Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΙΜΙΑ 2016: Εθνικιστικός παλμός στην εκδήλωση Μνήμης για τους πεσόντες Αξιωματικούς των Ιμίων - Φωτορεπορτάζ, Βίντεο

Φωτογραφίες και βίντεο από την δυναμική πορεία και την επιβλητική εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Ήρωες των Ιμίων.
Φωτογραφικό υλικό:











http://www.xryshaygh.com

Χιλιάδες Εθνικιστές τίμησαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής τους Ήρωες των Ιμίων - Φωτορεπορτάζ


Παρουσία χιλιάδων Εθνικιστών και με πολύ έντονο παλμό πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης για τους Ήρωες των Ιμίων.

Την παρουσίαση των ομιλητών ανέλαβε ο Συναγωνιστής, Νικόλαος Κωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρθηκε στις σοβιετικού τύπου απαγορεύσεις του αντεθνικού καθεστώτος, οι οποίες δεν μπορούν να σταματήσουν τους Εθνικιστές.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας του Λαϊκού Συνδέσμου, Ευάγγελος Καρακώστας, παρέθεσε το χρονικό της προδοσίας από το μεταπολιτευτικό καθεστώς, το οποίο έχει χτίσει την ύπαρξή του πάνω στο Αίμα και τις προδομένες Θυσίες των Ελλήνων, είτε αυτές έγιναν στα Ίμια, είτε έγιναν στην Κύπρο.

Στη συνέχεια εκ μέρους των Ελλήνων Στρατιωτικών, ο Συναγωνιστής Αθανάσιος Κωνσταντίνου, παρέθεσε μία ιδεολογική ομιλία περί του ηρωισμού καταλήγοντας σε μία απαρίθμηση της αιμάτινης πορείας του σύγχρονου ελληνικού ηρωισμού, από τον Αριστοτέλη Γκούμα, τον Σολωμό Σολωμού, τον Τάσο Ισαάκ, μέχρι τον Γιώργο Φουντούλη και τον Μανώλη Καπελώνη.

Εκ μέρους των Κυπρίων αδερφών μας, κατόπιν, στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, Χρίστος Χρίστου, ο οποίος μίλησε για την μνήμη των Ηρώων, αναφέροντας ότι το Ε.ΛΑ.Μ δίνει Αγώνα στην Κύπρο για την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού την ώρα που οι πολιτικάντηδες δίνουν γη και ύδωρ στους τούρκους.

Ο Βουλευτής Β' Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Γεώργιος Γερμενής, αναφέρθηκε στην ικανοποίηση από το κομμουνιστικό καθεστώς των αιτημάτων των κουκουλοφόρων της αριστεράς, που οργάνωσαν αντισυγκέντρωση για να εμποδίσουν την εθνική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

Ο Συναγωνιστής και Βουλευτής Β' Πειραιά, Ιωάννης Λαγός, αναφέρθηκε στους Χρυσαυγίτες και τις Χρυσαυγίτισσες, οι οποίοι αποτελούν τον φόβο ενός ολόκληρου αντεθνικού καθεστώτος.

Ακολούθως, ο Βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, έκανε λόγο για το νόημα της συγκεντρώσεως ως έναν όρκο Αγώνα ενώπιον των Ηρώων του Έθνους. Ούτε οι σφαίρες, ούτε οι φυλακές λυγίζουν τους εθνικιστές!

Στην συνέχεια το συγκεντρωμένο πλήθος ρίγησε, αφού στο βήμα ανέβηκε ένας ζωντανός Ήρωας, ο Αλέξανδρος Γέροντας, ο οποίος με τις σφαίρες μέσα στο κορμί του ακόμα αναφωνούσε «Ζήτω Η Χρυσή Αυγή», δίνοντας με το παράδειγμά του κουράγιο σε όλους τους αντιστεκόμενους Έλληνες.

Ο Συναγωνιστής ανέφερε ότι εμείς οι Χρυσαυγίτες και οι Χρυσαυγίτισσες είμαστε οι συνεχιστές των Ηρώων. Όσο έχουμε πίστη στη Νίκη και φυλάμε τις δικές μας Θερμοπύλες, κανείς δεν μπορεί να μας λυγίσει.

Τελευταίος στο βήμα ανέβηκε, μετά από δύο χρόνια, επιβεβλημένης από το καθεστώς των μνημονίων, απουσίας, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος.

Ο Αρχηγός πραγματοποίησε ένα χρονικό των συγκεντρώσεων της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια, ξεκινώντας από τη νύχτα της προδοσίας το 1996 και φτάνοντας μέχρι το 2013, οπότε και η παλλαϊκή συμμετοχή των Ελλήνων στην συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής υπήρξε ουσιαστικά το σήμα προς τους πολιτικάντηδες να ξεκινήσουν την σκευωρία εναντίον της τρίτης πολιτικής δύναμης του τόπου.

Ένα αντεθνικό καθεστώς που παλιότερα απαρτιζόταν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά τώρα έχει βρεί αντάξιους συνεχιστές στον Σύριζα και τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις αυτών που κρατάνε τη Σημαία για χάρη αυτών που καίνε τη Σημαία. Όμως, η κόκκινη χούντα του μνημονίου δεν θα περάσει. Η Χρυσή Αυγή θα φροντίσει για αυτό!

Ο Αρχηγός αναφέρθηκε και στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, ακριβώς πριν την σοβιετική απαγόρευση. Οι συριζαίοι βουλευτές πλέον ζούνε με τις συνέπειες της μνημονιακής τους πρακτικής και της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων που έχει πλημμυρίσει την Ελλάδα με λαθρομετανάστες. Έτσι πλέον δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στις περιφέρειές τους, ευρισκόμενοι μόνιμα αντιμέτωποι με την οργή των Ελλήνων, που τους αποδοκιμάζουν.

Σε αυτό το πολιτικό σκηνικό, η Χρυσή Αυγή δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον Αγώνα δίπλα στους Έλληνες πολίτες, υπέρ της Εθνικής Μνήμης και ό,τι άλλο απαιτείται όσες απαγορεύσεις και αν επιχειρήσει το καθεστώς. Γιατί μονάχα η Χρυσή Αυγή μπορεί να σταματήσει τους διαχρονικούς αντεθνιστές, είτε αυτοί βρίσκονται πλέον στον Σύριζα, είτε στη Νέα Δημοκρατία.

Η εκδήλωση έκλεισε με το καθιερωμένο Προσκλητήριο Νεκρών, τον Εθνικό μας Ύμνο και τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής.
http://www.xryshaygh.com

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Άδειες καναλιών – Υπερψηφίστηκε με 153 ψήφους υπέρ, έναντι 101 κατά και δύο παρών

vouli_600
Υπερψηφίστηκε με 153 ψήφους υπέρ, έναντι 101 κατά και δύο παρών, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με την νέα διάταξη, ο αριθμός των καναλιών που θα εκπέμπουν ανά κατηγορία θα ορίζεται αρχικά από τον αρμόδιο υπουργό, ενώ η Βουλή θα καλείται να τον εγκρίνει.
Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ την καταψήφισαν όλα τα κόμματα τη αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε παρών.
Από τους πολιτικούς αρχηγούς μόνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν παρόντες στην ψηφοφορία και ψήφισαν.
Ειδικότερα, από την ψηφοφορία απουσίαζαν:
– Από τη ΝΔ οι Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής, Όλγα Κεφαλογιάνη, Κατερίνα Παπακώστα, Μάριος Σαλμάς, Κωνσταντίνος Βλάσης, Κωνσταντίνος Κοντογιώργης, Βασίλης Γιόγιακας, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Αθανάσιος Δαβάκης, Βασίλης Οικονόμου και Γιώργος Βαγιωνάς.
– Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη οι Φώφη Γεννηματά, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Μιχάλης Τσελέπης.
– Από τη Χρυσή Αυγή οι Ηλίας Κασιδιάρης, Νικόλαος Μίχος, Χρήστος Χατζησάββας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Γιάννης Λαγός.
– Από το ΚΚΕ οι Δημήτρης Κουτσούμπας, Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης, Αλέκα Παπαρήγα, Λιάνα Κανέλη, Νικόλαος Μωραίτης, Γιάννης Γκιόκας, Μανώλης Συντυχάκης, Ιωάννης Δελής, Γιώργος Λαμπρούλης, Σταύρος Τάσσου, Κωνσταντίνος Στεργίου, Διαμάντω Μανωλάκου.
– Από το Ποτάμι οι Σταύρος Θεοδωράκης, Χάρης Θεοχάρης, Κατερίνα Μάρκου, Κωνσταντίνος Μπαργιωτάς.
– Από τους Ανεξάρτητους βουλευτές ο Στάθης Παναγούλης.
– Από τους ΑΝΕΛ ο Κώστας Ζουράρις.
– Από την Ένωση Κεντρώων ο Ιωάννης Σαρίδης.
http://www.greekmoney.gr

Ρουσφετολόγιο – Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διόριζε τον ανιψιό του

MITSOTAKIS1213-735x459
Ο Ελληνικός λαός δεν βάζει μυαλό. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή η χώρα, μεταξύ άλλων πτώχευσε επειδή έπαιρνε δανεικά και έβγαλε ελλείμματα για να ταΐσει το καθεστώς κομματοκρατίας, οικογενειοκρατίας και αναξιοκρατίας που κυριαρχεί σε όλα δυστυχώς τα κόμματα της Βουλής. Ο καβγάς μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη τους φέρνει και τους δυο ηττημένους. 
Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να στηλιτεύει την πελατειακή και τη ρουσφετολογική νοοτροπία που «έριξε έξω» το Δημόσιο και να δρομολογεί τις απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων, αλλά όπως
αποκαλύπτεται ο ίδιος πράττει αντίθετα από αυτά λέει.
Ο κ. Μητσοτάκης έχει διορίσει τον ανιψιό του Γρηγόριο Αλέξανδρο Δημητριάδη ως ειδικό σύμβουλο στο Πολιτικό του Γραφείο και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Η αρχική αποκάλυψη έγινε από τον Ελεύθερο Τύπο και αυτή την Κυριακή το ΧΩΝΙ δημοσιεύει τη σχετική απόφαση (δείτε την εδώ) με ημερομηνία 7 Αυγούστου 2013. Μάλιστα όπως απολύφθηκε πρό ημερών (δείτε εδώ) ο κ. Δημητριάδης είναι ταυτόχρονα μέλος σε ΔΣ εισπρακτικής εταιρείας!!!

http://www.greekmoney.gr

ΓΙΑΤΙ Η ΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΦΟΡΑΓΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΚΗΛΙΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ;;; Αναφέρει ο γιος του ήρωα Καραθανάση!

Συγκλονίζει η πρώτη συνέντευξη του 21χρονου γιου του ήρωα Χριστόδουλου Καραθανάση, κυβερνήτη του ελικοπτέρου που κατέπεσε το βράδυ των Ιμίων. Τα συνταρακτικά λόγια για τον πατέρα του και την ιατροδικαστική εξέταση. Τι απαντά σε όσους επιχείρησαν να καπηλευθούν τη μνήμη του. Το μήνυμα που στέλνει στην πολιτεία

Ξημερώματα 31ης Ιανουαρίου 1996. Η κρίση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας είναι στο αποκορύφωμά της και το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ίπταται πάνω από τα Ίμια αναγνωρίζοντας με τον προβολέα του, μέσα σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τους Τούρκους κομάντος οι οποίοι έχουν καταλάβει την Δυτική Ίμια. Ακολουθούν τα δραματικά λεπτά που συγκλονίζουν ακόμη και σήμερα το πανελλήνιο.
Η Ελλάδα θρηνεί. Τα ελληνικά πολεμικά σκάφη και το αρχηγείο στην Αθήνα γνωρίζουν ότι το ελικόπτερο κατέπεσε και πλέον όλοι προσεύχονται να έχει σωθεί το πλήρωμα. Όμως οι προσευχές δεν εισακούστηκαν. Τρία παλικάρια, τρεις ήρωες, εκτελώντας το καθήκον τους, άφησαν την τελευταία τους πνοή και ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για τον εντοπισμού του υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού.
Πρώτος εντοπίζεται -σε μακρινή απόσταση- από το σημείο συντριβής ο κυβερνήτης Χριστόδουλος Καραθανάσης, βυθίζοντας στην θλίψη την οικογένειά του. Τους γονείς του και την γυναίκα του η οποία μόλις πριν από ένα χρόνο έχει φέρει στη ζωή το παιδί τους. Τον Ιωάννη, που η μοίρα θέλει να μεγαλώνει χωρίς πατέρα αλλά ταυτόχρονα με έναν πατέρα ήρωα που ολόκληρη η Ελλάδα μιλά ακόμη και σήμερα για εκείνον και την αυτοθυσία που έκανε.
Είκοσι χρόνια μετά ο Ιωάννης Καραθανάσης, ένα παιδί γεμάτο όνειρα, με μάτια γαλανά που αντανακλούν το μπλε της θάλασσας, τον τόπο που «αγκάλιασε» τον πατέρα του να δίνει την πρώτη του συνέντευξη στο News247.
Ο 21χρονος Ιωάννης μιλά, στο News247, για την αποστολή θανάτου του πατέρα του, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θυσιάστηκε ο Χριστόδουλος Καραθανάσης και για την λατρεμένη του μητέρα, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα στην πολιτεία.
«Όταν σκοτώθηκε ο πατέρας μου ήμουν μόλις ενός έτους. Από τα πρώτα κιόλας βήματά μου έμαθα να ζω χωρίς πατέρα. Ήταν το δεδομένο της ζωής μου και ουσιαστικά μεγάλωσα με την μητέρα μου η οποία είχε και τον ρόλο του πατέρα. Ζούσα όμως και με έναν ήρωα πατέρα και το βαρύ φορτίο που συνεπάγεται η απώλειά του. Όμως από ένα σημείο και μετά λειτουργούσα με απόλυτη συνείδηση. Θυμάμαι, για παράδειγμα στο δημοτικό να με ρωτούν οι συμμαθητές μου για τον πατέρα μου και εγώ να τους εξηγώ με ηρεμία όσα ήξερα για το ποιος ήταν και πως σκοτώθηκε”, αναφέρει στο News247 ο Ιωάννης που πλέον σήμερα σπουδάζει Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο.
“Αγαπούσα από μωρό την Αρχιτεκτονική και δεν ήθελα να χτίσω μια καριέρα στο Πολεμικό Ναυτικό. Νομίζω -λέει με χαμόγελο- ότι ο κύκλος στις Ένοπλες Δυνάμεις έκλεισε με τον πατέρα μου, ενώ και ο παππούς μου έφτασε στον βαθμό του Ναυάρχου. Ήμουν όμως πολύ συνειδητοποιημένος από μικρός. Μου άρεσαν τα αρχαία ελληνικά και όσο θυμάμαι τον εαυτό μου έλεγα πως θέλω να γίνω αρχιτέκτονας. Ζωγράφιζα σπίτια, φωτογράφιζα σπίτια. Και να ζούσε, λοιπόν, ο πατέρας μου πάλι θα επέλεγα την Αρχιτεκτονική. Έχω μεγάλη λατρεία. Άλλωστε, έτσι μεγάλωσα. 'Ετσι με έμαθαν, να ακολουθώ αυτό που αγαπάω. Ο πατέρας μου, για παράδειγμα, λάτρευε τα ελικόπτερα και δεν κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό επειδή ήταν ο παππούς μου. Άρα η συνέχεια στο Ναυτικό θα είναι λογικά, ως απλός ναύτης μόλις πάρω το πτυχίο μου” μας εξηγεί με χαρά, ενώ ρωτώντας τον για τον πατέρα του και πως τον έχει στο μυαλό του αρκεί ένα ακόμη χαμόγελο και η εξιστόρησή του:

«Μια από τις πρώτες μου ερωτήσεις προς την μητέρα μου ήταν που είναι ο πατέρας μου και έπρεπε με κάποιον τρόπο να μου απαντήσει. Ευτυχώς ούτε η ίδια ούτε οι παππούδες μου, μου είπαν κάποια ανούσια δικαιολογία. Δεν μου είπαν, δηλαδή, ένα απλό και ξερό «λείπει ταξίδι». Μου εξήγησαν από την πρώτη στιγμή τι έχει γίνει, ενώ μεγαλώνοντας έψαξα, έμαθα και διάβασα τι ακριβώς έγινε και πως σκοτώθηκε.
Η μητέρα μου σπούδασε στη Γαλλία και παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία τον πατέρα μου. Εγώ γεννήθηκα όταν ήταν 26 και στα 27 της χάνει τον πατέρα μου. Πέρασε πολύ δύσκολα. Από τη μια είχε να αντιμετωπίσει τα όσα ακούστηκαν για τον πατέρα μου και από την άλλη να αντιμετωπίσει το προσωπική της δράμα.
Στάθηκε όμως, κράτησε. Είχε τεράστια υποστήριξη από τους παππούδες μου και μεγάλη ψυχική δύναμη. Τα κατάφερε. Δεν αντέχει όμως την υποκρισία και το ψέμα και έχει μέσα της μια μεγάλη πικρία. Πρέπει να ακούσει μια συγγνώμη και να μάθει την αλήθεια. Η μόνη της απαίτηση είναι αυτή. Να της πουν την αλήθεια.
Θα σας έλεγα όμως ότι τελικά ο χαμός του πατέρα μου και ο τρόπος που με μεγάλωσε η μητέρα μου με έκαναν πιο δυνατό. Και εύχομαι να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες της ζωής με τη δύναμη και το θάρρος του πατέρα μου. Σε μια Ελλάδα, με αξίες, με σεβασμό”.

«Τις λεπτομέρειες τις μάθαινα σταδιακά από την μητέρα μου, ενώ τελειώνοντας το σχολείο άρχισα να ασχολούμαι εντατικά καθώς είχε ξεκινήσει η υπερεκμετάλλευση του θέματος. Ενώ, λοιπόν, είχα διαβάσει και ήξερα την βασική ιστορία γύρω από το θέμα, ρώτησα φίλους και συμμαθητές του πατέρα μου που ήξεραν πολλές λεπτομέρειες και προσπάθησα να μάθω περισσότερα, πιέζοντας την μητέρα μου να θυμηθεί όσα περισσότερα μπορούσε. Προσπάθησα επίσης να μάθω πως ήταν. Τι του άρεσε να κάνει, ποιες διακοπές του άρεσαν και πως έπινε τον καφέ του. Τις συνήθειες ενός ανθρώπου, του πατέρα που δεν έζησα ποτέ.
Άρα για ένα παιδί με έναν πατέρα νεκρό σε περίοδο οριακά πριν από τον πόλεμο το βάρος και η ευθύνη είναι τεράστια. Και όταν λέω ευθύνη, εννοώ το πώς θα διαχειριστώ εκτός των άλλων όλη αυτή την υπερπροβολή που έχει γίνει και την οποία εκμεταλλεύτηκαν διάφορες ομάδες. Και αναφέρομαι σε πολιτικές ομάδες οι οποίες είτε έλεγαν τρομερά αρνητικά για τον πατέρα μου, αμαυρώνοντας τον άνθρωπο Χριστόδουλο Καραθανάση είτε ισοπεδώνοντας την αξία του ως αξιωματικό. Ερχόμουν σε πολύ δύσκολη θέση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα κάποιους γνωστούς μου ακραίων οργανώσεων οι οποίοι μου μίλαγαν απαξιωτικά επειδή δεν τους υποστηρίζω. «Μου έλεγαν πως για να διαιωνιστεί η μνήμη του πατέρα μου θα έπρεπε να ανήκω στον χώρο τους και να ακολουθώ την δική τους πολιτική άποψη, με την οποία δεν είμαι σύμφωνος. Αυτοί οι άνθρωποι και αυτές οι ομάδες πρέπει να ξέρουν πως ούτε ο πατέρας μου ήταν ή θα γινόταν, ούτε εγώ ήμουν ή θα γίνω «φαν» της Χρυσής Αυγής»
Και από την άλλη πλευρά ένιωθα την πίεση της κοινωνίας, επειδή τολμάμε να έχουμε στο σπίτι μας την ελληνική σημαία. Μέχρι και φασίστα με έχουν αποκαλέσει μόνο και μόνο για την σημαία που κυματίζει στο μπαλκόνι μας”.

«Για εμάς δεν υπάρχουν σοβαρά ή μη ερωτήματα, τι έγινε και πως άφησε την τελευταία του πνοή ο πατέρας μου. Το θέμα είναι πότε θα υπάρξει μια σοβαρή αναγνώριση από το κράτος. Θα υπάρξει; Δυστυχώς είμαι πια αρκετά ώριμος να καταλάβω πως δεν πρόκειται να μας πουν τι ακριβώς έγινε. Πως σκοτώθηκε και γιατί τελικά όλα αυτά τα χρόνια κυριαρχεί το ψέμα.
Η οικογένειά μου, όλοι μας ξέρουμε τι έγινε, ακόμη και για τον τρόπο που διενήργησαν την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία έχει πολλά κενά. Και αναφέρομαι στα συμπεράσματα που προέκυψαν.
Για ένα πράγμα, όμως, είμαστε σίγουροι. Το ελικόπτερο δεν έπεσε ούτε λόγω καιρού, ούτε μόνο του. Μάλιστα πριν χρόνια είχαν δημοσιευθεί και κάποιες φωτογραφίες που έδειχναν την κατάσταση του ελικοπτέρου. Δεν χρειαζόταν να γίνουν στόχοι, δεν έπρεπε να δοθεί εντολή να κατέβουν τόσο χαμηλά στο νησί, ούτε να μετρήσουν τους Τούρκους κομάντος έναν προς έναν.
Την αλήθεια την ξέρουμε και δεν θα μας την στερήσουν όσο και αν προσπαθούν. Το άψυχο σώμα του πατέρα μου βρέθηκε εκτός του ελικοπτέρου, ενώ ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Έκτορας Γιαλοψός βρέθηκαν δεμένοι με τις ζώνες τους μέσα στο ελικόπτερο.
Ο πατέρας μου ζούσε την ώρα της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου. Λύθηκε, πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε. Άρα δεν έπαθε ούτε ανακοπή, ούτε είχε κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του. Πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα ότι και οι τρεις έπασχαν από κάτι».

«Ήταν πρώτοι στις σχολές τους, νέοι άνθρωποι, μάχιμοι και άρτια εκπαιδευμένοι. Άρα το πόρισμα που αναφέρει ότι είχε πρόβλημα με την καρδιά του και έριξε το ελικόπτερο, δεν ισχύει. Πως βγήκε και κολύμπησε. Θα ήθελα να τους παρακαλέσω να μας πουν.
Γιατί όμως συγκάλυψαν και την διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής; Γιατί δεν άφησαν εκπρόσωπό μας να είναι μέσα;. Γιατί ο παππούς μου πιάστηκε στα χέρια με τον ιατροδικαστή; Και γιατί ουσιαστικά η ιατροδικαστική έκθεση βασίστηκε σε ένα πρόβλημα της καρδιάς που είχε η μητέρα του πατέρα μου και όχι ο ίδιος. Τι σχέση μπορεί να έχει το εκ γενετής πρόβλημα της γιαγιάς μου που δεν είναι κληρονομικό με τον πατέρα μου. Εκεί “πάτησαν” και προέκυψε ξαφνικά ότι ο πατέρας μου είχε πρόβλημα με την καρδιά του.
Γιατί η μητέρα μου και ο παππούς μου είδαν μόνο το κεφάλι του και δεν τους άφησαν να δουν το σώμα του; Γιατί ήταν καλυμμένο και γιατί φώναζε ο παππούς μου ότι το παιδί του δεν πνίγηκε;
Και ποιος τελικά θα μας εξηγήσει γιατί η στολή που φόραγε -την οποία έχουμε στο σπίτι μας- έχει τρύπες και κηλίδες αίματος, σημάδια που φανερώνουν πως ο θάνατός του δεν επήλθε από καρδιακό επεισόδιο. Η υπόθεση συγκαλύφθηκε και το μόνο που ζητάω είναι να μάθουμε την αλήθεια».

«Ο πατέρας μου ήξερε ότι θα πεθάνει. Ήξερε ότι θα ήταν η τελευταία του πτήση και για αυτό άλλωστε άφησε το ρολόι του, δίπλωσε τα ρούχα του και είπε αυτά να δοθούν στην γυναίκα μου.
Δεν ήταν η σειρά του να πάει και ο συνάδελφός του που είχε σειρά να πετάξει – που μου είναι και ιδιαίτερα συμπαθής- μου είπε ότι την ώρα που τον καλούσαν μίλαγε στο τηλέφωνο και στην ανάγκη να βρουν πλήρωμα πήραν τον πατέρα και πήγε εκείνος στην φρεγάτα «Ναυαρίνο». Αυτή είναι η μοίρα. Σας λέω και πάλι ήξερε ότι θα πεθάνει. Και πριν φύγει από το σπίτι, χαιρέτησε τον παππού μου, την μητέρα μου κάτι που δεν συνήθιζε κάθε φορά πριν φύγει για μια αποστολή. Τους αγκάλιασε, τους φίλησε και ζήτησε από τη στρατιωτική βάση να επιστραφεί το αυτοκίνητο στο σπίτι. Και όχι μόνο πήγε αλλά δεν δείλιασε ούτε στιγμή. Και μια λεπτομέρεια. Κάθε φορά πριν πετάξουν υπογράφουν ότι είναι σύμφωνοι για την πτήση που θα κάνουν. Εκείνος δεν υπέγραψε. Τους είπε με άλλα λόγια ότι ήταν κατά αυτής της πτήσης όμως πήγε εκτελώντας το καθήκον του».

«Όμως αυτό που έχει αξία είναι η αυτοθυσία τους. Είτε έπεσαν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, είτε από βολές για εμάς είναι το ίδιο. Η υπέρτατη αξία είναι ότι γνωρίζανε ότι πάνε σε αποστολή αυτοκτονίας και πήγανε. Αυτό πρέπει πάση θυσία να είναι το σημερινό δίδαγμα. Από αυτή την μοιραία νύχτα πρέπει να κρατήσουμε το φωτεινό παράδειγμα αυτοθυσίας αυτών των ανθρώπων.
Γιατί πρέπει να βρούμε ξανά την αξιοπρέπειά μας. Να επανέλθει στο λεξιλόγιό μας και στις πράξεις μας. Η ατίμωση της πατρίδας πρέπει να σταματήσει και να μην ξεχνάμε ούτε τον Ηλιάκη ούτε κανέναν από τους νεκρούς μας.
Δεν μπορώ να ακούω, για παράδειγμα, από τον πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα δεν έχει θαλάσσια σύνορα. Μας προσβάλει εμάς και τους προγόνους μας. Δεν μπορεί να λέει ο κ. Τσίπρας ότι ουσιαστικά η Ελλάδα είναι υπό των άλλων. Υπό των γειτόνων. Ζούμε σε μια ευαίσθητη περιοχή και δεν πρέπει να ακούγονται αυτά από το στόμα του εκάστοτε πρωθυπουργού. Όταν απευθύνονται στην πατρίδα πρέπει να είναι προσεκτικοί».

«Έχουμε μια πανέμορφη χώρα. Την ομορφότερη και την αγαπάω ιδιαίτερα. Θέλω να μείνω στην Ελλάδα, γιατί η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες. Πρέπει να παλέψουμε για να μην μας απογοητεύει τόσο συχνά. Πρέπει να φτιάξουμε τα Πανεπιστήμια μας, τα νοσοκομεία μας, τις δημόσιες υπηρεσίες μας. Δεν γίνεται, για παράδειγμα, να κλείνουν οι σχολές μας για 5-6 μήνες και εμείς απλά να καθόμαστε. Αν όλοι κάναμε τη δουλειά μας σωστά τότε η Ελλάδα σήμερα θα ήταν διαφορετική. Ο πατέρας μου έκανε την δουλειά του και μάλιστα καλά. Αυτό πρέπει να ξαναβρούμε. Πρέπει πρώτα εμείς να δίνουμε το καλό παράδειγμα και να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας.
Πέρασε η εποχή των δεξιών και των αριστερών. Η αυτοθυσία του πατέρα μου πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους. Να υποστηρίζουμε τα εθνικά και ατομικά μας δικαιώματά και να μην ζούμε εις βάρος των διπλανών μας.
Η μητέρα μου και οι παππούδες μου με μεγάλωσαν να τιμώ την αυτοθυσία του πατέρα μου. Είναι άλλο να τιμάς την ιστορία σου και άλλο να φανατίζεσαι και στο κάτω – κάτω ας πάψουμε να ψάχνουμε τις εύκολες λύσεις. Ακόμη και ο πατέρας μου δεν επέλεξε την εύκολη λύση και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε”.
Ο Ιωάννης είναι ένα παιδί με πολλά χαρίσματα. Μιλάς μαζί του και νιώθεις όμορφα. Έχει την δύναμη να σε εμψυχώνει, να σε πηγαίνει παρακάτω και να σου μεταφέρει χωρίς κακία, ψευτοεγωισμούς και άλλα νεοελληνικά δήθεν κλισέ μια πραγματικότητα που την ώρα που δακρύζεις σε κάνει να χαμογελάς.
Το μόνο που ζητά είκοσι χρόνια από την θυσία του πατέρα του είναι να μάθει την αλήθεια πέρα και έξω από τα φώτα της δημοσιότητας. Και πρέπει να την μάθει.

http://news247.gr/

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες



Ὁμοῦ δίκαιον τρεῖς σέβειν Ἑωσφόρους,
Φῶς τρισσολαμπὲς πηγάσαντες ἐν βίῳ.
Κοινὸν τὸν ὕμνον προσφέρειν πάντας θέμις,
Τοῖς ἐκχέασι πᾶσι κοινὴν τὴν χάριν.
Ἔαρ χελιδὼν οὐ καθίστησι μία·
Αἱ τρεῖς ἀηδόνες δὲ τῶν ψυχῶν ἔαρ.
Τὴν μὲν νοητὴν ἡ Τριὰς λάμπει κτίσιν,
Τριάς γε μὴν αὕτη δὲ τὴν ὁρωμένην.
Ἀπώλεσαν μὲν οἱ πάλαι Θεοῦ σέβας,
Ἐξ Ἡλίου τε καὶ Σελήνης ἀφρόνως·
Κὰλλoς γὰρ αὐτῶν θαυμάσαντες καὶ τάχος,
Ὥσπερ θεοῖς προσῆγον οὐκ ὀρθῶς σέβας.
Ἐκ τῶν τριῶν τούτων δὲ φωστήρων πάλιν,
Ἡμεῖς ἀνηνέχθημεν εἰς Θεοῦ σέβας,
Κάλλει βίου γάρ, τῇ τε πειθοῖ τῶν λόγων,
Πείθουσι πάντας τὸν μόνον Κτίστην σέβειν.
Κτίσιν συνιστᾷ τὴν δὲ τὴν ὁρωμένην,
Τὸ Πῦρ, Ἀήρ, Ὕδωρ τε, καὶ Γῆς ἡ φύσις.
Οἱ δ᾿ αὖ συνιστῶντές τε κόσμον τὸν μέγαν,
Τὴν πρὸς Θεόν τε Πίστιν, ὡς ἄλλην κτίσιν
Στοιχειακῆς φέρουσι Τριάδος τύπον.
Μέλει γὰρ αὐτοῖς οὐδενὸς τῶν γηΐνων,
Καὶ γήϊνον νοῦν ἔσχον οὐδὲν ἐν λόγοις.
Ὁ Γρηγόριος γὰρ πῦρ πνέει νοῦς τὸν λόγον,
Πρὸς ὕψος αὖ πείθοντα πάντα ἐκτρέχειν.
Τοῖς λιποθυμήσασι δ᾿ ἐκ παθῶν πάλιν,
Ἀναπνοὴ τις οἱ Βασιλείου λόγοι.
Μιμούμενος δὲ τὴν ῥοὴν τῶν ὑδάτων,
Ὁ καρδίαν τε καὶ στόμα χρυσοῦς μόνος,
Τοὺς ἐκτακέντας ἐκ παθῶν ἀναψύχει.
Οὕτω πρὸς ὕψος τὴν βροτῶν πᾶσαν φύσιν,
Ἐκ τῆς χθονὸς φέρουσι τοῖς τούτων λόγοις.

Λάμψεν ἑνὶ τριακοστῇ χρυσοτρισήλιος αἴγλη.
Βιογραφία
Η αιτία για την εισαγωγή της εορτής των Τριών Ιεραρχών στην Εκκλησία είναι το εξής γεγονός:

Κατά τους χρόνους της βασιλείας του Αλεξίου του Κομνηνού (1081 - 1118 μ.Χ.), ο οποίος διαδέχθηκε στη βασιλική εξουσία τον Νικηφόρο Γ’ τον Βοτενειάτη (1078 - 1081 μ.Χ.), έγινε στην Κωνσταντινούπολη φιλονικία ανάμεσα σε λόγιους και ενάρετους άνδρες. Άλλοι θεωρούσαν ανώτερο τον Μέγα Βασίλειο (βλέπε 1 Ιανουαρίου), χαρακτηρίζοντάς τον μεγαλοφυΐα και υπέροχη φυσιογνωμία. Άλλοι τοποθετούσαν ψηλά τον ιερό Χρυσόστομο (βλέπε 13 Νοεμβρίου) και τον θεωρούσαν ανώτερο από τον Μέγα Βασίλειο και τον Γρηγόριο και, τέλος, άλλοι, προσκείμενοι στον Γρηγόριο τον Θεολόγο (βλέπε 25 Ιανουαρίου), θεωρούσαν αυτόν ανώτερο από τους δύο άλλους, δηλαδή από τον Βασίλειο και τον Χρυσόστομο. Η φιλονικία αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να διαιρεθούν τα πλήθη των Χριστιανών και άλλοι ονομάζονταν «Ιωαννίτες», άλλοι «Βασιλείτες» και άλλοι «Γρηγορίτες».

Στην έριδα αυτή έθεσε τέλος ο Μητροπολίτης Ευχαΐτων, Ιωάννης ο Μαυρόπους. Αυτός, κατά την διήγηση του Συναξαριστή, είδε σε οπτασία τους μέγιστους αυτούς Ιεράρχες, πρώτα καθένα χωριστά και στη συνέχεια και τους τρεις μαζί. Αυτοί του είπαν: «Εμείς, όπως βλέπεις, είμαστε ένα κοντά στον Θεό και τίποτε δεν υπάρχει που να μας χωρίζει ή να μας κάνει να αντιδικούμε. Όμως, κάτω από τις ιδιαίτερες χρονικές συγκυρίες και περιστάσεις που βρέθηκε ο καθένας μας, κινούμενοι και καθοδηγούμενοι από το Άγιο Πνεύμα, γράψαμε σε συγγράμματα και με τον τρόπο του ο καθένας, διδασκαλίες που βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν τον δρόμο της σωτηρίας. Επίσης, τις βαθύτερες θείες αλήθειες, στις οποίες μπορέσαμε να διεισδύσουμε με το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, τις συμπεριλάβαμε σε συγγράμματα που εκδώσαμε. Και ανάμεσά μας δεν υπάρχει ούτε πρώτος, ούτε δεύτερος, αλλά, αν πεις τον ένα, συμπορεύονται δίπλα του και οι δύο άλλοι. Σήκω, λοιπόν, και δώσε εντολή στους φιλονικούντες να σταματήσουν τις έριδες και να πάψουν να χωρίζονται για εμάς. Γιατί εμείς, και στην επίγεια ζωή που είμασταν και στην ουράνια που μεταβήκαμε, φροντίζαμε και φροντίζουμε να ειρηνεύουμε και να οδηγούμε σε ομόνοια τον κόσμο. Και όρισε μία ημέρα να εορτάζεται από κοινού η μνήμη μας και καθώς είναι χρέος σου, να ενεργήσεις να εισαχθεί η εορτή στην Εκκλησία και να συνταχθεί η ιερή ακολουθία. Ακόμη ένα χρέος σου, να παραδόσεις στις μελλοντικές γενιές ότι εμείς είμαστε ένα για τον Θεό. Βεβαίως και εμείς θα συμπράξουμε για τη σωτηρία εκείνων που θα εορτάζουν τη μνήμη μας, γιατί έχουμε και εμείς παρρησία ενώπιον του Θεού».

Έτσι ο Επίσκοπος Ευχαΐτων Ιωάννης ανέλαβε τη συμφιλίωση των διαμαχόμενων μερίδων, συνέστησε την εορτή της 30ης Ιανουαρίου και συνέγραψε και κοινή Ακολουθία, αντάξια των τριών Μεγάλων Πατέρων.

Η εορτή αυτής της Συνάξεως του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αποτελεί το ορατό σύμβολο της ισότητας και της ενότητας των Μεγάλων Διδασκάλων, οι οποίοι δίδαξαν με τον άγιο βίο τους το Ευαγγέλιο του Χριστού. Είναι εκείνοι, οι οποίοι εξ’ αιτίας της ταπεινώσεώς τους μπροστά στην αλήθεια, έχουν λάβει το χάρισμα να εκφράζουν την καθολική συνείδηση της Εκκλησίας και ότι διδάσκουν δεν είναι απλώς δική τους σκέψη ή προσωπική τους πεποίθηση, αλλά είναι επιπλέον η ίδια η μαρτυρία της Εκκλησίας, γιατί μιλούν από το βάθος της καθολικής της πληρότητας.

Περί τις αρχές του 14ου αιώνα μ.Χ. ανεγέρθη ναός των Τριών Ιεραρχών κοντά στην Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης, δίπλα σχεδόν στη μονή της Παναχράντου.

Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος α’.
Τούς τρεῖς μεγίστους φωστῆρας τῆς Τρισηλίου θεότητος, τούς τήν οἰκουμένην ἀκτῖσι δογμάτων θείων πυρσεύσαντας, τούς μελιῤῥύτους ποταμούς τῆς σοφίας, τούς τήν κτίσιν πᾶσαν θεογνωσίας νάμασι καταρδεύσαντας, Βασίλειον τόν μέγαν, καί τόν Θεολόγον Γρηγόριον, σύν τῷ κλεινῷ Ἰωάννη, τῷ τήν γλῶτταν χρυσοῤῥήμονι, πάντες οἱ τῶν λόγων αὐτῶν ἐρασταί, συνελθόντες ὕμνοις τιμήσωμεν· αὐτοί γάρ τῇ Τριάδι, ὑπέρ ὑμῶν ἀεί πρεσβεύουσιν.

Κοντάκιον
Ἦχος β’. Τούς ἀσφαλεῖς.
Τούς Ἱερούς καί θεοφθόγγους Κήρυκας, τήν κορυφήν τῶν Διδασκάλων Κύριε, προσελάβου εἰς ἀπόλαυσιν τῶν ἀγαθῶν σου καί ἀνάπαυσιν· τούς πόνους γάρ ἐκείνων καί τόν κάματον, ἐδέξω ὑπέρ πᾶσαν ὁλοκάρπωσιν, ὁ μόνος δοξάζων τούς Ἁγίους σου.

Κάθισμα
Ἦχος πλ. δ’. Τὴν Σοφίαν καὶ Λόγον.
Τοὺς μεγάλους φωστῆρας τοὺς φεραυγεῖς, Ἐκκλησίας τοὺς πύργους τοὺς ἀρραγεῖς, συμφώνως αἰνέσωμεν, οἱ τῶν καλῶν ἀπολαύοντες, καὶ τῶν λόγων τούτων, ὁμοῦ καὶ τῆς χάριτος· τὸν σοφὸν Χρυσορρήμονα, καὶ τὸν μέγαν Βασίλειον, σὺν τῷ Γρηγορίῳ, τῷ λαμπρῷ θεολόγῳ· πρὸς οὓς καὶ βοήσωμεν, ἐκ καρδίας κραυγάζοντες· Ἱεράρχαι τρισμέγιστοι, πρεσβεύσατε Χριστῷ τῷ Θεῷ, τῶν πταισμάτων ἄφεσιν δωρήσασθαι, τοῖς ἑορτάζουσι πόθῳ, τὴν Ἁγίαν μνήμην ὑμῶν.

Ὁ Οἶκος
Τὶς ἱκανὸς τὰ χείλη διᾶραι, καὶ κινῆσαι τὴν γλῶσσαν πρὸς τοὺς πνέοντας πῦρ, δυνάμει Λόγου καὶ Πνεύματος; ὅμως τοσοῦτον εἰπεῖν θαρρήσω, ὅτι πᾶσαν παρῆλθον τὴν ἀνθρωπίνην φύσιν οἱ τρεῖς, τοῖς πολλοῖς καὶ μεγάλοις χαρίσμασι, καὶ ἐν πράξει καὶ θεωρίᾳ, τοὺς κατ᾿ ἄμφω λαμπροὺς ὑπεράραντες· διὸ μεγίστων δωρεῶν τούτους ἠξίωσας, ὡς πιστούς σου θεράποντας, ὁ μόνος δοξάζων τούς Ἁγίους σου.

Μεγαλυνάριον
Ρήτορες σοφίας θεοειδεῖς, στῦλοι Ἐκκλησίας, οὐρανίων μυσταγωγοί, Βασίλειε πάτερ, Γρηγόριε θεόφρον, καὶ θεῖε Ἰωάννη, κόσμῳ ἐδείχθητε.
http://www.saint.gr

Σαν σήμερα βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τήνου


Η εικόνα της Παναγίας, στην οποία αποδίδονται πολλά θαύματα, βρέθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1823 στο κτήμα Δοξαρά στην Τήνο. Στη θέση αυτή κτίσθηκε περικαλλής ναός, στον οποίο εναποτέθηκε η εικόνα, που απεικονίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Ο Ναός της Ευαγγελίστριας στην Τήνο με το πέρασμα του χρόνου έγινε κέντρο πανελληνίου και πανορθοδόξου προσκυνήματος.
Το 1821, στις αρχές της Ελληνικής Επανάστασης, ενφανίστηκε στον ύπνο ενός γέροντα, του Μιχάλη Πολυζώνη, η Παναγία και τον διέταξε να σκάψει στον αγρό του Αντώνη Δοξαρά, έξω από την πόλη της Τήνου για να ανεύρει την εικόνα της. Πράγματι, ο μπαρμπα-Μιχάλης εκτέλεσε το θέλημά της, αλλά η εικόνα δεν βρέθηκε.
Ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 1822, η μοναχή Πελαγία (κατά κόσμον Λουκία Νεγρεπόντη), που εγκαταβιούσε στο ορθόδοξο μοναστήρι της Παναγίας Κεχροβουνίου, είδε επανειλημμένα στον ύπνο της την Παναγία, η οποία τη διέταξε να παρουσιασθεί στους πρόκριτους του νησιού και να τους πείσει να συνεχίσουν τις έρευνες και να αναγείρουν ένα μικρό ναό στο κτήμα Δοξαρά.

Ο ναός της Παναγίας στην Τήνο
Οι έρευνες συνεχίστηκαν, αλλά το μόνο που βρέθηκε ήταν τα ερείπια ενός αρχαίου ναού κι ένα ξεροπήγαδο. Ύστερα από λίγο ενέσκηψε επιδημία πανώλης στην Τήνο και προς εξιλέωση της Παναγίας αποφασίστηκε να κτισθεί μικρός ναός στον αγρό του Δοξαρά.

Κατά τη διάρκεια της τελετής του θεμελίου λίθου, με έκπληξη οι παριστάμενοι είδαν το άλλοτε ξεροπήγαδο να είναι γεμάτο με δροσερό νερό. Το θεώρησαν θαύμα και με μεγαλύτερη ζέση συνέχισαν την αναζήτηση της εικόνας της Παναγίας. Εν τω μεταξύ, η πανώλη συνέχιζε το θανατηφόρο έργο της.
Στις 30 Ιανουαρίου 1823, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών κι ενώ οι εργασίες για την ανέγερση του ναΐσκου συνεχίζονταν με πυρετώδεις ρυθμούς, η αξίνα του εθελοντή οικοδόμου Εμμανουήλ Μάτσα ή Σπανού προσέκρουσε στην εικόνα και την έσπασε στα δύο. Μόλις το αντελήφθη, μάζεψε τα σπασμένα κομμάτια της εικόνας κι ενώ επιχειρούσε να τα προσαρμόσει, αυτά κόλλησαν ως εκ θαύματος.
Το γεγονός διαδόθηκε αστραπιαία σ’ όλο το νησί και πλήθη λαού συνέρρευσαν στο σημείο για να προσκυνήσουν τη σεπτή εικόνα. Λίγες μέρες μετά εξαφανίστηκε και η πανώλη από το νησί.
Η εικόνα είναι σχετικά μικρών διαστάσεων και παριστά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Είναι αρχαιοτάτη και αρίστης τέχνης, αν κι έχει υποστεί φθορές από πυρκαϊά και από την παραμονή της για πολλά χρόνια κάτω από το έδαφος.
Σήμερα βρίσκεται στον περικαλλή ναό που κτίσθηκε πάνω από τον αρχικό ναΐσκο με συνεισφορές των κατοίκων της Τήνου και είναι κατάκοσμη και σκεπασμένη εξ ολοκλήρου πλην των προσώπων, με χρυσό, άργυρο και με αναρίθμητα τιμαλφή και πολύτιμους λίθους, τάματα των πιστών.
http://www.sansimera.gr



Η Ρωσία καταγγέλλει την Άγκυρα για προσβολή της Μνήμης των Ελλήνων νεκρών ηρώων των Ιμίων!

putinimiaerdo

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ RIA NOVOSTI ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΣΕΛΓΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ 1996

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Με *** ένα εντυπωσιακό ρεπορτάζ του κρατικού ειδησεογραφικού Ria Novosti η Μόσχα καταγγέλει την Άγκυρα για προσβολή της Μνήμης των Ελλήνων «νεκρών ηρώων» – όπως τους χαρακτηρίζει-των Ιμίων με την χθεσινή παραβίαση του ΕΕΧ και την πτήση πάνω από την νήσο Καλόλιμνο.

Το όλο επεισόδιο έγινε περίπου 40 λεπτά αφότου ο Έλληνας ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκης είχαν ρίξει από Ε/Π Chinook στεφάνια στην περιοχή που είχε καταπέσει το ελικόπτερο και μάλιστα το Ria Novosti φιλοξενεί δηλώσεις του Έλληνα ΥΕΘΑ.

Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία εκδηλώνεται κατ’αυτόν τον τρόπο στο θέμα των Ιμίων παίρνοντας σαφώς το μέρος της Ελλάδας και καταγγέλοντας όχι μόνο την παραβίαση του ΕΕΧ, αλλά και για προσβολή της Μνήμης των Ελλήνων νεκρών από την Τουρκία.

Σίγουρα η ρωσική αυτή στάση δεν είναι άσχετη με την τραγωδία του ρωσικού μαχητικού κρούσης Su-24 που καταρίφθηκε από τουρκικά F-16 εντός του συριακού εναέριου χώρου.

Συγκεκριμένα το Ria Novosti αναφέρει:

117798-imia_-ΗΡΩΟ-ΙΜΙΩΝ!

«Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκαν.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στην επέτειο της λήξης της ελληνοτουρκικής κρίσης του 1996 (Ίμια).

Την Πέμπτη τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον Ελληνικό εναέριο χώρο ενώ οι Έλληνες επικεφαλής των ελληνικών ΕΔ πετούσαν στεφάνια στα ύδατα των Ιμίων  όπου σκοτώθηκαν τρεις Έλληνες στρατιωτικοί κατά την σύγκρουση που έλαβε χώρα 20 χρόνια πριν» αναφέρει ο Έλληνας ΥΕΘΑ Π.Καμμένος

Το 1996 υπήρξε διένεξη στα ύδατα των Ιμίων στο Αρχιπέλαγος των Δωδεκανήσων στο Αιγαίο η οποία πυροδότησε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ έφτασαν στο χείλος του πολέμου μέσα σε μερικές ημέρες.

Η κρίση εκτονώθηκε με ξένη μεσολάβηση από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Τις τελευταίες ημέρες, ένα ελικόπτερο του ΠΝ συνετρίβη στην περιοχή της κρίσεως σκοτώνοντας τρεις αξιωματικούς (Τρία παλικάρια, τρεις ήρωες, εκτελώντας το καθήκον τους, άφησαν την τελευταία τους πνοή και ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για τον εντοπισμού του υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού).

Τεχνικές βλάβες ήταν ο επίσημος λόγος της συντριβής.

Από τότε η Ελλαδα τιμά την Μνήμη των Ελλήνων αξιωματικών του ΠΝ αναφέρει στο ρεπορτάζ του το Ria Novosti

Μετά την τελετή ο Π.Καμμένος είπε «κανείς δεν θα ξαναπροκαλέσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας»

«Μερικοί επιχειρούν να προκαλέσουν την κυριαρχία μας στο Αιγαίο, και αναφέρω από έναν τόπο εθνικής Μνήμης ότι δεν θα τα καταφέρουν» είπε ο ΥΕΘΑ στο RIA Novosti.

«Ακόμα και σήμερα όταν πετάγαμε στεφάνια για να τιμήσουμε τους ήρωες μας, 8 χιλιόμετρα νοτίως των Ιμίων, τουρκικά μαχητικά παραβίασαν των εναέριο χώρο μας και αναχαιτίστηκαν από την ΠΑ»

«Όλοι θέλουμε διάλογο και ειρήνη, αλλά οι συνομιλίες δεν μπορούν να θέτουν υπό αμφισβήτηση τις εθνικές προτεραιότητες και την πολιτική ευθύνη προστασίας της Πατρίδος.»

Με *** ένα εντυπωσιακό ρεπορτάζ

vouliellinwn-HROES-IMION

http://national-pride.org

Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ – Κ.Σημίτης: Μετά την υποστολή της σημαίας ήρθε το «ευχαριστώ τους Αμερικανούς» (vid)

imia8436674_o

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την κρίση των Ιμίων, την εθνική προδοσία και ταπείνωση που υπέστη ο ελληνικός λαός από την Τουρκία εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη.

Του… πρωθυπουργού της χώρας που συμφώνησε στο σχέδιο των Αμερικανών να υποστείλει τη σημαία από εθνικό έδαφος και μετά, από το βήμα της Βουλής, να ευχαριστήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Τέτοια ξεφτίλα.

Ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου του 1996 και αφού υπάρχει η πληροφορία περί κατάληψης της δυτικής βραχονησίδας των Ιμίων από Τούρκους κομάντος η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη και του Θ. Πάγκαλου αποφάσισαν να κάνουν αποδεκτή τη «φόρμουλα απεμπλοκής» που τους είχαν υποδείξει οι ΗΠΑ.

Η κατάληψη στα δυτικά Ίμια δεν επιβεβαιώθηκε από ελληνικής πλευράς.

Ανακοινώθηκε από τους Τούρκους και από τους Αμερικανούς.

Ο κ. Σημίτης βρίσκονταν στη Βουλή αντί στο κέντρο επιχειρήσεων του Πενταγώνου, οπότε και ήταν αδύνατο να έχει την πραγματική εικόνα της κατάστασης και οι πληροφορίες να φθάνουν συγκεχυμένες.

Ο αρμόδιος υπουργός των Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος έκανε βόλτες στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η μόνη του συμβολή ήταν να προτείνει να εμφανιστεί πώς την ελληνική σημαία, το πανί όπως αποκάλεσε το εθνικό σύμβολο, δεν την υποστείλαμε, αλλά την πήρε ο… αέρας.

Η Ελλάδα λοιπόν λίγο μετά της 4:00 τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου αποδέχεται το σχέδιο no ships-no flags-no troops.

Να αποχωρήσουν δηλαδή όλες οι δυνάμεις από τα Ίμια και μαζί τους να πάρουν και τις σημαίες με εγγυητή το State Department (Κριστοφερ και Χόλμπρουκ).

Δεχθήκαμε δηλαδή να κατεβάσουμε την ελληνική σημαία από ελληνικό έδαφος.

Δεχθήκαμε τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο που η Τουρκία ήθελε για να αμφισβητήσει την κυριαρχία μας.

Είχε το θράσος η κυβέρνηση Σημίτη να ισχυριστεί ότι αποσύρει τη σημαία για να «την προστατέψει από τη βεβήλωση».

Τη διέψευσε την ίδια στιγμή ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ λέγοντας πως η υποστολή της σημαίας αποτελεί μέρος της συμφωνίας απεμπλοκής.

Οποία εθνική ταπείνωση και προδοσία.

Το πρωί της 31ης Ιανουαρίου όλοι οι Έλληνες βρέθηκαν με σκυμμένα κεφάλια.

Το κλίμα είχε βαρύνει ακόμη περισσότερο από την τραγωδία στα Ίμια. Την πτώση του ελικοπτέρου της φρεγάτας «Ναβαρίνο» (PN21) με νεκρούς τους τα μέλη του πληρώματος.

Τον κυβερνήτη υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, το συγκυβερνήτη υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και του χειριστή ραντάρ αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό.

Και όμως ο κ. Σημίτης είχε το θράσος από το βήμα της ελληνικής Βουλής να ευχαριστήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη συμβολή της στην υποστολή της ελληνικής σημαίας από τα Ίμια.

Τα τρία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που απονηώθηκαν από τη φρεγάτα με απίστευτα κακές καιρικές συνθήκες προκειμένου να εκτελέσουν το εθνικό τους καθήκον πέρασαν στο πάνθεον των ηρώων.

Οι Έλληνες όμως σε ένα μεγάλο ποσοστό στήριξαν την κυβέρνηση Σημίτη και την επανεξέλεξαν.

Είναι αυτή που ευθύνεται στο μεγαλύτερο βαθμό για τα δεινά που περνά η χώρα και ο λαός σήμερα.

Πέραν δηλαδή των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, η τότε κυβέρνηση μαγείρεψε τα στοιχεία για να μπούμε στην ΟΝΕ, μεταφέροντας το χρέος στις επόμενες γενιές και υπέγραψε απίστευτα σκάνδαλα στους χώρους της άμυνας, της υγείας, των δημοσίων έργων και όπου αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς.

Σαν σήμερα περνά στην αιωνιότητα ο Κυβερνήτης των «ΟΧΙ», Ιωάννης Μεταξάς

Σαν σήμερα περνά στην αιωνιότητα ο Κυβερνήτης των «ΟΧΙ», Ιωάννης Μεταξάς
Θα μπορούσε κανείς να κάνει ένα εκτενές αφιέρωμα στην ζωή και την δράση του Ιωάννου Μεταξά και πάλι να μην μπορέσει να εμφανίσει όλες τις πτυχές της προσωπικότητας του ή να παραλείψει κομμάτια την πολύπλευρης δράσεως του, σε εποχές και συνθήκες εξαιρετικά κρίσιμες για την Ελλάδα. Ο Ιωάννης Μεταξάς έχει μείνει στην μνήμη του Λαού για δύο πράγματα. Το πρώτο είναι οι κατηγορίες που εκτοξεύουν εναντίον του οι ταγοί της αριστεράς ότι ήταν δικτάτορας. Το δεύτερο είναι ότι ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας που ανέλαβε το τεράστιο βάρος της προετοιμασίας της χώρας για την λαίλαπα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η αλήθεια είναι ότι ο Ιωάννης Μεταξάς, αρχηγός ενός σχετικά μικρού κόμματος, των Ελευθεροφρόνων, ανέλαβε τις τύχες της χώρας ύστερα από την πλήρη αποτυχία συνεννοήσεως των πολιτικών κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Διορίστηκε πρωθυπουργός της κατεστραμμένης οικονομικά Ελλάδας από τον Βασιλιά Γεώργιο Β’ και έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή με 241 ψήφους υπέρ, 16 κατά και 4 αποχές. Η Ελλάδα εκείνη την εποχή βρισκόταν σε δεινή οικονομική θέση, ενώ παραλλήλως είχαν αρχίσει και διαφαίνονταν στον ορίζοντα τα μαύρα σύννεφα του πολέμου. Είχαν περάσει μόλις δέκα χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ήταν στην ίδια κατάσταση με την οικονομική.
Η διακυβέρνηση Μεταξά, όπως διαφαίνεται και από τον τίτλο του παρόντος άρθρου, χαρακτηρίστηκε από δύο μεγάλα και ηχηρά «ΟΧΙ». Αποτελεί ίσως βλασφημία η επίκληση αυτών των ιστορικών «ΟΧΙ» στην σημερινή εποχή των «ΝΑΙ» που συνοδεύονται από τους κλαυθμούς και τους οδυρμούς του δοκιμαζόμενου από το μνημόνιο Ελληνικού Λαού, όμως αντί εξιστορήσεως του πλήρους βιογραφικού του Ιωάννου Μεταξά έχει αξία η εξιστόρηση αυτών των δύο ιστορικών «ΟΧΙ»
Δευτέρα 28η Οκτωβρίου. Ο Γκράτσι ξυπνά τον Μεταξά. Η ώρα 3. Επιδίδει το τελεσίγραφο. Ο Μεταξάς προσποιείτο ότι το διαβάζει. Το ερώτημα: Τιμή ή συνθηκολόγηση. Για τον Μεταξά η απάντηση είναι εύκολη.  Ο Μεταξάς είναι αποφασισμένος, από χρόνια προετοιμασμένος, απαντά "Allors c' est la guerre" (Επομένως έχουμε πόλεμο), το οποίο έμεινε στην Ιστορία ως «ΟΧΙ».Ο Γκράτσι ομολογεί ότι έφυγε κατησχυμένος, ενώ θα γράψει χρόνια μετά ότι «υποκλίθηκα μπροστά του με τον βαθύτερο σεβασμό και βγήκα από το σπίτι του»από το σπίτι εκείνου που «είχε καταναλώσει ολόκληρη την ζωή του αγωνιζόμενος και υποφέροντας για την χώρα του και τους βασιλείς του και που, και κατά την υπέρτατη εκείνη στιγμή, προτιμούσε να διαλέξει για την πατρίδα του τον δρόμο της θυσίας και όχι τον δρόμο της ατιμώσεως». Μετά μια ώρα το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Μεταξάς ,ως μαρτυρούν οι παριστάμενοι, είναι γελαστός, δέκα χρόνια νεώτερος. Βασιλιάς, Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, όλοι ειδοποιούνται άμεσα. Ώρα 5 το πρωί κι ενώ το Υπουργικό Συμβούλιο ακόμη συνεδριάζει, οι Ιταλοί χωρίς να περιμένουν την εκπνοή της προθεσμίας που οι ίδιοι έταξαν, αρχίζουν την επίθεσή τους σε όλο το πλάτος του αλβανικού μετώπου.
Ο Μεταξάς με τη φράση «ο Θεός σώζει την Ελλάδα» έβαλε πρώτος την υπογραφή του στα διατάγματα… έξω ξημέρωνε η 28η Οκτωβρίου. Ο πόλεμος είχε ήδη αρχίσει, οι Ιταλοί επετέθησαν εναντίον της Πατρίδος μας. Όλος ο κόσμος περίμενε ότι η μικρή Ελλάς θα υπέκυπτε εύκολα στις επιθέσεις των Ιταλών. Και όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη! Σε λίγες μόνο μέρες ο μικρός Ελληνικός στρατός αρχικώς θα σταματούσε την Ιταλική επίθεση και στην συνέχεια θα έτρεπε σε φυγή τον Ιταλικό στρατό. Το υπερήφανο Ελληνικό ΟΧΙ δονούσε την ανθρωπότητα!
Το δεύτερο «ΟΧΙ» στο οποίο αναφερθήκαμε είναι εξαιρετικά επίκαιρο, αφού αφορά το χρέος της Ελλάδος προς τους διεθνείς τοκογλύφους. Τώρα η πολιτική απόφαση είναι η αυστηρή προσαρμογή της Ελλάδας στα δεδομένα και τις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων, ακόμα και αν αυτό έχει ως συνέπεια χιλιάδες αυτοκτονιών και εκατομμύρια απελπισμένων. Τότε το 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς αρνήθηκε να πληρώσει το χρέος της Ελλάδας στη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique και αντιμετώπισε το Διαρκές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαιοσύνης. Στο υπόμνημα τότε η Χώρα μας απολογούμενη είχε επισημάνει ότι: «Η Κυβέρνηση της Ελλάδος είναι ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού, τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας. Γι’ αυτό, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή….». Αργότερα αναφερόμενη γενικά σε όλα τα Κράτη είχε δηλώσει συμπληρωματικά: «….Όταν μια Κυβέρνηση καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην πληρωμή του χρέους και στην εξασφάλιση για το Λαό κατάλληλης διοικήσεως, εγγυημένων συνθηκών για ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, πρέπει να επιλέξει το δεύτερο. Το Καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, υπερτερεί έναντι της πληρωμής των χρεών. Από κανένα Κράτος δεν μπορεί να απαιτηθεί η εκπλήρωση, μερική ή ολική των χρηματικών του υποχρεώσεων θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του με συνέπεια την αποδιοργάνωση της χώρας…».
Στις τροπολογίες που κατατέθηκαν την επαύριο του Μνημονίου ΙΙ γινόταν σαφές από τους διεθνείς τοκογλύφους ότι δεν θα γινόταν ανεκτό και πάλι το επιχείρημα Μεταξά σε ένα Διεθνές Δικαστήριο. Έτσι στο Μνημόνιο ΙΙ τέθηκε η αποπληρωμή του χρέους πάνω από το συμφέρον του Λαού, ώστε να αποφευχθεί η χρήση του επιχειρήματος Μεταξά. Όμως η αξία του «ΟΧΙ» του Μεταξά δεν εξαντλείται στο νομικό επιχείρημα της παρούσης υπόθεσης, αλλά αντιθέτως επικεντρώνεται στο θέμα νοοτροπίας που γέννησε αμφότερα τα δύο «ΟΧΙ». Και στις δύο περιπτώσεις ο Ιωάννης Μεταξάς έθεσε την Εθνική Ανεξαρτησία την Αξιοπρέπεια και το Συμφέρον του Ελληνικού Λαού πάνω από τα ξένα συμφέροντα, ασχέτως της ισχύος με την οποία ήθελαν να επιβληθούν, γράφοντας έτσι χρυσές σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας. 
http://www.xryshaygh.com

Παραδοχή Μουζάλα: Οι ευρωπαίοι θα κλείσουν τα σύνορα και θα μας κάνουν γκέτο λαθρομεταναστών!

Παραδοχή Μουζάλα: Οι ευρωπαίοι θα κλείσουν τα σύνορα και θα μας κάνουν γκέτο λαθρομεταναστών!
Αντιμέτωπη με την ιδεοληψία των «ανοιχτών συνόρων» και της παροχής κρατικού χρήματος στις ΜΚΟ των «ημετέρων» έρχεται μέρα με τη μέρα η κυβέρνηση.
Οι ευρωπαίοι βλέπουν την επικινδυνότητα αυτής της ιδεοληψίας και πλέον ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε σκληρά μέτρα ενάντια στην πατρίδα μας.
Συγκεκριμένα, ενώ ο θόρυβος για έξοδο της χώρας μας από την Συνθήκη Σένγκεν ολοένα και μεγαλώνει, ο Μουζάλας μίλησε στο MEGA και παραδέχτηκε ότι ένας τέτοιος κίνδυνος είναι ορατός. Ιδού τι είπε:
«Δεν μπορώ να σας πω αν υπάρχει πιθανότητα επιβολής αποκλεισμού των συνόρων, αλλά η κυβέρνησή μας πρέπει να δρα σαν να υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό. Αυτό που εγγυώμαι είναι ότι παλεύουμε για να φύγει από το τραπέζι αυτή η συζήτηση.
Γίνεται ορατό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πίσω από το τραπέζι ακούγονται τέτοια πράγματα και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. Προσπαθώ να πω ότι, φοβόμαστε ή δεν φοβόμαστε, πρέπει συσπειρωμένα να το αντιμετωπίσουμε και αυτό θα κάνουμε με τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα παλέψουμε τέτοιες προτάσεις, που δεν είναι επίσημες προτάσεις, ώστε να φύγουν από το τραπέζι»
Σε αυτά τα πλαίσια, ο Μουζάλας μίλησε για τις συναντήσεις που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς. Όπως αναφέρθηκε σχετικά θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.
Βεβαίως, όπως διευκρίνισε ο Μουζάλας, το «κάλεσμα διαλόγου» αφορά μονάχα το «δημοκρατικό τόξο» και όχι την Χρυσή Αυγή. Πιστός στην πάγια αντιδημοκρατική του τακτική ο ανεκδιήγητος υπουργός εξακολουθεί, ακόμα και αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να αρνείται τον διάλογο με τη μοναδική πολιτική δύναμη που κατέχει την λύση του προβλήματος.
Αντ’ αυτού θα συναντηθεί με πολιτικάντηδες που είτε αδιαφορούν για το ζήτημα, είτε ασπάζονται τις εθνοκτόνες και αυτοκαταστροφικές θέσεις του Σύριζα.
http://www.xryshaygh.com

Αγρότες στην Κρήτη διέλυσαν στα γραφεία του Σύριζα: Άδειασαν καρδάρες με γάλα και έκαψαν τις κομματικές σημαίες! Φωτογραφίες

Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Ρεθύμνου. Εκατοντάδες τρακτέρ και αυτοκίνητα γεμάτα με διαδηλωτές κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης.


Η πρώτη τους στάση ήταν στα κεντρικά γραφεία του Σύριζα, όπου διάβασαν ψήφισμα, το οποίο παρέδωσαν σε αντιπροσωπεία της τοπικής κομματικής οργάνωσης που τους δέχθηκε στα γραφεία του πρώτου ορόφου.


Παράλληλα εξαγριωμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν εντός των γραφείων και έριξαν ποσότητες γάλακτος στο πάτωμα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική, ενώ την ίδια στιγμή εκπρόσωπος τους σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι και ξεκρέμασε τις σημαίες του Σύριζα που κρέμονταν από τους ιστούς.



Η επεισοδιακή «επίσκεψη» των διαδηλωτών στα γραφεία του Σύριζα στο Ρέθυμνο συνεχίστηκε με κάψιμο των κομματικών σημαιών, σπάσιμο κάθε ταμπέλας που έφερε το έμβλημα του κυβερνητικού κόμματος και ρίχνοντας αβγά εναντίον των γραφείων.


Επίσης, ένας από τους διαδηλωτές ξεκρέμασε την Ελληνική σημαία από τα γραφεία, υψώνοντας την ψηλά στους ιστούς των διαδηλωτών, καθώς όπως υποστήριξε και όπως φώναζαν όλοι μαζί οι συγκεντρωμένοι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδειχθεί ανάξιος να φέρει την Ελληνική Σημαία.


rethemnosnews.gr