Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Ακόμα μια μνημονιακή “επιτυχία”: Τρίτη σε φτώχεια στην Ευρώπη η Ελλάδα

Ακόμα μια μνημονιακή “επιτυχία”: Τρίτη σε φτώχεια στην Ευρώπη η Ελλάδα
Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, έδωσε στην δημοσιότητα μελέτη της που αφορά το ποσοστό της φτώχειας σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης για το έτος 2014. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, καθώς φαίνεται ότι 122 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 24,4% του πληθυσμού της ΕΕ, ζουν στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αριθμοί οι οποίοι σκιαγραφούν τον αγώνα για την καθημερινή επιβίωση από τις "κοινωνικές" μεταρρυθμίσεις που επιβλήθηκαν στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.
Τα υψηλότερα ποσοστά, σύμφωνα με την Eurostat, καταγράφονται στην Ρουμανία με 40,2%, στην Βουλγαρία με 40,1% ενώ την τρίτη θέση κατέχει η Ελλάδα με ποσοστό 36% επί του πληθυσμού της. Στην πρώτη δεκάδα δεν απουσιάζουν, φυσικά, χώρες οι οποίες έπεσαν και αυτές θύματα των αντιλαϊκών πολιτικών των μνημονίων, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία.
Η αναλογία των ατόμων αυτή συγκρινόμενη με προηγούμενα έτη, όπως το 2008, παρουσιάζει αύξηση καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία περισσότεροι από 1 στους 5 ζουν υπό καθεστώς φτώχειας σε 19 κράτη μέλη της ευρωζώνης, ενώ μόλις 5 χώρες φαίνεται να έχουν μειώσει το ποσοστό αυτό.
Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι οι κοινωνικές πρακτικές, οι οποίες εφαρμόζονται από μια κατευθυνόμενη οικονομική και πολιτική ελίτ, κύριο στόχο έχουν την περαιτέρω φτωχοποίηση των κρατών - μελών της ευρωζώνης και όχι "την έξοδο τους στις αγορές", με μεταγενέστερο σκοπό την πλήρη εκδούλευσή τους. Άλλωστε χώρες που υποτίθεται ότι παρουσιάζουν αναπτυξιακή άνοδο, όπως η Βουλγαρία, κατέχουν στην έρευνα της Eurostat την πρώτη θέση.
Είναι σαφές, λοιπόν, πως οποιαδήποτε συμφωνία έχει υπογραφεί, οποιαδήποτε αιματηρά μέτρα εφαρμοστούν η Ελλάδα είναι καταδικασμένη εάν δεν αλλάξει πολιτική τροχιά να βρίσκεται στη δίνη μιας βαθύτερης κρίσης που τα μόνα της οφέλη είναι η ανέχεια, η φτώχεια και η πλήρης απελπισία του Έθνους μας.

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: