Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Και το σκάνδαλο των υποβρυχίων... χαμένο στην μετάφραση όπως της Siemens

Και το σκάνδαλο των υποβρυχίων... χαμένο στην μετάφραση όπως της Siemens
Άρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί
Είδαμε προσφάτως το σκάνδαλο με την εκ νέου επ’ αορίστον αναβολή της δίκης για τη Siemens επειδή κάποιοι καθυστέρησαν επί 11 χρόνια την μετάφραση του βουλεύματος για τους αλλοδαπούς κρατουμένους και ακολούθως κάποιοι... άλλοι, φίλοι του Σαμαρά, κρατούσαν την μετάφραση στα συρτάρια τους, με αποτέλεσμα οι μεταφράσεις να μην δοθούν στους κατηγορουμένους και η δίκη να αναβληθεί.
Σημειώστέ το, το γράφουμε από τώρα, αλλά η ίδια ακριβώς μεθόδευση, από τους ίδιους ακριβώς κύκλους χρησιμοποιείται για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Εκεί όπου υπάρχει έντονη η οσμή Βενιζέλου, Τσοχατζόπουλου και Σημίτη, υπάρχει και ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος, ο Ελβετός τραπεζικός υπάλληλος Όσβαλντ. Αυτός ο κατηγορούμενος δεν έχει λάβει την μετάφραση του κατηγορητηρίου, συνεπώς η υπόθεση πάει για αναβολή και παραγραφή.
Παρόμοιες περιπτώσεις αφορούν και άλλα σκάνδαλα, όπως τα ιπτάμενα ραντάρ Erricson, τα αυτοκινούμενα οπλικά συστήμα της Rheinmetall και άλλα σκάνδαλα που ακουμπάνε τον πυρήνα του πολιτικού κατεστημένου.
Περιέργως δε σε όλες αυτές τις περιπτώσεις κωλυσιεργίας των μεταφράσεων εμπλέκεται η Εισαγγελία Εφετών, η οποία – όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ – «προγραμματίζει να στείλει νέες κλήσεις στους κατηγορουμένους, προωθώντας τους στη συνέχεια τις μεταφράσεις, ώστε να μη χαθεί πρόσθετος χρόνος».
Αυτό που σκοπίμως αποκρύπτεται από τα ρεπορτάζ είναι η ταυτότητα του δράστη της κωλυσιεργίας που είναι ο «Παναθηναϊκάκιας», αφού όλες αυτές οι δίκες βρίσκονται εν εξελίξει εδώ και χρόνια και η μη μετάφραση των βουλευμάτων συνιστά ήδη σκάνδαλο.
Μετά από την εμπλοκή του συγκεκριμένου ανθρώπου για την πολιτική και παράνομη δίωξη εναντίον της Χρυσής Αυγής και την παράλληλη δράση του για παραγραφή πολλαπλών σκανδάλων δεν απομένει καμία αμφιβολία ότι την Χρυσή Αυγή έβαλε στο στόχαστρο το καθεστώς της κλεπτοκρατίας.
Κώστας Αλεξανδράκης
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: