Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Χυδαία επίθεση Λαζόπουλου στους συμπολίτες μας με αναπηρία: Τους χαρακτήρισε παρανοϊκούς και παράφρονες! ΒΙΝΤΕΟ

Χυδαία επίθεση Λαζόπουλου στους συμπολίτες μας με αναπηρία: Τους χαρακτήρισε παρανοϊκούς και παράφρονες! ΒΙΝΤΕΟ
Εάν η νέα τηλεοπτική παρουσία του «εθνικού γελωτοποιού» Λάκη Λαζόπουλου αφορούσε απλώς την μέχρι αηδίας υποστήριξή του στην «πρώτη φορά Αριστερά» μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν θα λέγαμε τίποτα, αφού ο τύπος αυτός μας έχει συνηθίσει στην μονόπλευρη και άνευ επαφής με την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα συριζαίικη προπαγάνδα.
Στην χθεσινοβραδινή παράστασή του, όμως, «ξέφυγε» τελείως με χαρακτηρισμούς, που προσβάλλουν βάναυσα τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε γενίκευσε σε καθολικό βαθμό την αναπηρία του, λέγοντας ότι «όσο και αν φανεί σκληρό αυτό που θα πω, όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μια καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα. Αυτό εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη»!
Είναι ξεκάθαρο και ολοφάνερο από τον τρόπο έκφρασης του Λαζόπουλου ότι η δήλωσή του ξεφεύγει από την οποιαδήποτε ατομική αναφορά προς τον Σόιμπλε και γενικεύεται σ’ όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Με απλά λόγια, ο Λαζόπουλος παρουσιάζει τους ανθρώπους αυτούς ως παρανοϊκούς και παράφρονες, όπως διαφαίνεται ξεκάθαρα στα λεγόμενά του.
Αναρωτιόμαστε αν θα υπάρξει αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του για ρατσιστική συμπεριφορά, ευτελή σχόλια και υποβιβασμό των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα ή αν τελικά η «ευαισθησία» σε θέματα ρατσιστικής (;) αντιμετώπισης αφορά μόνο συνθήματα όπως «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και δεν αγγίζει καθόλου τη αισχρή αντιμετώπιση και υποβάθμιση των ΑΜΕΑ.
Στην Ελλάδα του «συνταγματικού τόξου» έχει χαθεί κάθε επαφή με την στοιχειώδη σοβαρότητα και την ανάλογη ερμηνεία της πραγματικότητας, οπότε η απορία που διατυπώνουμε έχει εύλογο περιεχόμενο.
Γιώργος Μάστορας
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: