Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ (1973-2010) Εθνομάρτυρας


Ο Αριστοτέλης Γκούµας γεννήθηκε  το 1973 στη Χειµάρρα και μεγάλωσε εκεί.  Στα 17 του χρόνια έφυγε αναζητώντας δουλειά στην Αθήνα, όπου και έμενε τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια μέχρι το 2009.
Το καλοκαίρι του 2009 ήρθε στη Χειµάρρα για να δουλέψει σε µια καντίνα.  Το μοιραίο βράδυ είχε συναντήσει κάποιους φίλους του. Το βράδυ της 12ης Αυγούστου του 2010ο Χειμαρριώτης Αριστοτέλης Γκούμας έπινε τον καφέ του με τους φίλους του στο καφενείο της παλιάς Χειμάρρας  πρωτού  πιάσει δουλειά στην καντίνα όπου εργαζόταν.
Έκανε το µοιραίο λάθος,  όµως,  να µιλάει στα ελληνικά. Μόλις βγήκε από το µαγαζί, άγνωστοι τον πλησίασαν και του ζήτησαν τον λόγο για τη γλώσσα που χρησιµοποιούσε.
Εκείνος απάντησε πως µιλά στη µητρική του γλώσσα.
Με αφορµή την καταγωγή του, τα πνεύµατα  σύντοµα οξύνθηκαν. Ανέβηκε στη µηχανή του και έφυγε. Οι άγνωστοι τον ακολούθησαν µε το αυτοκίνητό τους και λίγο αργότερα ο 37χρονος Αριστοτέλης βρέθηκε νεκρός στο οδόστρωµα, λίγα µέτρα µακριά από το σπίτι του.
Ο Αριστοτέλης δολοφονήθηκε στο Καμπί, στην περιοχή της Χειμάρρας από Αλβανούς εθνικιστές, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μέλη της οργάνωσης «Mjaft, ανάλογης με αυτήν των «γκρίζων λύκων» της Τουρκίας.
Έτσι  του «την έστησαν» εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ήταν  άοπλος,  τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ. Αφού τον καταδίωξαν και εμβόλισαν την μηχανή, τον έριξαν κάτω και πέρασαν πολλές φορές από πάνω του με το αυτοκίνητο μέχρι που τον έλιωσαν. Ο Αριστοτέλης Γκούμας απέδειξε με το θάρρος και την παλικαριά του το αδούλωτο πνεύμα των Νέων Βορειοηπειρωτών  που ζουν στις πατρογονικές εστίες ότι αυτή η γη ήταν , είναι και θα είναι Ελληνική.
http://www.voriosipiros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: