Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΑΟΡΑΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

aslanidou__article

Με αφορμή τη συγκέντρωση συνταξιούχων, συλλόγων ατόμων με ειδικές ανάγκες και εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, είναι αναγκαία μια ενδελεχής αναφορά στη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες.
Πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία δεν διστάζει να δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο σε συνανθρώπους μας με αναπηρίες ή ειδικές ανάγκες, αντιμετωπίζοντάς τους ουσιαστικά ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ήδη, οι επιτροπές υγείας (ΚΕΠΑ), εμπαίζουν και ταλαιπωρούν τα άτομα με αναπηρία, μέσα από χρονοβόρες διαδικασίες και αμφισβητούμενες γνωματεύσεις, ενώ μια ολόκληρη κατηγορία συμπολιτών μας, οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, αδυνατούν να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα που τους αναλογούν.
Πέραν των παραπάνω, αμέτρητα είναι τα σχολεία της χώρας που λειτουργούν χωρίς ειδική αγωγή ή παράλληλη στήριξη, με αποτέλεσμα παιδιά με αναπηρία ή μαθησιακές δυσκολίες να τίθενται στο περιθώριο του εκπαιδευτικού συστήματος. Κλείνοντας, όσον αφορά τις συντάξεις αλλά και τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, το πλήγμα που υπέστησαν οι αναπηρικές συντάξεις, η καθυστέρηση στην καταβολή συντάξεων σε 270.000 δικαιούχους αλλά και η ραγδαία φτωχοποίηση της χώρας, είναι στοιχεία που υπογραμμίζουν με τα πιο μελανά χρώματα το μέλλον που περιμένει τα πιο ευαίσθητα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι οξύμωρο το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία επιθυμεί συνάντηση με τον κ. Τσίπρα για την βελτίωση του επιπέδου ζωής των ατόμων με αναπηρία. Ουσιαστικά, πίσω από την αλληλεγγύη και τον αλτρουϊσμό, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η κυβέρνηση δεν πρόκειται –ούτε ενδιαφέρονται ιδιαίτερα-  να επιχειρήσουν την οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις στυγνές και άτεγκτες επιταγές του Μνημονίου.
Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τη μοναδική πολιτική δύναμη που βρίσκεται πραγματικά στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία, καθώς αγωνίζεται προκειμένου να κατοχυρωθεί το ακατάσχετο των αναπηρικών συντάξεων, να προστατευθεί η κύρια κατοικία των ατόμων με αναπηρία αλλά και να αποκτήσουν αυτοί οι πολίτες όλα τα αναγκαία εφόδια για μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/aoratoi-oi-polites-me-anaphries-gia-ton-mnhmoniako-suriza#ixzz3qnGuApDN

Δεν υπάρχουν σχόλια: