Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΕΤΣΙ ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΙ 8 ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

ΕΤΣΙ ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΙ 8 ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ
Αποκαλυπτικά στοιχεία αφενός για το πού πέταξαν τα όπλα τους αφετέρου για και τον τρόπο με τον οποίο εξαφάνισαν το ηλεκτρονικό -με τα στρατιωτικά δεδομένα- σύστημα του ελικοπτέρου λίγο πριν το απογειώσουν και έρθουν για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, έδωσαν στις Αρχές οι 8 Τούρκοι.
«Μόλις αποφασίσαμε να φύγουμε για Αλεξανδρούπολη βγάλαμε τα όπλα μας από τις θήκες και τα πετάξαμε στο έδαφος στο ξέφωτο κοντά στο πεδίο άσκησης. Μαζί πετάξαμε και τις θήκες μας. Μετά έπρεπε να σκεφτούμε τι θα κάνουμε με το σύστημα που υπάρχει στο ελικόπτερο και είναι καταχωρημένες συντεταγμένες, στρατιωτικοί χάρτες αλλά και οι τελευταίες διαδρομές και επιχειρήσεις του ελικοπτέρου».
Σε αυτό το σημείο οι Τούρκοι στρατιωτικοί είπαν στις ελληνικές Αρχές ότι οι εντολές που είχαν πάντα ήταν πως σε περίπτωση έκτακτου κινδύνου θα έπρεπε να εξαφανίσουν το συγκεκριμένο σύστημα. Έτσι, αφού αποφάσισαν να φύγουν από την Τουρκία, ξήλωσαν το ηλεκτρονικό σύστημα και το πέταξαν από το ελικόπτερο την ώρα που απογειωνόταν, ενώ το παρακολουθούσαν να καταστρέφεται καθώς έπεφτε στο έδαφος.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μόλις έφτασε στην Αλεξανδρούπολη από την Τουρκία το ειδικό κλιμάκιο που θα παραλάμβανε για να επιστρέψει το ελικόπτερο στη γειτονική χώρα, το πρώτο πράγμα που ζήτησαν να ελέγξουν οι Τούρκοι αξιωματικοί ήταν αν το συγκεκριμένο σύστημα ήταν ακόμα μέσα στο πτητικό μέσο και όταν πήραν την διαβεβαίωση από τις ελληνικές αρχές ότι δεν είχαν παραβιάσει τίποτα από το ελικόπτερο, κατάλαβαν ότι πράγματι το είχαν εξαφανίσει οι ίδιοι οι πιλότοι.
Επίσης, στα κινητά τους, εκτός από τις κλήσεις στο διοικητή τους που δεν απαντούσε -όπως είχε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή το CNN Greece- σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν και αποθηκευμένες αναζητήσεις στο Ίντερνετ για το τι συνέβαινε στην Κωνσταντινούπολη τις ώρες του πραξικοπήματος ενώ είχαν δει μέσω Ίντερνετ και την εμφάνιση, μέσω facetime, του Ερντογάν στο CNN Turk.
http://www.alexpoli.gr/cnn-greece-pos-xefortothikan-opla-ke-top-secret-dedomena-8-tourki/

Δεν υπάρχουν σχόλια: