Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΤΖΕΗΜΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΕΙ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΓΙΑ ΝΕΟ ΥΠ.ΕΞ. ΤΩΝ ΗΠΑ!..


Συνάντηση με τον απόστρατο ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδη, πρώην Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή του ΝΑΤΟ και κοσμήτορα της σχολής διπλωματικών και νομικών σπουδών (The Fletcher School of Law and Diplomacy) στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης, θα έχει την Πέμπτη ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του πρώην νατοϊκού αξιωματούχου.
«Δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για μία θέση στη διακυβέρνηση του Τραμπ» δήλωσε η Τζούλι Χάνσκομ εκπρόσωπος του Σταυρίδη, σχολιάζοντας αναφορές ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του από τότε που το όνομά του είχε συζητηθεί για το ενδεχόμενο να είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών.

Σύμφωνα με το Reuters, το όνομα του απόστρατου ναυάρχου έχει συμπεριληφθεί στην λίστα των υποψηφίων για τη θέση του Αμερικανού ΥΠΕΞ, στη διακυβέρνηση του Τραμπ.

Το βιογραφικό του

Ο Τζέιμς Σταυρίδης είναι ελληνικής καταγωγής, καθώς οι παππούδες του ήταν Έλληνες που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ. Ο ίδιος, σε βιβλίο του το 2008 (Destroyer Captain: Lessons of a First Command) έγραψε ότι «στις αρχές της δεκαετίας του 1920, ο παππούς μου, ένας κοντός, στιβαρός Έλληνας δάσκαλος, ονόματι Δημήτριος Σταυρίδης, εκτοπίστηκε από την Τουρκία στο πλαίσιο εθνοκάθαρσης σε βάρος των Ελλήνων που ζούσαν στα απομεινάρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Κατάφερε να ξεφύγει παρατρίχα, με ένα μικρό σκάφος, περνώντας το Αιγαίο για την Αθήνα και από εκεί στη Νήσο Έλλις. Ο αδελφός του δεν ήταν τόσο τυχερός και σκοτώθηκε από τους Τούρκους στο πλαίσιο της βίας σε βάρος της ελληνικής μειονότητας». 

Αναφερόμενος σε άσκηση του ΝΑΤΟ στα ανοιχτά της Τουρκίας, στην οποία συμμετείχε, έκανε λόγο για μια «απίστευτη ιστορική ειρωνεία», γράφοντας για τον παππού του: «Ο εγγονός του, που μιλά ελάχιστα ελληνικά, επέστρεφε διοικώντας ένα αντιτορπιλικό αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ίδια πόλη – τη Σμύρνη, που σήμερα αποκαλείται Ιζμίρ- από την οποία έφυγε με ένα σκάφος προσφύγων πριν από τόσα χρόνια».
http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: