Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Χρυσό μετάλλιο η Άννα Κορακάκη στα 25μ. πιστόλι! Δείτε την απονομή του μεταλλίου!

Με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού έγραψε το όνομα της η Άννα Κορακάκη αφού μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι κατέκτησε το χρυσό στα 25μ. πιστόλι. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης έγινε έτσι η πρώτη αθλήτρια από τη χώρα μας η οποία καταφέρνει σε μία διοργάνωση να κατακτήσει δύο μετάλλια.
Η Κορακάκη,τερμάτισε στην πρώτη θέση του ημιτελικού έχοντας 19 εύστοχες βολές και έτσι πήρε την πρόκριση στον τελικό όπου και αντιμετώπισε την Γερμανίδα, Μόνικα Κάρς η οποία είχε 18 εύστοχες προσπάθειες.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε εντυπωσιακά παίρνοντας προβάδισμα με 6-0, αλλά η Γερμανίδα κατάφερε να στείλει τον τελικό στην παράταση. Εκεί  όμως μίλησε η ελληνική ψυχή. Με εντυπωσιακή ψυχραιμία η Άννα Κορακάκη πήρε τη νίκη με 8-6 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Στον μικτό τελικό πάλεψαν η Ζανγκ (Κίνα) και Γκέρμπερ (Ελβετία) αφού στον ημιτελικό είχαν από 17 εύστοχες βολές.  Εκεί η Ελβετίδα με 8-4 ήταν πιο ψύχραιμη και κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην πέμπτη θέση τερμάτισε η Κορσούνοβα από την Ρωσία, έκτη ήταν η Σαλουκβάντζε (Γεωργία), έβδομη η Γιο (Β. Κορέα) και όγδοη η Μπόνεβα (Βουλγαρία).
Η κατάταξη στα 25μ. πιστόλι
1. Άννα Κορακάκη (Ελλάδα)
2. Μόνικα Καρς (Γερμανία)
3. Χέιντι Γκέρμπερ (Ελβετία)
4. Γινγκγίνγκ Ζανγκ (Κίνα)
5. Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία)
6. Νίνο Σαλουκβάντζε (Γεωργία)
7. Γιονγκ Σουκ Γιο (Β. Κορέα)
8. Αντοανέτα Μπόνεβα (Βουλγαρία)

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν έκρυψε τη χαρά της για την πραγματοποίηση του ονείρου της και αναφέρθηκε στις σκέψεις της την ώρα που η αντίπαλος της επιχειρούσε να κάνει την αντεπίθεση.
"Στο 4-6 έλεγα ότι θέλω ένα πόντο για να κερδίσω. Όταν με ισοφάρισε, είπα «Έφτασε η ώρα. Όποια το πάρει τώρα»", ήταν τα πρώτα λόγια της και πρόσθεσε "Ήταν πολύ υψηλού επιπέδου ο τελικός. Η ταχεία βολή μου δεν ήταν καλή και δεν το περίμενα. 10 σφαίρες πριν τελειώσει ο αγώνας ήμουν κοντά στο να μείνω εκτός τελικού και είπα “Φτάνει μέχρι εδώ. Ξύπνα”. Μπορώ να πω ότι ήταν πιο εύκολος ο τελικός στα 25μ. γιατί απελευθερώθηκα μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 10μ.. Το ότι ειδικά αυτές τις εποχές κάνω χαρούμενους τους Έλληνες και τους προσφέρω ψυχική ανάταση είναι πολύ σημαντικό για μένα. Πρώτα είναι η οικογένειά μου και μετά αυτό. Δεν θέλω κάτι άλλο. Σε τέτοιες διοργανώσεις, όταν φτάνεις στο βάθρο, όπως έχω ξαναπεί δεν έχει σημασία το χρώμα του μεταλλίου. Χάρηκα όσο και για το χάλκινο”.
http://www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: