Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

«Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ»...!! ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8 ΤΟΥΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ



Συνεχίζονται και αυξάνονται με το πέρασμα της ώρας οι πιέσεις της Άγκυρας για την έκδοση των 8 στρατιωτικών που έφτασαν το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και παραδόθηκαν στην Ελλάδα. Το απόγευμα έφτασε στο υπουργείο εξωτερικών το επίσημο αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης ώστε οι πραξικοπηματίες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, μαζί με το ελικόπτερο που χρησιμοποίησαν, το ταχύτερο δυνατόν.

Η τουρκική Daily Sabbah υποστηρίζει πως η Ελλάδα συμφώνησε να επιστρέψει τους πραξικοπηματίες, χωρίς πάντως η είδηση να επιβεβαιώνεται επισήμως. Στο ρεπορτάζ της η τουρκική εφημερίδα επικαλείται τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος φέρεται να είπε πως μετά από επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, συμφωνήθηκε να επιστρέψουν ''οι προδότες'' όπως τους χαρακτήρισε. Δείτε και το τουϊτάρισμα του τσαβούσογλου...




Έλληνες αξιωματούχοι πραγματοποιούν συνεχείς συσκέψεις και μελετούν όλα τα ενδεχόμενα. Σε αυτό το πλαίσιο η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε στην ΕΡΤ πως ''η Ελληνική πλευρά μίλησε για την επιστροφή του ελικοπτέρου με τις αρμόδιες τουρκικές αρχές. Για τους 8 συλληφθέντες θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Λαμβάνεται υπόψιν πάντως η κατηγορία που τους αποδίδεται. Κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας. Για απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας'' είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος αφήνοντας έτσι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ικανοποίησης του τουρκικού αιτήματος.
http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: