Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Σάλος και στο Βέλγιο για την δολοφονία αξιωματούχου που είχε ανακαλύψει τις σχέσεις Κλίντον – ισλαμιστών

U.S. Secretary of State Clinton addresses a news conference during a NATO foreign ministers meeting in Brussels
Μυθιστορηματική…Αυτοκτονία Υψηλού Αξιωματούχου του ΝΑΤΟ στο Βέλγιο. Ηταν ο Υπεύθυνος Ελέγχου της Οικονομικής Διαχείρισης
Ζero Hedge, 26-12-16
Η αστυνομία του Βελγίου ερευνά τις ύποπτες συνθήκες που περιβάλλουν τον θάνατο ενός υψηλού αξιωματούχου του ΝΑΤΟ- του Γενικού Οικονομικού Ελεγκτή, στις αρμοδιότητες του οποίου περιλαμβάνεται και η χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων (κατά το σχετικό ρεπορτάζ του αμερικανικού δελτίου Zero Hedge. Βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του με τραύμα σφαίρας στο κεφάλι.

΄Όπως ανέφερε το τοπικό SudInfo, περίεργα ανησυχητικά στοιχεία συσσωρεύονται πέριξ του θανάτου του Ύβ Σαντελόν (Yves Chandelon), ανώτερου αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, με έδρα το Λουξεμβούργο, ο οποίος διέμενε στο Λενς, κοντά στο Τουρναί.


Ο Σαντελόν βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή στις Αρντέννες, με μια σφαίρα στο κεφάλι. Μια αυτοψία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Η οικογένεια δεν πιστεύει την εκδοχή της αυτοκτονίας, που πολλοί υποστήριξαν.
Είχε εχθρούς ο Σαλαντόν; Είχε δεχτεί απειλές κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του στο ΝΑΤΟ; Πρόκειται για ειδεχθές έγκλημα, που έγινε με τρόπο να μοιάζει με αυτοκτονία, ή ο άνθρωπος περνούσε μια περίοδο προβλημάτων; Οι συγγενείς του τα έχουν χαμένα.
Ο Γενικός Οικονομικός Ελεγκτής του ΝΑΤΟ, ηλικίας 62 ετών, βρέθηκε στη βελγική Πόλη Αρντέννες, 62 μίλια μακριά από το σπίτι και του γραφείο του στο Λενς, όπως αναφέρει το Εξπρές.
Ως Γενικός Ελεγκτής, ο Υβ Σαλαντόν ήταν υπεύθυνος για τους εσωτερικούς λογαριασμούς του ΝΑΤΟ όπως επίσης για τις εξωτερικές έρευνες για δραστηριότητες ξεπλύματος χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας – και το πιο περίεργο, τοπικά αναφέρθηκε πως το πιστόλι με το οποίο σκοτώθηκε βρέθηκε στο κιβώτιο για τα γάντια του αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, ο Σαλαντόν είχε δηλωθεί κάτοχος τριών όπλων, αλλά το όπλο που βρέθηκε στη σκηνή δεν ανήκε σ’ αυτόν, όπως αναφέρθηκε.
Η αστυνομία ερευνά τώρα εάν είχε δεχθεί οποιεσδήποτε απειλές σε σχέση με τη δουλειά του και υπογράμμισε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε δεν ανήκε στον ίδιο.
Σύμφωνα με τη φλαμανδική εφημερίδα «Πρωϊνή», οι συγγενείς του νεκρού ανέφεραν ότι το βράδυ της παραμονής του θανάτου του συμμετείχε στο χριστουγεννιάτικο πάρτι του γραφείου του.
Τα δημοσιεύματα περιέρχονται σε μεγαλύτερη σύγχυση καθώς η
Εφημερίδα Λα Μεζ (La Meuse) δημοσίευσε δυο ρεπορτάζ με πρόσθετα στοιχεία για τον θάνατο του Σαλαντόν. Το πρώτο ανέφερε ότι «ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα» βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Σαλαντόν. Το δεύτερο έγραφε ότι το όπλο, που χρησιμοποιήθηκε για την φερόμενη αυτοκτονία, βρέθηκε στο δεξί
χέρι του νεκρού, μολονότι ο Σαλαντόν ήταν αριστερόχειρας.
Αναφέρθηκε επίσης ότι ο τέως διευθυντής του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών του Λουξεμβούργου είχε παραπονεθεί προ του θανάτου του ότι δέχεται περίεργα τηλεφωνήματα και ότι «αισθάνεται να απειλείται».
Είμαστε βέβαιοι ότι όλα τα στοιχεία θα γνωστοποιηθούν και ότι και αυτό το «παράξενο» επεισόδιο θα σκουπιστεί κάτω από το χαλί –όπως οι περίεργοι θάνατοι διάφορων ανώτερων Ευρωπαίων τραπεζιτών τα τελευταία λίγα χρόνια –καταλήγει σαρκαστικά το δημοσίευμα του αμερικανικού οικονομικού πρακτορείου.

https://olympia.gr/2016/12/28/%cf%83%ce%ac%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%ad%ce%bb%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1/

Δεν υπάρχουν σχόλια: