Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Περικοπές στις συντάξεις προανήγγειλε ο κυρ Αλέκος: Όλοι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης Σύριζα - Ανέλ θα τις υπερψηφίσουν!


«Όλοι οι βουλευτές του Σύριζα και των Ανέλ θα ψηφίσουν τα νομοσχέδια για το νέο ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια»
Μικρές(!) χαρακτήρισε τις μειώσεις 15%-20% που έρχονται στις επικουρικές συντάξεις, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.
Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι 153 βουλευτές της κυβέρνησης θα ψηφίσουν το Ασφαλιστικό και το νομοσχέδιο για τα "κόκκινα" δάνεια. Το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Θεσμούς για το Ασφαλιστικό αναμένεται να γίνει στις 8 Ιανουαρίου, με σκοπό να ψηφιστεί μέχρι τις 15 ή 16 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό θα έρθει μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Εμφανίστηκε δε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες κατά την ψήφιση των κρίσιμων νομοσχεδίων για το Ασφαλιστικό και τα "κόκκινα" δάνεια για την πρώτη κατοικία. Εκτίμησε ότι οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν και τα δυο νομοσχέδια. Απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να γίνει δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό.
Ερωτηθείς μάλιστα για τα ανοίγματα προς τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε ότι «τον διάλογο τον επιδιώκουμε και στην κοινωνία και με τις πολιτικές δυνάμεις, δεν είναι προσπάθεια να κερδίσουμε κάποιο βουλευτή ή να κερδίσουμε κάποιο κόμμα για να στηρίξει την κυβέρνηση».
Και αποθέωσε τον Βασίλη Λεβέντη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έδινε 30 με 35 χρόνια μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και κατάφερε να μπει στη Βουλή».
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: