Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Βέλγιο: Αλγερινής καταγωγής ο δράστης στο Σαρλερουά - Το ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης

Βέλγιο: Αλγερινής καταγωγής ο δράστης στο Σαρλερουά - Το ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης
Ένας 33χρονος αλγερινής καταγωγής ήταν τελικά ο δράστης της χθεσινής επίθεσης με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Βέλγιο.
Όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές για αδικήματα, όχι όμως και για τρομοκρατική δράση. Ο 33χρονος Κ.Β. ζούσε στη χώρα από το 2012 και είχε ποινικό φάκελο. «Υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση αυτή είχε τρομοκρατικά κίνητρα» ανέφερε η ανακοίνωση των εισαγγελέων.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως η βελγική αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα με μία ματσέτα στη Λιέγη, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο VRT. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι τουρκικής καταγωγής, δε χρησιμοποίησε τη ματσέτα, ενώ δεν ήταν προηγούμενα γνωστός στην αστυνομία. Τα μέτρα ασφαλείας στα αστυνομικά τμήματα του Βελγίου έχουν αυξηθεί μετά τη χθεσινή επίθεση στο Σαρλερουά, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

Στο μεταξύ, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά, σύμφωνα με ανάρτηση του πρακτορείου Amaq στο Twitter.
Σημειώνεται ότι ο δράστης της επίθεσης υπέκυψε στα τραύματά του. Αφού μαχαίρωσε τις δύο γυναίκες, στη συνέχεια πυροβολήθηκε από άλλον αστυνομικό και κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο. Το άτομο που τους μαχαίρωσε φώναζε στα αραβικά «Αllahu Akbar» κατά τη διάρκεια της επίθεσης που έγινε έξω από το κεντρικό αστυνομικό τμήμα της πόλης Σαρλερουά.

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: