Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Αδιαφορία από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τον ξεριζωμό των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών από την Χειμάρρα

Αδιαφορία από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τον ξεριζωμό των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών από την Χειμάρρα
Προ ημερών, ο βουλευτής Ευβοίας της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μίχος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το ύπουλο σχέδιο της αλβανικής κυβερνήσεως για εκτοπισμό 19 ελληνικών οικογενειών από την Χειμάρρα. Με μια χλιαρή τοποθέτησή του, το υπουργείο εξωτερικών θέλησε να κατευνάσει τα πνεύματα απέναντι στην αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.
Συγκεκριμένα ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης απευθυνόμενος από το βήμα της Βουλής προς τον πρέσβη της Αλβανίας είπε: «Η Αλβανία πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι λειτουργεί ως κράτος Δικαίου, προστατεύοντας όλους τους πολίτες της, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, από αυθαιρεσίες και παρανομίες».
Κοινώς, την ώρα που η Αλβανία αμφισβητεί την παρουσία των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στην Χειμάρρα και ουσιαστικά αποσκοπεί στον ξεριζωμό τους- και μάλιστα εντός 5 ημερών-, ο υφυπουργός εξωτερικών από την άνεση του γραφείου του και πίσω από τα καλογυαλισμένα έδρανα της Βουλής απεύθυνε επίπληξη, όχι προς την αλβανική κυβέρνηση αλλά στον πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα.
Στην συνέχεια της τοποθέτησής του υπογράμμισε πως είναι αυτονόητο ότι παρακολουθούμε στενά και εκ του σύνεγγυς το όλο ζήτημα και μέσω των διπλωματικών αρχών μας στη γειτονική χώρα, οι οποίες παραμένουν πάντοτε στο πλευρό των ομογενών μας. Δήλωση η οποία έχει μεταφερθεί σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ τα οποία κάνουν λόγο για «αυστηρό διάβημα της ελληνικής πλευράς προς την Αλβανία.
Το πόσο στενά το παρακολουθεί η ίδια η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο φαίνεται στην ημερομηνία κατάθεσης της επίκαιρης ερώτησης του Συναγωνιστή Μίχου όπου αναφέρει ρητά: «Συγκεκριμένα, την 28η Οκτωβρίου ο δήμαρχος Χειμάρρας προέβη ουσιαστικώς σε προσπάθεια εκτοπισμού 19 ελληνικών οικογενειών, δια επιστολής-ειδοποιητηρίου, η οποία και έδινε προθεσμία 5 ημερών για εκκένωση από τις οικίες τους, με το αιτιολογικό ότι επίκειται κατεδάφισή τους λόγω σχεδίου αναπτύξεως του κέντρου της Χειμάρρας».
Η στενή παρακολούθηση του ζητήματος -κατά τον κύριο Αμανατίδη πάντα - είναι η απάντησή του σχεδόν ένα μήνα μετά, όπου κατά το διάστημα αυτό η τύχη των Ελλήνων της Χειμάρρας αφέθηκε στα χέρια μιας ανίκανης και ανθελληνικής κυβέρνησης.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: