Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Αμερικάνικα βομβαρδιστικά ξεκλήρισαν τους γιατρούς χωρίς σύνορα σε βομβαρδισμό την ώρα που κατηγορούσαν τους Ρώσους!!!

ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΣΦΑΓΗ ΑΠΟ «ΛΑΘΟΣ» την ώρα που προπαγάνδιζαν δηθεν βομβαρδισμούς αμάχων από τους Ρώσους στην Συρία…
Τραγικό θάνατο βρήκαν μέλη του ιατρικού προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, καθώς επίσης και ασθενείς νοσοκομείου στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν από τον ανελέητο βομβαρδισμό του από αμερικανικά μαχητικά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (03/10).
Επί μία ώρα βομβαρδιζόταν από αμερικανικά αεροσκάφη το νοσοκομείο που εδρεύει στην πόλη Κουντούζ, παρά τις συνεχείς ειδοποιήσεις αξιωματούχων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ουάσινγκτον.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 16 ατόμων, εκ των οποίων οι εννέα είναι μέλη του ιατρικού προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και οι επτά (συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών) ασθενείς. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την οργάνωση, 37 άτομα έχουν τραυματιστεί και πέντε εξ αυτών νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση δίνοντας μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.
«Έχουμε συγκλονιστεί από την επίθεση, τον θάνατο μελών του προσωπικού μας (…) και τον βαρύ απολογισμό (των θυμάτων) σε ένα κέντρο περίθαλψης στην Κουντούζ», αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Αρχικά, είχε ειπωθεί ότι οι νεκροί ήταν 3 και οι τραυματίες 30 αλλά και οι δύο αριθμοί αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.
«Πολλοί ασθενείς και μέλη του προσωπικού εξακολουθούν να λείπουν κατά τo προσκλητήριο», ανέφεραν οι MSF που δήλωσαν επίσης πως είχαν δώσει προληπτικά τις γεωγραφικές συντεταγμένες του νοσοκομείου τους σε «όλα τα μέρη» της σύγκρουσης που μαίνεται ανάμεσα στον αφγανικό στρατό και στους Ταλιμπάν για τον έλεγχο της Κουντούζ τις τελευταίες ημέρες.
«Η ακριβής τοποθεσία του νοσοκομείου μας στην Κουντούζ είχε ανακοινωθεί σε όλα τα μέρη με διάφορες αφορμές τους προηγούμενους μήνες», καθώς και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση σε μήνυμα που ανέβασε στο Twitter.
Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου συνεχίστηκε «για περισσότερο από 30 λεπτά» αφού η μη κυβερνητική οργάνωση είχε ειδοποιήσει τον αμερικανικό και τον αφγανικό στρατό πως το νοσοκομείο είχε πληγεί από μία πρώτη αεροπορική επιδρομή στη διάρκεια της νύχτας, δήλωσαν οι MSF οι οποίοι απαιτούν «να χυθεί γρήγορα άπλετο φως».
Εκπρόσωπος των MSF («Γιατροί Χωρίς Σύνορα») διευκρίνισε ότιτο εν λόγω νοσοκομείο καταστράφηκε εν μέρειαπό τον βομβαρδισμό.
Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαιώνει ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιθέσεις στη συγκεκριμένη περιοχή την ώρα που επλήγη το νοσοκομείο.
Παράλληλα, εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι «μπορεί» να επλήγη από αμερικανική αεροπορική επιδρομή ένα νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
«Οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια αεροπορική επιδρομή στην πόλη αυτή στις 02:15 τοπική ώρα σήμερα», διευκρινίζει ο εκπρόσωπος των υπό το ΝΑΤΟ συμμαχικών δυνάμεων στη χώρα, συνταγματάρχης Μπράιν Τράιμπους, σε ανακοίνωσή του.
«Η αεροπορική επιδρομή μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση παράπλευρων απωλειών σε κοντινές ιατρικές εγκαταστάσεις», σημειώνει ο ίδιος στην ανακοίνωση, στην οποία προσθέτει ότι «διερευνάται το περιστατικό».
Την ώρα του βομβαρδισμού 105 ασθενείς και 80 μέλη του προσωπικού, Αφγανοί και ξένοι, βρίσκονταν στην κλινική, προσθέτει.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, το οποίο υποστήριξε αυτήν την εβδομάδα με αεροπορικά πλήγματα τον αφγανικό στρατό στην αντεπίθεση που εξαπέλυσε στους Ταλιμπάν που είχαν πάρει προηγουμένως τον έλεγχο της Κουντούζ, ένα αμερικανικό πλήγμα έγινε κατά «ατόμων που απειλούσαν τις συμμαχικές δυνάμεις».
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διευκρινίζουν επίσης στην ανακοίνωσή τους ότι δεν έχουν πλήρη στοιχεία για τις απώλειες από την επίθεση και προσθέτουν ότι το προσωπικό τους παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένους ασθενείς και προσωπικό.
Το κέντρο αυτό περίθαλψης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα προσέφερε σημαντική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της πόλης αυτής από την Δευτέρα που κατελήφθη η Κουντούζ από τους Ταλιμπάν και στην συνέχεια κατά την αντεπίθεση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας για την ανακατάληψή της. Είναι το μόνο νοσοκομείο σε αυτήν την περιοχή του βορείου Αφγανιστάν που μπορεί να περιθάλψει ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί σοβαρά.
«Η MSF έχει περιθάλψει 394 τραυματίες από την Δευτέρα», διευκρίνισε ο διευθυντής επιχειρήσεων της μη κυβερνητικής οργάνωσης Μπαρτ Γιάνσενς. «Έχουμε συγκλονιστεί βαθύτατα από την επίθεση αυτή», πρόσθεσε.
Στην Κουντούζ, την στρατηγικής σημασίας αυτή πόλη του αφγανικού βορρά, σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα σφοδρές μάχες μεταξύ των Ταλιμπάν και των αφγανικών κυβερνητικών δυνάμεων, με τις τελευταίες να καταφέρνουν εν τέλει να ανακαταλάβουν μέρος της πόλης την περασμένη Πέμπτη.
Ωστόσο οι δυνάμεις των Ταλιμπάν εξακολουθούσαν χθες να προβάλουν αντίσταση.
Ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ δήλωσε σήμερα ότι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο το νοσοκομείο και σκότωσαν ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές. Σύμφωνα με τον ίδιο, κανένας από τους μαχητές των Ταλιμπάν δεν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο όταν σημειώθηκε η επίθεση.

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Μας βομβάρδιζαν επί μία ώρα…
Μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα τηλεφωνούσαν εν εξάλλω σε στρατιωτικούς αξιωματούχους του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ και στην Ουάσινγκτον για να ειδοποιήσουν ότι το νοσοκομείο τους δέχεται βροχή από βόμβες, ωστόσο ο βομβαρδισμός ο οποίος ξεκίνησε στις 02.10 π.μ. διήρκεσε τελικά μέχρι τις 03.13 (τοπικές ώρες).
Αυτό υποστήριξε αξιωματούχους της οργάνωσης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, εξηγώντας ότι από τη στιγμή που έπεσε η πρώτη βόμβα, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου έκαναν ότι ήταν δυνατό προκειμένου να ενημερωθούν τόσο το ΝΑΤΟ, όσο και η Ουάσινγκτον.
Το αποτέλεσμα, βέβαια, είναι γνωστό και τραγικό καθώς εννέα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 37 αγνοούνται.

http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/630331/afganistan-treis-nekroi-apo-vomvardismo-se-nosokomeio-ton-giatron-xoris-synora#ixzz3nWKTH2C1

Δεν υπάρχουν σχόλια: