Κυριακή 10 Απριλίου 2016

«ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ»… ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΜΚΟ!

«ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ»… ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΜΚΟ!
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Μια άτυπη συμμαχία μεταξύ του τουρκικού καθεστώτος και των ΜΚΟ με σκοπό να εμποδίσει την επαναπροώθηση των μεταναστών προς την Τουρκία, έχει σχηματιστεί αυτές τις μέρες σε αγαστή συνεργασία με κύριο στόχο τις βαριές κατηγορίες κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει σχεδιάσει την επιστροφή κάποιων προσφύγων στην Τουρκία.
Αυτό φαίνεται και από τους πολύ επικριτικούς τίτλους των ελεγχόμενων από το τουρκικό καθεστώς εφημερίδων, οπού κατηγορούν με βαριές φράσεις την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ εξυψώνουν το έργο των ΜΚΟ που δεν δίνουν λόγο σε κανένα από πού έρχονται και ποιος τις χρηματοδοτεί, να εμποδίσουν με κάθε μέσο τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες στην Τουρκία.
Ενδεικτικός είναι και ο τίτλος, «Utan Avrupa», δηλαδή «Ντροπή στην Ευρώπη», με φόντο τις διαμαρτυρίες των μελλών ΜΚΟ μέσα στην θάλασσα προσπαθώντας να εμποδίσουν το πλοίο να πάει στην Τουρκία.
Φυσικά η Τουρκία παίζει καλά το παιχνίδι της και βρίσκει την ευκαιρία να εμφανιστεί σαν… «ανθρωπιστική» προς τους χιλιάδες πρόσφυγες που οι ίδιοι οι Τούρκοι τους είχαν πετάξει στην θάλασσα να πνιγούν αφού τους είχαν πάρει τα ακριβά ναύλα, αρκεί να τους ξεφορτωθούν στα ελληνικά νησιά. Η τουρκική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: