Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Το συνταγματικό τόξο κάλυψε τον Σταθάκη για τις οικονομικές ατασθαλίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Πλυντήριο σκανδάλων η Βουλή: Το συνταγματικό τόξο κάλυψε τον Σταθάκη για τις οικονομικές ατασθαλίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Δεν προκάλεσε εντύπωση η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής, η οποία ψήφισε κατά της άρσεως της ασυλίας του υπουργού Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη, με τις ψήφους υπέρ του να προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι. Ας γίνουμε, όμως, πιο συγκεκριμένοι.
Πλέον των 200 προσώπων φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση κακοδιαχειρίσεως κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα πρόσωπα αυτά κατηγορούνται ότι διαχειρίσθηκαν ποσά του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), διενεργώντας «ανοίκειες» πληρωμές, καθώς και ότι «συνέπραξαν με οιονδήποτε τρόπο στην διάθεση κονδυλίων για αλλότριους σκοπούς», προκαλώντας ζημία στην περιουσία του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Για την ενοχή τους για απιστία στην υπηρεσία ή για την αθωότητά τους θα αποφανθεί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Όχι όμως για όλους! Ο πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Γιώργος Σταθάκης δεν θα κριθεί για την υπόθεση αυτή.
Βρισκόμαστε, λοιπόν, μπροστά σε μια ακόμα περίπτωση όπου με την σύμπραξη και τη συνενοχή (άμεση ή έμμεση) των συστημικών κομμάτων συνεχίζεται το όνειδος της ατιμωρησίας των υπουργών και των βουλευτών. Να υπενθυμίσουμε ότι για την συγκεκριμένη περίπτωση του Σταθάκη οι ΑΝΕΛ ψήφισαν «παρών», ενώ το ΚΚΕ… επιφυλάχθηκε.
Εννοείται ότι η Χρυσή Αυγή τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας του Στάθακη! Βλέπουμε, δηλαδή, ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το σύστημα με την περιβόητη «άρση ασυλίας», επιτρέπεται στον κάθε υπουργό ή βουλευτή να παρανομεί, γνωρίζοντας ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καλυφθεί, αν όχι απ΄όλους, τουλάχιστον από την πλειοψηφία που απαιτείται προκειμένου να μη πάρει η υπόθεσή του τον δρόμο της Δικαιοσύνης.
Αυτό θα πει… «συναδελφική αλληλεγγύη». Μόνο στην περίπτωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, όπου είχαμε να κάνουμε ξεκάθαρα με πολιτικές διώξεις, υπήρχε ομόφωνη ταύτιση των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου» ώστε να ανάψει το «πράσινο φως» για την άρση της ασυλίας όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Τρίτου Πολιτικού Κόμματος της Χώρας.
Όταν έχεις Ιδέες και αγωνίζεσαι γι αυτές πας στα δικαστήρια. Όταν εμπλέκεσαι σε οικονομικά σκάνδαλα και άλλα θέματα ηθικής και ποινικής διάστασης τότε την γλυτώνεις, γιατί ανήκεις στην συνομοταξία του «συνταγματικού τόξου».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: