Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ηχηρό «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Ιταλίας – Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ιταλικού «συνταγματικού τόξου» Ματέο Ρέντσι

Ηχηρό «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Ιταλίας – Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ιταλικού «συνταγματικού τόξου» Ματέο Ρέντσι
Μπορεί οι συστημικοί να πανηγυρίζουν για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αυστρία, αλλά η νύχτα τους επιφύλαξε μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη στην Ιταλία.
Συγκεκριμένα, το τελικό αποτέλεσμα είναι «Οχι» 59,11%, «Ναι» 40,89%, με τη συμμετοχή να φτάνει στο 65,47% και τον Ματέο Ρέντσι να έχει ηττηθεί κατά κράτος.
Ο ίδιος στο διάγγελμα που έκανε τα ξημερώματα ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί μετά το ηχηρό «Οχι» των Ιταλών για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Σύμφωνα με τον γραμματέα της Λέγκα του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι: «Είναι μια μεγάλη λαϊκή νίκη. Πρόκειται για ήττα των ισχυρών εξουσιών, των χρηματιστών, τραπεζιτών και του προέδρου της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων».
Ήδη ο Ρέντσι παραιτήθηκε και η Ιταλία μπαίνει σε μία εποχή πολιτικών ανακατατάξεων, που σίγουρα αμφισβητούν την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως επί των Εθνικών Κρατών και εν τέλει θα οδηγήσει στην επικράτηση των Εθνικών πολιτικών Δυνάμεων.
Σχετικά με το ζήτημα το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Μετά το ηχηρό μήνυμα του Brexit, το ΟΧΙ του ιταλικού λαού δίνει ένα ακόμη χτύπημα στην Ε.Ε. των τοκογλύφων και αναδεικνύει το αίτημα για μία Ευρώπη των Εθνών και των Πατρίδων.»
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: