Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ανθελληνικό παραλήρημα του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη: Ευθείες απειλές κατά της Ελλάδος

Ανθελληνικό παραλήρημα του «σουλτάνου» Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη: Ευθείες απειλές κατά της Ελλάδος
Γιορτάστηκε η «νίκη της δημοκρατίας» στην τουρκία και εκεί παραβρέθηκαν όλα τα κόμματα του τουρκικού κοινοβουλίου, που έχουν κοινή ανθελληνική στάση και επεκτατικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδος. Γιορτάστηκε η «νίκη της δημοκρατίας» με υποσχέσεις Ερντογάν ενώπιον των νέων Σελτζούκων ότι θα πάρει τα κεφάλια των αντιφρονούντων.
Ο «σουλτάνος» όμως δεν έμεινε στις εσωτερικές απειλές, αλλά έσπευσε και να δώσει συμβολισμούς που ευθέως παραπέμπουν σε σφαγές εναντίον του Ελληνισμού, απειλώντας εμμέσως την Ελλάδα που ήδη βιώνει μία κατακόρυφη αύξηση της πίεσης στο λεγόμενο «προσφυγικό».
Σε μία αποστροφή του λόγου του, λοιπόν, είπε ότι «ο λαός αυτός με την πίστη που άνοιξε τις πύλες της Ανατολίας πριν από χίλια χρόνια στο Ματζικέρτ, κινήθηκε και στις 15 Ιουλίου».
Η αναφορά του Ερντογάν σίγουρα δεν έγινε αντιληπτή από τους φαιδρούς του Μεγάρου Μαξίμου και του ΥΠΕΞ, οπότε να την εξηγήσουμε: Αναφέρεται στην Μάχη του Ματζικέρτ και την πρώτη εγκατάσταση των τούρκων στην Μικρά Ασία, που συνοδεύτηκε από βίαιους εξισλαμισμούς και σφαγές.
Διαβάστε εδώ το χρονικό της Μάχης του Ματζικέρτ
Η δεύτερη αναφορά του Ερντογάν είναι αρκούντως πιο πρόσφατη και θα πρέπει να έχει κινητοποιήσει ακόμα και τους συριζαίους. Συγκεκριμένα, είπε: «Μετά από 96 χρόνια από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, το επαναλαμβάνω και εγώ: Το έθνος αυτό δεν δέχεται τη σκλαβιά».
Και σε περίπτωση που δεν το «έπιασαν» οι συριζαίοι να το αναλύσουμε και αυτό. Η συγκεκριμένη φράση αποτελεί την απαρχή της αντεπιθέσεως των τούρκων που κατέληξε στην Καταστροφή της Σμύρνης.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: