Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Εβραίος ή Πακιστανός ο επόμενος δήμαρχος Λονδίνου…

040516 LONDINOΟι Λονδρέζοι εκλέγουν τον δήμαρχό τους – και διάδοχο του εκκεντρικού Μπορίς Τζόνσον – στις 5 Μαΐου. Οι δύο υποψήφιοι είναι τα άκρως αντίθετα μιας κοινωνίας: ο γιος ενός δισεκατομμυριούχου, ο συντηρητικός Ζακ Γκόλντσμιθ, και ο γιος ενός Πακιστανού οδηγού λεωφορείου, ο Εργατικός Σαντίκ Χαν. Ο Ζακ Γκόλντσμιθ είναι μέλος της Εβραϊκής οικογένειας Γκόλντσμιθ που κατάγεται απ’ την Φρανκφούρτη και έχει παντρευτεί την κόρη ενός βαρόνου της γνωστής οικογένειας τραπεζιτών Rothschild, την Alice Miranda Rothschild.
Ο Πακιστανός Σαντίκ Χαν έχει απολογηθεί πολλές φορές στην εβραϊκή κοινότητα του Λονδίνου λέγοντας μάλιστα στην εφημερίδα Haaretz ότι το μόνο που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα για να κερδίσει την συμπάθεια των Εβραίων είναι να “δηλώσει την πίστη του στον εβραϊκό νόμο”! Ο 45χρονος μουσουλμάνος βουλευτής του Τούτινγκ, μιας λαϊκής συνοικίας του νότιου Λονδίνου, προηγείται με άνετη διαφορά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Αν αναδειχθεί νικητής, θα είναι ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της κοσμοπολίτικης βρετανικής πρωτεύουσας, αλλά και μιας μεγάλης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.
Από την άλλη, ο 41χρονος δισεκατομμυριούχος Ζακ Γκόλντσμιθ έχει βάλει στο στόχαστρο στην προσπάθεια να καλύψει την απόσταση που τον χωρίζει από τον αντίπαλό του.
Ο βουλευτής από το Ρίτσμοντ, ενός διαμερίσματος του νοτιοδυτικού Λονδίνου, προσπαθεί εδώ και μερικές εβδομάδες να πείσει πως ο Σαντίκ Χαν, πρώην δικηγόρος, ειδικευμένος στα ανθρώπινα δικαιώματα, έχει διασυνδέσεις με τους ακραίους ισλαμιστές, κατηγορία την οποία ενστερνίζεται και ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
Το Λονδίνο και η Μεγάλη Βρετανία είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα Ευρωπαϊκής πόλης και χώρας που οι πρώτοι κάτοικοί της, οι Άγγλοι έχουν γίνει μειονότητα στην ίδια τους την χώρα και εξαφανίζονται απ’ τις μειονότητες που επέτρεψαν να μπουν στην χώρα για να εφαρμοστεί το μοντέλο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Ακόμη ένα παράδειγμα λοιπόν ότι η πολυπολιτισμικότητα σκοτώνει στην κυριολεξία τα έθνη που προσπαθούν να την εφαρμόσουν.
Βλέποντας όλα αυτά που συμβαίνουν σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, παρηγορούμαστε που έχουμε ως Δημάρχους έστω τον Καμίνη, τον Μπουτάρη και μερικούς άλλους, ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε, έστω και σαν υποψηφίους, κάποιους που έχουν…θητεύσει στην Ειδομένη και γενικώτερα στα διάφορα Hot Spots.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: