Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Oι μνημονιακοί της φράξιας των «53» βλέπουν εφιάλτες με την Χρυσή Αυγή

Oι μνημονιακοί της φράξιας των «53» βλέπουν εφιάλτες με την Χρυσή Αυγή
Η… δυσφορία που προκάλεσε η επίσκεψη των τριών Βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά στις διάφορες πτυχές του «συνταγματικού τόξου», επεκτάθηκε και στις εσωκομματικές φράξιες του Σύριζα.
Η ομάδα των «53» (πιθανότατα, πρόκειται για τον πιο γελοίο τίτλο που δόθηκε ποτέ σε κάποια πολιτική κίνηση, ακόμη κι αν πρόκειται για εσωκομματική φράξια) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζουν την ενέργεια της κυβέρνησης (στην οποία, όμως, συμμετέχουν) να επισκεφθεί τα ακριτικά νησιά μαζί με τους τρεις Βουλευτές του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, μη παραλείποντας βεβαίως τους γνωστούς (όσο και βαρετούς) χαρακτηρισμούς εναντίον του. Με απλά λόγια, οι πολιτικά ανύπαρκτοι αυτοί τύποι ζητούν τον αποκλεισμό του τρίτου στην προτίμηση του Ελληνικού Λαού Κοινοβουλευτικού Κόμματος από μια αποστολή με σαφή Εθνικό χαρακτήρα και συμβολισμό.
Αυτού του είδους η αντίληψη και αντίδραση παραπέμπει ευθέως στην ανοησία, την φαιδρότητα, την πολιτική δειλία και την έλλειψη επιχειρημάτων. Υπάρχει, όμως, και άλλο απόσπασμα της επιστολής τους, που δείχνει ξεκάθαρα την πολιτική θρασυδειλία και υποκρισία των συγκεκριμένων φραξιονιστών. Γράφουν, λοιπόν, ότι «επιπλέον, οι ψευτολεονταρισμοί και οι παράτες δεν μπορούν να αποτελούν τον ενδεδειγμένο τρόπο άσκησης εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Στην κρίσιμη συγκυρία που βρισκόμαστε, με τον Ερντογάν να διαμορφώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις ενός κράτους έκτακτης ανάγκης και να εκθέτει την ευρύτερη περιοχή σε αποσταθεροποίηση, τέτοιες ενέργειες μπορούν να αποβούν και επικίνδυνες. Η διπλωματική εγρήγορση και η ανάγκη για υπεύθυνη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, στη βάση του διεθνούς δικαίου, συνιστούν δικλείδες άμυνας και ασφάλειας. Ας είναι κατανοητό πως το αντίβαρο στην ακροδεξιά ατζέντα είναι η εφαρμογή πολιτικών που θα αποκαθιστούν και θα διευρύνουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό. Σε κάθε περίπτωση, η στήριξη αυτής της ατζέντας, όχι απλώς δεν μας αφορά, αλλά και μας ντροπιάζει».
Άτυπος ηγέτης της φράξιας των «53» είναι ο Τσακαλώτος, ο οποίος δεν έχει, φυσικά, τον παραμικρό ηθικό και πολιτικό ενδοιασμό να νομιμοποιήσει ό,τι του φέρουν για υπογραφή οι εντολείς του από το εξωτερικό. Ψήφισαν τον Αύγουστο του 2015 το τρίτο (και χειρότερο μέχρι στιγμής) Μνημόνιο, ετοιμάζονται τώρα για νέα πολύ χειρότερα μέτρα (ως προέκταση του Μνημονίου αυτού), δεν είπαν το παραμικρό για το φιάσκο της περασμένης Δευτέρας στο Eurogroup και παρόλα αυτά στην κατάπτυστη ανακοίνωσή τους οι «53» έχουν το θράσος και την αναίδεια να μιλούν για «εφαρμογή πολιτικών που θα αποκαθιστούν και θα διευρύνουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό. Σε κάθε περίπτωση, η στήριξη αυτής της ατζέντας, όχι απλώς δεν μας αφορά, αλλά και μας ντροπιάζει».
Ποιος έχασε την αίσθηση της ντροπής για να την βρουν ο οσφυοκάμπτης Τσακαλώτος και η υπόλοιπη αναλόγως φερόμενη παρέα του; Έχουν παραχωρήσει πλήρως την Εθνική Ανεξαρτησία της Χώρας, έχουν ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία του Τόπου, έχουν φτωχοποιήσει στο έπακρο τον Ελληνικό Λαό και όμως εντελώς ανερυθρίαστα μιλούν για… «κοινωνική δικαιοσύνη»!
Ο απλός Έλληνας εργαζόμενος, με τα ροζιασμένα χέρια και το ιδρωμένο μέτωπο, που βλέπει μπροστά του το φάσμα της ανεργίας και της μετατροπής της σύνταξης σε φιλοδώρημα, είναι σίγουρο ότι θα τους έφτυνε και θα τους έλεγε «ρε ουστ, αλήτες»…
Από την δική μας πλευρά, φερόμενοι πιο ψύχραιμα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, διαβάζοντας το παραλήρημά τους, είναι απλώς να τους σιχαθούμε ακόμη περισσότερο…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: