Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΆΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ: ΚΑΜΙΑ ΛΕΞΗ – ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ!

diki-xrisisaugis

Με την κατάθεση του αστυνομικού της Άμεσης Δράσης Νικόλαου Ντάφου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Από την κατάθεση του μάρτυρα δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει κάτι να εισφέρει κατά της Κοινοβουλευτικής ομάδας, ούτε ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει οτιδήποτε από τα αναφερόμενα στο κατηγορητήριο για τη δομή και τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής.  Για τον Αρχηγό του κόμματος Νικόλαο Μιχαλολιάκο είπε απλά ότι αν τον δει είναι σε θέση να τον αναγνωρίσει καθώς τον γνωρίζει από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις.
Σχετικά με την περίφημη δήλωση Ρουπακιά «είμαι της Χρυσής Αυγής», ο μάρτυρας εξήγησε ότι:
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Τι σημαίνει “είμαι της Χρυσής Αυγής”;
ΝΤΑΦΟΣ: Ότι είναι υποστηρικτής.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Σας έχει ξανατύχει να συλλαμβάνετε άτομο ο οποίος στη συνέχεια να σας δηλώνει την ιδιότητά του με αυτό τον τρόπο; Να δηλώνει την πολιτική του ιδιότητα;
ΝΤΑΦΟΣ: Ναι. Και όχι μόνο σε τέτοιο περιστατικό, ακόμα και σε μια παράβαση του ΚΟΚ έχει τύχει να μου πει κάποιος το κόμμα στο οποίο ανήκει, τα φρονήματά του, ότι  είναι π.χ. της Κυβέρνησης.

Με τον τρόπο αυτό ο μάρτυρας διευκρίνισε το αυτονόητο, δηλαδή ότι δεν μπορεί να διώκεται το κόμμα για ό, τι πράττει ένας υποστηρικτής, οπαδός, μέλος κ.ο.κ
Σχετικά με το επίμαχο περιστατικό δήλωσε ότι: «πήραμε σήμα για να μεταβούμε στην Παναγή Τσαλδάρη για ενίσχυση σε σταθμούς ΔΙΑΣ… οι συνάδελφοι μού είπαν ότι είχε γίνει κάποια συμπλοκή, επεισόδιο. Όταν φτάσαμε ήταν το θύμα και ο δράστης. Δεν υπήρχαν άλλοι εκείνη την ώρα, απλά περαστικοί και περίεργοι. Δεν υπήρχαν άλλοι εμπλεκόμενοι στο περιστατικό.»
Σε άλλες ερωτήσεις της Προέδρου και της Εισαγγελέως απάντησε:

Ερ: Άλλοι που να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τις κινήσεις που εσείς θέλατε να κάνετε, να τον συλλάβετε, υπήρχαν;
Απ: Όχι, κανείς.
Ερ: Δεν σας εμπόδισε κανένας; 
Απ: Όχι. Ούτε ο ίδιος έφερε κάποια αντίρρηση, αντίσταση κλπ., ήταν απόλυτα συνεργάσιμος σε ό, τι του λέγαμε, σε ό, τι εντολές του λέγαμε. Απαντούσε σε ό, τι του λέγαμε χωρίς γιατί. μπήκε μέσα στο περιπολικό χωρίς να μας εμποδίσει κανένας.
Ερ: Δεν σας πλησίασε λοιπόν κανένας να φέρει αντίρρηση, να σας πει τι κάνετε εδώ, γιατί τον συλλαμβάνετε…να εμποδίσει κατά κάποιο τρόπο το έργο σας.
Απ: Όχι κανένας. Κανένας δεν πήγε να μας τον αποσπάσει από τα χέρια.»
Σχετικά με το αν υπήρχε συνοδηγός:
Ερ: Εκτός από τον οδηγό είπατε ότι δεν είδατε άλλο άτομο μέσα;
Απ: Υπήρχε ένα άτομο μέσα, μόνο ένα ο οδηγός ο Ρουπακιάς, δεν υπήρχε άλλος μέσα. 
Επίσης, για παλαιότερη πορεία της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια είπε: «Είχα πάει για μέτρα τάξης. Δεν είδα να φέρουν όπλα, ούτε να υπάρχει κάποιο “στρατιωτικό τμήμα”».
Η δίκη συνεχίζεται στις 09 Ιουνίου οπότε θα εξεταστεί ο Ανδρέας Μπιάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: