Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για οπλοκατοχή και παράνομες παρακολουθήσεις - 3 ΒΙΝΤΕΟ

Πολτοποίηση της λογικής η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για  την απόκτηση και κατοχή όπλων από τους πολίτες
Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων τονίζοντας ότι, η συγκεκριμένη πρόταση δεν υιοθετεί μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του παράνομου εμπορίου, απλά τιμωρεί και αποθαρρύνει τους νομοταγείς πολίτες, ενώ η αύξηση της γραφειοκρατίας, η ομαδοποίηση κανόνων και η επιβολή ανέφικτων περιορισμών  οδηγούν σε πολτοποίηση της λογικής και ώθηση των πολιτών στην απόκτηση όπλων από τρίτες, μη σύννομες πηγές.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κύριε Πρόεδρε, η συγκεκριμένη πρόταση της Επιτροπής αποδεικνύει ότι υπερβαίνει τις εκτελεστικές νομοθετικές της αρμοδιότητες και δεν κατανοεί πως η διαδικασία της ως νομοθέτης πηγάζει από, και αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των πολιτών. Η πρόταση δεν υιοθετεί μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του παράνομου εμπορίου, απλά τιμωρεί και αποθαρρύνει τους νομοταγείς πολίτες. Το παράνομο εμπόριο όπλων δεν οφείλεται στην ελαστικότητα της προηγούμενης οδηγίας.
Τα εμπροσθογεμή, τα μουσειακά, τα όπλα σκοποβολής, τα απενεργοποιημένα, τα εκθεσιακά και τα ημιαυτόματα δεν αντιμετωπίζονται με τη λογική απειλής και τυχόν συμμετοχής σε παράνομες δραστηριότητες.
Η αύξηση της γραφειοκρατίας, η ομαδοποίηση κανόνων και η επιβολή ανέφικτων περιορισμών οδηγούν σε πολτοποίηση της λογικής και ώθηση στην απόκτηση όπλων από τρίτες, μη σύννομες πηγές. Ορισμένες τεχνικές προδιαγραφές, όπως η χωρητικότητα γεμιστήρων για τα ημιαυτόματα όπλα κεντρικής επίκρουσης, είναι τραγελαφικές. Το σχολιάζω ως πρώην Αξιωματικός των Ελληνικών ειδικών δυνάμεων και χρήστης όπλων.
Η έκθεση πρέπει να καταψηφιστεί και να αφεθεί στη νομο-παρασκευαστική δικαιοδοσία των κρατών μελών".

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του προτεινόμενου υπερβολικού περιορισμού, που ουσιαστικά αντιστοιχεί σε απαγόρευση, της κατοχής όπλων στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του στην οδηγία, καθώς περιορίζει σημαντικά τα δικαιώματα των κατόχων νομίμως όπλων, ενώ δεν έχει την παραμικρή επίπτωση στους τρομοκράτες και στους εγκληματίες που ούτως ή άλλως τα όπλα που χρησιμοποιούν είναι παράνομα ήδη. Επιπλέον, ανέφερε πως σύμφωνα με μελέτες, η απαγόρευση της οπλοκατοχής ποτέ δεν οδήγησε σε μείωση της εγκληματικότητας, αντίθετα πολλές φορές οδήγησε στην αύξηση της.
Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας:
"Ετοιμάζεστε να ψηφίσετε μια παράλογη έκθεση που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεν θα αντιμετωπίσει σε καμία περίπτωση το πρόβλημα της τρομοκρατίας, θα εξυπηρετήσει μόνο τους παράνομους και τους εγκληματίες, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε εκατομμύρια νόμιμους κατόχους όπλων σε όλη την Ευρώπη.
Σε σχέση με την τρομοκρατία και το έγκλημα, θα έπρεπε να γνωρίζετε πως στα τρομοκρατικά χτυπήματα δεν χρησιμοποιούνται νόμιμα όπλα. Τα τυφέκια εφόδου, όπως είναι το Καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν στις επιθέσεις στο Παρίσι είναι ήδη παράνομα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό βέβαια δεν έμποδισε τους τρομοκράτες να τα προμηθευτούν. Σε καμία χώρα του κόσμου δεν μειώθηκαν οι εγκληματικές ενέργειες μετά από απαγόρευση όπλων. Αντίθετα, σε πολλές αυξήθηκαν.
Καλώ λοιπόν το ευρωκοινοβούλιο να ψηφίσει ταυτόχρονα με την απαγόρευση των όπλων και την απαγόρευση των μαχαιριών. Όση λογική υπάρχει στην μια Έκθεση θα υπήρχε και στην άλλη, και ότι αποτέλεσμα θα φέρει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας η απαγόρευση των όπλων θα φέρει και η απαγόρευση των μαχαιριών."
Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Πρέπει να προστατευτούμε από τις παρακολουθήσεις τις CIA»
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια στης συζητήσεως για τις επιπτώσεις των μαζικών δεδομένων στα θεμελιώδη δικαιώματα.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κύριε Πρόεδρε, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας των επικοινωνιών και η εκτεταμένη χρησιμοποίηση ηλεκτρονικών συσκευών παρέχουν τη δυνατότητα σε διαφόρους φορείς να συλλέγουν και να επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα, πράγμα που κάνουν χωρίς τη συγκατάθεση των ενδιαφερομένων.
Άλλωστε είναι πρόσφατες οι αποκαλύψεις, που προήλθαν μέσω διαρροής από τα Wikileaks, των μεθόδων που χρησιμοποίησε η CΙΑ για να συλλέγει πληροφορίες. Ουδείς έχει το δικαίωμα να παραβιάζει την προσωπική ζωή κάποιου ατόμου και να συλλέγει στοιχεία τα οποία θα χρησιμοποιήσει εις βάρος του είτε για να το εκβιάσει, είτε για να ασκήσει βία, είτε, ακόμη περισσότερο, για να τα δώσει σε διάφορες πολυεθνικές εταιρείες, συμβάλλοντας έτσι στην καθιέρωση μονοπωλίων. Αυτό είναι ένα απαράδεκτο φαινόμενο.
Πρέπει να το αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει να προστατευθούν τα δικαιώματα των πολιτών των χωρών της Ευρώπης".
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: