Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΑ Η ΛΕΠΕΝ, ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: «Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ»!..

Μαρίν Λεπέν: Τέλος στη δωρεάν εκπαίδευση για παιδιά μεταναστών
Η Μαρίν Λεπέν, υποψήφια του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο για τις προεδρικές εκλογές του 2017 στη Γαλλία, δήλωσε ότι θα βάλει τέλος στη δωρεάν εκπαίδευση για τα παιδιά των μεταναστών.
«Πιστεύω ότι η εθνική αλληλεγγύη θα πρέπει να αφορά μόνο τους Γάλλους. Δεν έχω τίποτα εναντίον των ξένων, αλλά ένα τους λέω: αν έρχεστε στη χώρα μας, μην περιμένετε να σας αναλάβουμε, να σας παρέχουμε ιατρική περίθαλψη, να δίνουμε δωρεάν εκπαίδευση στα παιδιά σας. Αυτό τελείωσε, το διάλειμμα τέλος!», δήλωσε η Λεπέν, καλεσμένη από το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων BVA.

Η Μαρίν Λεπέν διευκρίνισε στη συνέχεια στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το τέλος της δωρεάν εκπαίδευσης δεν αφορά τα παιδιά των μεταναστών που είναι νόμιμοι, αλλά όσων είναι παράνομοι: «Μιλάω για τα παιδιά των λαθρομεταναστών», είπε. Και διευκρίνισε: «Τέλος η εκπαίδευση για τους λαθρομετανάστες. Θα πρέπει να πληρώνουν το σχολείο οι ξένοι, εκτός κι αν είναι νόμιμοι και πληρώνουν φόρους».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων, η Λεπέν δήλωσε: «Δεν έχουμε πλέον την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Πρέπει να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας και την εθνική μας αλληλεγγύη για τους πιο αδύναμους και τους πιο φτωχούς Γάλλους». Οταν ρωτήθηκε τι θα ισχύσει με τις συντάξεις και τους μετανάστες, η Λεπέν πρόσθεσε ότι «ο πληθυσμός των μεταναστών στη Γαλλία δεν εργάζεται».
http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: