Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα Ίμια από τον Τσαβούσογλου

011216 IMIAΣυνέχεια στις καθημερινές προκλήσεις της Τουρκίας έδωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αμφισβήτησε ανοιχτά και με τον πλέον επίσημο τρόπο την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση και απαντώντας σε ερώτηση κεμαλικών βουλευτών της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική της Τουρκίας τα τελευταία 20 χρόνια για το ζήτημα των νησίδων Ίμια, και ότι οι συγκεκριμένες νησίδες («Καρντάκ»)  είναι τουρκικό έδαφος!
Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει καθημερινά την πρωτοφανή της προκλητικότητα και την ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο. Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι δεν αποσκοπούν απλώς σε μια εσωτερική κατανάλωση του θέματος προκειμένου ο Ερντογάν να βρίσκει διέξοδο στα προβλήματα και στην αμφισβήτηση που υφίσταται. Οι Τούρκοι αμφισβητούν με τις πλέον επίσημες δηλώσεις όχι απλά την Συνθήκη της Λωζάννης αλλά και αυτή την ίδια την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου! Ο στόχος τους είναι πιθανόν να δημιουργηθεί ένα τέτοιο επικοινωνιακό κλίμα ούτως ώστε ένα «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο να παρουσιαστεί ως φυσικό επακόλουθο… με την Τουρκία να δημιουργεί de facto καταστάσεις στο Αιγαίο όπως ακριβώς το 1996 στα Ίμια!
Ποια υπήρξε η απάντηση του ελλαδικού κράτους στην σημερινή απίστευτη πρόκληση του Τούρκου υπουργού; Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε … οργισμένη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «το νομικό καθεστώς των νησιών και των βραχονησίδων του Αιγαίου είναι σαφές και έχει ρητώς καθοριστεί από σειρά διεθνών συμφωνιών του προηγούμενου αιώνα», και όποιος «αγνοεί αυτή τη διεθνή νομική πραγματικότητα δεν συμβάλλει στην εμπέδωση κανόνων καλής γειτονίας, αντίθετα τους υπονομεύει» !
Τρομοκρατήθηκαν οι Τούρκοι δηλαδή! Που είναι άραγε ο κύριος Καμμένος να φορέσει σήμερα την παραλλαγή των ΟΥΚ και να αποβιβασθεί στα Ίμια ώστε να επιβεβαιώσει την ελληνική κυριαρχία σε αυτά;
Αλήθεια τολμά Έλληνας υπουργός. Πρωθυπουργός, βουλευτής, νομάρχης, δήμαρχος, ψαράς να αποβιβασθεί σήμερα στα Ίμια; Τολμάει να το κάνει αυτό από το 1996 και μετά; Και αν μπορεί γιατί δεν το κάνουν ώστε να επιβεβαιώσουν τα κυριαρχικά δίκαια της Ελλάδας; Αλλά αν δεν τολμάνε, και επειδή ακριβως δεν τολμάνε, ας το βουλώσουν και ας αφήσουν τα παπαρδέλες για το διεθνές δίκαιο και το γατί της Χάιδως….
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: