Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ποιο ΕΚΑΣ; Άλλες είναι οι προτεραιότητες του Σύριζα

Ποιο ΕΚΑΣ; Άλλες είναι οι προτεραιότητες του Σύριζα
Είναι πραγματικά απίστευτη τόσο η επίδοση των συριζαίων στο «άθλημα» της κωλοτούμπας όσο και στον τρόπο με τον οποίο υποτάσσονται στα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αφορά τα όσα γίνονται με το ΕΚΑΣ. Στις 8 Μαΐου η κυβέρνηση ψήφισε στην Βουλή ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να επιστρέψουν το ΕΚΑΣ σε 12 δόσεις.
Στις 19 Μαΐου ο Κατρούγκαλος ανακοίνωσε ότι η επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους θα γίνει «σε μηνιαίες δόσεις που να μην ξεπερνούν τα τριάντα ευρώ». Στις 22 Μαΐου ο Τσίπρας ανακοίνωσε ότι «δεν θα το κάνουμε, δεν θα ζητήσουμε από αυτούς τους ανθρώπους να μας φέρουν αναδρομικά πίσω από τις κύριες συντάξεις».
Στις 24 Μαΐου το Eurogroup παρέπεμψε τον Τσακαλώτο στην τρόικα, η οποία θέλει να μαζευτούν τα λεφτά από το ΕΚΑΣ. Και το πανηγύρι του παζαρέματος και του εξευτελισμού συνεχίζεται.
Μπορεί, βεβαίως, να κοροϊδεύουν ασύστολα τον Λαό, να τον απομυζούν από χρήματα και κάθε περιουσιακό στοιχείο, αλλά η… αριστερή συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο «ταξικός πόλεμος» που διεξάγει πετυχαίνει νικηφόρες μάχες αλλού, καθώς όπως αναγγέλθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης «Η θέσπιση νέου νομοθετικού πλαισίου για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και έχει ήδη δρομολογηθεί».
Είναι σαφές ότι η αναγνώριση των ομοφυλοφίλων ως φύλο αποτελεί πολύ πιο σημαντική προτεραιότητα από την υποστήριξη των δοκιμαζόμενων λαϊκών στρωμάτων. Για να μην πούμε ότι αποτελεί την μόνη προτεραιότητα. Έτσι κι αλλιώς, η κυβέρνηση αυτή σε θέματα εθνομηδενισμού και υποστήριξης των διαφόρων «ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων» έχει δείξει ότι είναι συνεπής. Αλλοίμονο στους φτωχούς, τους άνεργους, τους συνταξιούχους...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: