Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Υγειονομική βόμβα: Νέα κρούσματα ηπατίτιδας στο κέντρο λαθρομεταναστών στο Κιλκίς

Υγειονομική βόμβα: Νέα κρούσματα ηπατίτιδας στο κέντρο λαθρομεταναστών στο Κιλκίς
Νέα κρούσματα ηπατίτιδας εμφανίστηκαν στην Βόρειο Ελλάδα.
Χαρακτηριστικά, η εφημερίδα «Δημοκρατία» κάτω από τον τίτλο «Νέα κρούσματα ηπατίτιδας» γράφει τα εξής: «Στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα Κιλκίς εμφανίστηκαν και νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου και νοσηλεύονται, ενώ οι εργαζόμενοι ζητούν και πάλι την επέμβαση της Πολιτείας καθώς, όπως λένε, η υγειονομική «βόμβα» έσκασε στο κέντρο φιλοξενίας και θα ακολουθήσουν και άλλα κρούσματα εξαιτίας των συνθηκών υγιεινής.
Πριν από λίγο καιρό είχαν νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Κιλκίς άλλα οκτώ άτομα, στην πλειονότητά τους παιδιά, τα οποία είχαν ηπατίτιδα Α και φιλοξενούνταν επίσης στο ίδιο κέντρο. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι το νοσοκομείο είναι ακατάλληλο για να νοσηλεύει κρούσματα ηπατίτιδας και υπάρχει κίνδυνος για ασθενείς και προσωπικό».
Ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αντιμετωπίζεται με ευχολόγια και αφορισμούς από τους ευρισκομένους στη ασφάλεια και την άνεση των πολυτελών οικιών τους «αντιρατσιστές», οι οποίοι ευρισκόμενοι χιλιόμετρα μακριά από την πηγή των γεγονότων «πουλάνε πνεύμα» και εξυπνακισμό του χειρίστου είδους σε όσους απεγνωσμένους κάτοικους εκείνων των περιοχών προτρέπουν τους (εκ του ασφαλούς) «φιλάνθρωπους» και «αλληλέγγυους» να βάζουν τους πρόσφυγες στα δικά τους σπίτια και όχι να τους κουνάνε συνεχώς με θράσος και επιδεικτικά το δάχτυλό τους, χαρακτηρίζοντάς τους ως «ρατσιστές».
Είναι ολοφάνερο ότι η λέξη «αντιρατσισμός» ερμηνεύεται ως ο κωδικός αποκρυπτογράφησης της έννοιας του ανθελληνισμού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: