηση στον μέγιστο βαθμό, σε όλη τη διάρκειά της, και στο τέλος καυχιέται για τη μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει στην αποστήθιση του Κορανίου!
Ο Άντι Λίλα προφανώς δικαιούται να πιστεύει ό,τι θέλει. Όμως, δεν δικαιούται να ειρωνεύεται, να απαξιώνει και να χλευάζει μια άλλη θρησκεία στην πόλη και την ομάδα που τον φιλοξενούν. Τον λόγο πλέον έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα!”
Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο πάνω στην απαράδεκτη και προκλητική αυτή στάση του αλβανού ποδοσφαιριστή, αλλά και την παρόμοια αντίδραση του σενεγαλέζου συμπαίκτη του. Να θυμίσουμε, απλώς, ότι πριν από τέσσερα ακριβώς χρόνια, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Κατίδης «τελείωσε» από την ομάδα του εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο πανηγύρισε. Αναντιστοίχως, ο Λίλα όχι μόνο δεν είχε συνέπειες για τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο είχε πανηγυρίσει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά αντιθέτως συνεχίζει τις απαράδεκτες δηλώσεις και κινήσεις του σε βάρος της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας. Θα τον «μαζέψουν» επιτέλους, τόσο η ΕΠΟ όσο και ο σύλλογος στον οποίο ανήκει;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: