Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Οσμή σκανδάλου με εμπλοκή Μπουτάρη για παράνομους διαγωνισμούς στον τομέα καθαριότητας

Οσμή σκανδάλου με εμπλοκή Μπουτάρη για παράνομους διαγωνισμούς στον τομέα καθαριότητας
Το ηθικό πλεονέκτημα των διαδόχων της αμαρτωλής διοικητικής αρχής Παπαγεωργόπουλου καταρρέει υπό το βάρος των αλλεπάλληλων κατηγοριών για κακοδιαχείριση και σπατάλη δημοσίου χρήματος, που έρχονται να προστεθούν στην ομολογούμενη ανικανότητα του δημάρχου Θεσσαλονίκης να διοικήσει το δήμο και να προστατέψει την πόλη από φαινόμενα διαφθοράς, κακοκαιρίας κ.ο.κ.
Μετά τις καταγγελίες για εταιρείες «φαντάσματα» στις οποίες δόθηκε η έγκριση από την τωρινή διοικητική αρχή να διαχειριστούν κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ και που δραστηριοποιούνται στον τομέα της καθαριότητας, κινήθηκαν πλέον όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι η βασιμότητα των σοβαρών καταγγελιών και κατ’ επέκταση η διερεύνηση των ευθυνών που βαραίνουν προσωπικά τον Μπουτάρη ως επικεφαλής της διοίκησης του δήμου. Ασχέτως, όμως, αποτελέσματος και μόνο η υποψία σκανδάλου είναι αρκετή για να επισκιάσει (ξανά) τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν ταλαιπωρήθηκε από ίδια φαινόμενα.
Ο Μπουτάρης για το θέμα που ανέκυψε σχετικά με τους παράνομους διαγωνισμούς στον τομέα της καθαριότητας απάντησε επικαλούμενος την διενέργεια ΕΔΕ και την κλήση σε απολογία όλων των μελών που εμπλέκονται σε αυτή. Βέβαια, όταν ακούμε από τον Μπουτάρη τη λέξη ΕΔΕ θυμόμαστε πως τα ίδια έλεγε σχετικά με την κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλονίκη, ΕΔΕ που τελικά απέφυγε όταν διασκέδασε την ανικανότητα του με την περίφημη ρήση για «παγωμένες αλατιέρες».
Όμως οι ευθύνες του Μπουτάρη, ενδεχομένως όχι ακόμη με την νομική έννοια αλλά με την πολιτική, είναι δεδομένες. Αυτός και η παράταξη του φέρνει προς ψήφιση και χωρίς να γνωρίζει κανένας εάν έχει προηγηθεί επαρκής έλεγχος, ένα σωρό από θέματα των οποίων η πλειοψηφία αφορά την συνδιαλλαγή με εταιρείες με τη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης. Προκύπτουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με το εάν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του δήμου ασχολήθηκαν με αυτά τα θέματα για να διαπιστώσουν εάν οι πολύτιμοι πόροι που κατασπαταλιόνται δεξιά κι αριστερά έχουν κάποιο αντίκτυπο ως προς την υλοποίηση του έργου της διοίκησης.
Εν ολίγοις στο Δήμο Θεσσαλονίκης όλοι προσποιούνται πως όλα δουλεύουν καλά. Οι δικογραφίες που αφορούν τη διοίκηση Μπουτάρη διαψεύδουν το όνειρο του και επαναφέρουν στη μνήμη άλλες, σκοτεινές εποχές που με κάθε ευκαιρία αρέσκεται να καταδικάζει προς επιβεβαίωση της ηθικής ανωτερότητας του. Σε κάθε περίπτωση αυτή δοκιμάζεται, μαζί με την υπομονή των πολιτών της Θεσσαλονίκης.
Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη
xamak.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: