Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΈΛΛΕΙΨΗ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

diki1_12

Με κύριο άξονα τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, αλλά και τις αντιφάσεις σε σχέση με αυτά που κατέθεσαν οι υπόλοιποι σύντροφοί του, οι συνήγοροι υπεράσπισης αμφισβήτησαν σήμερα με ισχυρά επιχειρήματα την αξιοπιστία του Μιχάλη Βαξεβάνη, 4ου κατά σειρά μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση του ΠΑΜΕ.
Στο παραπεμπτικό βούλευμα Ντογιάκου, αναφέρεται ότι ο μάρτυρας είχε δήθεν χτυπήματα από σιδηρολοστούς, ρόπαλα με μεταλλικές απολήξεις κλπ. τα οποία μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατό του. Στο ακροατήριο όμως δεν προσκομίστηκε καμία απόδειξη περί αυτού.
Αντιθέτως, από την επισκόπηση της ιατροδικαστικής έκθεσης προέκυψε ότι ο Βαξεβάνης είχε μία εκχύμωση (μελανιά) στον αριστερό αγκώνα και μία γρατζουνιά στην αριστερή πλευρά της πλάτης, οι οποίες μάλιστα οφείλονται σε πτώση και όχι σε χτύπημα. Δηλαδή ο μάρτυρας δεν δέχθηκε κάποιο χτύπημα, αλλά τραυματίστηκε πέφτοντας στο πεζοδρόμιο με την αριστερή πλευρά του σώματός του όταν έχασε την ισορροπία του.
Είναι ξεκάθαρο ότι με τέτοιες αμυχές, δεν μπορεί να σταθεί κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Επανέρχεται επομένως το ζήτημα της απαράδεκτης μετατροπής του κατηγορητηρίου, η οποία έλαβε χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά αμέσως μετά την επίσκεψη του Πουλικόγιαννη στο γραφείο του.
Λίγες μέρες δηλαδή μετά τη σύλληψη του Αρχηγού και των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, το κατηγορητήριο μετατράπηκε από σωματικές βλάβες σε απόπειρα ανθρωποκτονίας παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανένα τέτοιο στοιχείο και εν συνεχεία διαβιβάστηκε στις ανακρίτριες Κλάπα-Δημητροπούλου για να συσχετιστεί με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής!
Στη σημερινή συνεδρίαση ο Βαξεβάνης κατέθεσε ότι το χτύπημα στον αγκώνα του ήταν τόσο ανεπαίσθητο, που το αντιλήφθηκε μόνο την επόμενη μέρα όταν εμφανίστηκε η μελανιά, ενώ το ίδιο βράδυ δεν είχε καταλάβει τίποτα!
Για τους κατηγορούμενους, είπε ότι αναγνωρίζει μόνο δύο, τον Πανταζή και τον Χατζηδάκη, διευκρινίζοντας όμως  ότι δεν τους είδε να κρατάνε κάποιο αντικείμενο (ρόπαλο κλπ.), δεν τους είδε να σηκώνουν το χέρι τους για να χτυπήσουν κάποιον από τους συντρόφους του, δεν τους είδε να χτυπάνε κάποιον και γενικά δεν τους είδε να κάνουν κάτι αξιόποινο. Μάλιστα, σε συγκεκριμένη ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης (Παπαδέλλης), απάντησε ότι δεν ισχυρίζεται ότι αυτοί οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ανθρωποκτόνο σκοπό, ούτε προσάπτει σε αυτούς μία τέτοια πρόθεση.
Στη συνέχεια κατέθεσε ότι στις αφισοκολλήσεις του ΚΚΕ έχουν γίνει αρκετές φορές επεισόδια, ενώ για τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής είπε ότι δεν τους έχει ακούσει ποτέ να μιλούν ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και δεν γνωρίζει το Κοινοβουλευτικό έργο της Χρυσής Αυγής, οπότε δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός να έχουν γίνει και επερωτήσεις από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της υπέρ των διεκδικήσεων του συγκεκριμένου κλάδου.
 
Επόμενη συνεδρίαση στις 6 Δεκεμβρίου 2016 στο Εφετείο Αθηνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: