Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Κύκλωμα δουλεμπόρων με «άρωμα» Ισλαμικού Χαλιφάτου δρούσε μέσα στα hot spot των Αθηνών

Κύκλωμα δουλεμπόρων με «άρωμα» Ισλαμικού Χαλιφάτου δρούσε μέσα στα hot spot των Αθηνών
Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών και πλαστογράφησης εγγράφων εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, σε συνεργασία με Βρετανικές Αρχές. Περισσότερα από 35 άτομα, κυρίως Ιρανικής υπηκοότητας, κατηγορούνται ότι είχαν «στήσει» δουλεμπορικό δίκτυο διακινώντας λαθρομετανάστες προς ευρωπαϊκές χώρες.
Κεντρικό ρόλο στο δίκτυο είχαν ένας 28χρονος Ιρανός, γνωστός ως Αρίγια , που έχει αιτηθεί άσυλο από τη χώρα μας, ενώ υπήρξαν και ενδείξεις για σχέσεις του με τον ISIS, ένας 28χρονος Αλγερινός, που έχει κατηγορηθεί στην Ισπανία λόγω της συμμετοχής του σε τρομοκρατική οργάνωση, ένας 41χρονος Ιρανός, γνωστός ως Σαΐντ, που διατηρεί καφετέρια σε κεντρικό δρόμο της Κυψέλης και σε βάρος του εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Βελγικές Αρχές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινεί λαθρομετανάστες από τη Μέση Ανατολή και τη Συρία προς την Ευρώπη, και ενός Ιρανού ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού γραφείου στην Κυψέλη.
Η δράση της οργάνωσης εικάζεται ότι ξεκίνησε τον Ιούνιο, ενώ είχε αναπτύξει δικό της δίκτυο μέσα σε Hot Spots των Αθηνών και οι «υπηρεσίες» τους διαφημιζόταν από στόμα σε στόμα.
Ποιες είναι οι ευθύνες, άραγε, που βαραίνουν τους πάσης φύσεως «αλληλέγγυους» που «λύνουν και δένουν» μέσα στα Hot Spot; Είναι πιθανό να υπήρξε μέχρι και συνεργασία, προκειμένου να παίρνουν «μερτικό»; Όλα αυτά, βεβαίως, πρόκειται να απαντηθούν αφού ως γνωστόν οι οργανώσεις της αριστεράς τελούν υπό καθεστώς πλήρους ασυλίας, είτε κυβερνά ο Σύριζα, είτε κυβερνά η ΝΔ.
Ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει είναι ότι "ένα κύκλωμα εξαρθρώθηκε", πόσα ακόμα λειτουργούν άραγε;

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: