Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Συνοδοιπόρος των προκλητικών αλβανών η «Εφημερίδα των Συντακτών»: Τέσσερις σελίδες αφιέρωμα για την... «εθνοκάθαρση των τσάμηδων»!

Συνοδοιπόρος των προκλητικών αλβανών η «Εφημερίδα των Συντακτών»: Τέσσερις σελίδες αφιέρωμα για την... «εθνοκάθαρση των τσάμηδων»!
Οι νέες πρόσφατες προκλήσεις των αλβανών, με το ανιστόρητο πανί που σήκωσαν σε γήπεδο της Γαλλίας για το ζήτημα των «τσάμηδων», φαίνεται ότι έχουν και εγχώρια συμπαράσταση, έστω και με έμμεσο χαρακτήρα.
Ο γνωστός εθνομηδενιστής Τάσος Κωστόπουλος, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους εθνομηδενιστές του «Ιού» (που μας «αποχαιρέτησε»…) είχαν χαρακτηρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων ως «νεοπαγή εθνικό μύθο», με κείμενο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (που αλλού;) προσφέρει χείρα βοηθείας στην ανιστόρητη και ανθελληνική προπαγάνδα των αλβανών.
Τέσσερις σελίδες «αφιέρωμα» είχε ο Κωστόπουλος, με τον τίτλο: «Μια ανεπιθύμητη μειονότητα» και κυρίως τον υπότιτλο: «Η εθνοκάθαρση των τσάμηδων της Θεσπρωτίας (1944-45)», να δίνει ξεκάθαρα το στίγμα των προθέσεών του.
Το «συμπέρασμα» του Κωστόπουλου έχει ως εξής:
Α) Στην ίδια μοίρα το ζήτημα των Ποντίων μ’ αυτό των Τσάμηδων. Η Γενοκτονία, δηλαδή, 353.000 Ποντίων εξισούται με τον εκδιωγμό λιγότερο από 20.000 Τσάμηδων.
Β) Οι Τσάμηδες είχαν μειονεκτική θέση στο Ελληνικό Κράτος, υφίστατο διακρίσεις και επομένως δικαιολογείται να υπάρχει ένα σχετικό υπόβαθρο στην δωσιλογική τους στάση κατά την περίοδο της κατοχής.
Γ) Η δωσιλογική δράση των Τσάμηδων είχε ως αντίποινα από την Ελληνική πλευρά «αιματοχυσία», «βιασμούς», «λεηλασίες», «εθνοκάθαρση», όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Κωστόπουλος.
Πέρα, λοιπόν, από το ότι το κείμενο του μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί από την πλευρά της αλβανικής προπαγάνδας (σε στυλ «οι ίδιοι οι Έλληνες παραδέχονται ότι έγινε εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων»), βλέπουμε ότι προσπαθεί να εξισώσει στον ίδιο κοινό παρονομαστή την υπαρκτή Γενοκτονία των Ποντίων (την οποία τόσο ο ίδιος όσο και οι νυν συνοδοιπόροι του στον εθνομηδενισμό αρνούνται) με την εκδίωξη των Τσάμηδων από την περιοχή, ως φυσικό αποτέλεσμα των αγριοτήτων τους την περίοδο της Κατοχής εναντίον των Ελλήνων της Νοτίου Ηπείρου.
Και όμως, κάτι τέτοιοι διακεκριμένοι εθνομηδενιστές, καθώς και οι ανθελληνικές φυλλάδες που τους φιλοξενούν και τους πληρώνουν, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της λασπολογίας κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και του Εθνικισμού. Έτσι, για να αντιλαμβανόμαστε συχνά - πυκνά την αντεθνική ποιότητα αυτών που θέλουν να εξοντώσουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, για ευνόητους λόγους εξυπηρέτησης όσων απεργάζονται την αποδόμηση της Εθνικής ταυτότητας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: