Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

15 Στρατιωτικοί κόλλησαν φυματίωση από λαθρομετανάστες σε “Hot Spot” - Κρύβεται ο Καμμένος και δεν απαντάει στις ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής!

15 Στρατιωτικοί κόλλησαν φυματίωση από λαθρομετανάστες σε “Hot Spot” - Κρύβεται ο Καμμένος και δεν απαντάει στις ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής!
Θυμάστε την περίπτωση των 8 στρατιωτικών που είχαν εμφανιστεί κατά τις πρώτες εξετάσεις ότι έχουν θετικές ενδείξεις της νόσου της φυματίωσης, υπηρετώντας στον καταυλισμό «Τσελέποβο»;
Πριν από μερικές ημέρες, λοιπόν, συναγερμός είχε σημάνει στις υγειονομικές αρχές Ηπείρου, καθώς οκτώ στρατιωτικοί που έχουν τοποθετηθεί σε κέντρο λαθρομεταναστών στην περιοχή βγήκαν θετικοί στο εμβόλιο «μαντού» για τη φυματίωση.
Άμεσα, περί αυτού του ζητήματος, είχαν καταθέσει ερώτηση προς τον Πάνο Καμμένοι οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Γεώργιος Γερμενής και Ηλίας Παναγιώταρος, ρωτώντας τι μέτρα προτίθεται να λάβει και αν πρόκειται να αναζητηθούν ευθύνες για την έως τώρα αδράνεια στην λήψη μέτρων προφύλαξης για το στρατιωτικό προσωπικό που αναγκάζεται να υπηρετεί στα Hot Spot.
Όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, ο Καμμένος επέλεξε να μην απαντήσει στις ερωτήσεις των Συναγωνιστών, χρησιμοποιώντας την πάγια τακτική του «αντισυνταγματικού τόξου» να απαξιώνει τον καίριο κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκεί η Χρυσή Αυγή.
Εν τέλει, όμως, στις ερωτήσεις αυτές απάντησαν οι... εξελίξεις, αφού οι στρατιωτικοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό της φυματίωσης και στις δεύτερες εξετάσεις, ενώ πλέον ο αριθμός των στρατιωτικών που νοσούν ανέβηκε στους 15.
«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ο εφιάλτης μας ζωντάνεψε, όταν χτύπησε το τηλέφωνο και ο γιατρός απο την άλλη γραμμή μας ανακοίνωσε πως έχουμε το μικρόβιο της φυματίωσης. Οι γυναίκες και τα παιδιά μας είναι τρομοκρατημένα και μας αποφεύγουν ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Είμαστε παρά πολύ προβληματισμένοι και τρομοκρατημένοι», είπαν χαρακτηριστικά.
Ένας από αυτούς συνέχισε λέγοντας: «Είμαι παρά πολύ εκνευρισμένος και οργισμένος με την πολιτική ηγεσία γιατί μας έστειλαν ως πρόβατα επι σφαγή. Η πολιτική ηγεσία δεν έκανε τίποτα. Έπρεπε να μας είχαν εμβολιάσει πριν μας στείλουν στο καταυλισμό. Όταν ήρθε το πρώτο λεωφορείο με τους πρόσφυγες εγώ βοήθησα τον άντρα και την οικογένεια του που είχαν φυματίωση χωρίς να το γνωρίζω».
Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον σε 15 στρατιωτικούς τα αποτελέσματα των δεύτερων εξετάσεων ήταν θετικά, ωστόσο η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου εκφράζει φόβους πως ο αριθμός θα αυξηθεί ραγδαία όσο περνάει ο καιρός. Μάλιστα σε επιστολή τους προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και προς το Υπουργείο Υγείας διατυπώνουν αυτούς τους φόβους και παράλληλα θέτουν σημαντικά ερωτήματα προς τη πολιτική ηγεσία για το τεράστιο αυτό πρόβλημα που έχει φέρει σε απόγνωση δεκάδες οικογένειες στρατιωτικών.
Συγκεκριμένα ερωτούν:
«Οι συνάδελφοι που έχουν κριθεί ως θετικοί γιατί συνεχίζουν να εργάζονται και δεν βρίσκονται σε χώρους ανάρρωσης;
-Ποια μέριμνα θα ληφθεί για αυτούς και τις οικογένειες τους που ταλανίζονται από αγωνία και άγχος;
-Οι στρατιωτικοί θα συνεχίσουν να εκτελούν υπηρεσίες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Τσεπέλοβο;
-Οι συνάδελφοι που εκτελούν υπηρεσίες -εργασίες στα λοιπά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που έχουν αναπτυχθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου θα τύχουν ιατρικών εξετάσεων προκειμένου να υπάρξει εκτίμηση και της ιατρικής κατάστασης αυτών;»
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: