Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΧΑΡΤΗ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙ...!!!





ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ... Η ΒΡΩΜΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ...

Οργή, θλίψη και πολλά ερωτήματα προκαλεί η πρακτική που έχει υιοθετήσει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και με τους «γείτονες» να εντείνουν συνεχώς την προκλητικότητα στο Αιγαίο, το «εθνικό» πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, στο τουρκόφωνο δελτίο του χρησιμοποιεί τις... τουρκικές ονομασίες των νησιών του Αιγαίου, κάτι που εδώ και δεκαετίες διεκδικεί η Τουρκία θέλοντας έτσι να υπονομεύσει την ελληνική κυριαρχία στα νησιά.

Το ΑΠΕ, σε μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα όπου ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν κι Μουν επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη, προσφέροντας και μια μοναδική ευκαιρία προβολής του ελληνικού νησιού το όποιο σηκώνει το βάρος της προσφυγικής κρίσης, με ευθύνη της Τουρκίας, έσπευσε να βαφτίσει την Λέσβο, «Midilli Adasi» υιοθετώντας την τουρκική ονομασία του νησιού.


Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΑΠΕ ξαναβαφτίζει και την Ελλάδα, αναφέροντας την χώρα μας ως «Yunanistan», ενώ σε άλλο ρεπορτάζ είδαμε την Χίο να αναφέρεται ως «Sakiz Adasi»!


Το θέμα δεν είναι καθόλου απλό και απαιτούνται εδώ και τώρα απαντήσεις τόσο από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων όσο και από το υπουργείο Εξωτερικών.

-Με ποια λογική το ΑΠΕ προβάλλει διεθνώς την οθωμανική ονομασία ενός εκ των πιο σημαντικών και πιο ευαίσθητων εθνικά, νησιών του Ανατολικού Αιγαίου;

-Γιατί αναφέρει τη χώρα μας ως «Yunanistan» και όχι «Hellas» ή «Greece»;

-Δεν γνωρίζουν στο ΑΠΕ τις επιδιώξεις των Τούρκων; Δεν γνωρίζουν την επιθετική στρατηγική που έχουν εναντίον της Ελλάδας;

-Η Ελλάδα έχει καταγγείλει επανειλημμένα τη μη χρήση των διεθνώς αναγνωρισμένων ονομασιών των Ελληνικών νησιών από την Τουρκία. Δεν το γνωρίζουν αυτό στο ΑΠΕ;

-Το υπουργείο Εξωτερικών έχει γνώση αυτού του γεγονότος; Αν όχι, οφείλει να ενημερωθεί και να παρέμβει άμεσα. Αν όμως το γνωρίζει θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.

Για ακόμα μια φορά στα εθνικά ζητήματα «βάζουμε τα χέρια και βγάζουμε τα μάτια μας»!







newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: