Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Τρέμουν επίθεση τζιχαντιστών στο Βερολίνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς - Ηθική αυτουργός η Μέρκελ

Τρέμουν επίθεση τζιχαντιστών στο Βερολίνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς - Ηθική αυτουργός η Μέρκελ
Πρωτοχρονιά μέσα στην αβεβαιότητα και τον φόβο, εξαιτίας των απειλών των τζιχαντιστών ότι θα αιματοκυλίσουν την ημέρα αυτή, θα κάνει όλη σχεδόν η Ευρώπη. Από το Βερολίνο και το Παρίσι, μέχρι την Ρώμη και την Μαδρίτη, η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού.
Ιδιαίτερα στο Βερολίνο οι αρχές κυριολεκτικά επί ποδός, ενόψει της μεγάλης πρωτοχρονιάτικης γιορτής στην Πύλη του Βραδεμβούργου. Πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες, Γερμανοί και τουρίστες, αναμένονται στις 31 Δεκεμβρίου για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους με τις αρχές να λαμβάνουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που θυμίζουν την εποχή της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.
Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι γερμανικές αρχές στόχο έχουν να μετατρέψουν το Βερολίνο σε απόρθητο φρούριο: Πάνω από 1700 αστυνομικοί και 700 άνδρες των ειδικών δυνάμεων έχουν επιστρατευτεί για την ασφάλεια των πολιτών. Επιπλέον, σε κομβικά σημεία του Βερολίνου θα στηθούν οδοφράγματα από μπετόν για να εμποδίσουν την διέλευση οχημάτων προκειμένου να απομονωθούν οι δρόμοι όπου θα είναι συγκεντρωμένο το πλήθος.
Με νωπές τις μνήμες από την αιματηρή επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στην Εκκλησία της Μνήμης, οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής.  Οι αρχές θα αυξήσουν σημαντικά το επίπεδο ασφαλείας μέσα στα επόμενα 24ωρα. Ορισμένοι αξιωματικοί θα είναι οπλισμένοι με πολυβόλα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα "Bild". Οι επισκέπτες θα υποβάλλονται σε εξονυχιστικό έλεγχο ενώ τσάντες, σακίδια και βαλίτσες απαγορεύεται να έχουν μαζί τους . Επιπλέον, δεν επιτρέπεται να κουβαλούν γυάλινα μπουκάλια και πυροτεχνήματα. Για ό,τι συμβαίνει το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, η αστυνομία του Βερολίνου θα ενημερώνει τους πολίτες μέσω Twitter.
Βεβαίως, μια εκ των ηθικών αυτουργών των όσων συμβαίνουν σ’ όλη την Γερμανία, με την έξαρση τόσο των τρομοκρατικών επιθέσεων όσο και της εγκληματικής δραστηριότητας εκ μέρους «προσφύγων», είναι αναμφισβήτητα η Άνγκελα Μέρκελ, με την πολιτική που ασκεί των «ανοιχτών συνόρων» και του «καλώς ορίσατε πρόσφυγες». Στην απευκταία περίπτωση που οι τζιχαντιστές σκορπίσουν τον τρόμο και τον θάνατο και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Βερολίνο (και όχι μόνον), η Μέρκελ θα επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά τον χαρακτηρισμό της ως ηθικού αυτουργού για την αποτρόπαια αυτή κατάσταση που επικρατεί στην Γερμανία, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: