Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποκάλυψε τη ρεμούλα με τις απευθείας αναθέσεις για τους λαθρομετανάστες!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποκάλυψε τη ρεμούλα με τις απευθείας αναθέσεις για τους λαθρομετανάστες!
Η κυβέρνηση απαντά με την κατάργηση του «ενοχλητικού» ελεγκτικού μηχανισμού!
Είχαμε γράψει στο παρελθόν για το σκάνδαλο με την πρόθεση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου να προβεί σε απευθείας αναθέσεις έργων σε «ημέτερους», προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες των λαθρομεταναστών, που κατακλύζουν την ελληνική επικράτεια, η οποία είχε μετουσιωθεί σε νόμο του κράτους.
Θυμίζουμε ότι τότε είχε κατατεθεί τροπολογία που ανέφερε: «για θέματα στέγασης, σίτισης, υγιεινής, και επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα ...είναι δυνατή στις σχετικές δημόσιες συμβάσεις έργων, εκπόνησης μελετών, προμηθειών και υπηρεσιών, κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις, η εφαρμογή άπαξ της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού. Η προαναφερόμενη διαδικασία ισχύει για τα θέματα συμβάσεων που αφορούν κάθε κατηγορία υποδομών και υπηρεσιών και κάθε τόπο εγκατάστασης τους».
Αυτή η τροπολογία ήταν ένα προφανές κάλεσμα σε πάσης φύσεως «αριστερά» και «ανθρωπιστικά» λαμόγια, προκειμένου να κατακλέψουν τον ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου. Εν τέλει πάνω σε αυτήν δαπανήθηκαν 10 εκ. ευρώ μόνο για την σίτιση των λαθρομεταναστών.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο, έκρινε αντισυνταγματική την εν λόγω τροπολογία. Και όχι μόνο αυτό, αφού επιπλέον κρίθηκε ότι η διαδικασία που ακολουθείται αφήνει σκιές, καθώς η δικαιολόγηση των ποσών δεν γίνεται με παραστατικά, αλλά καταστάσεις αλλοδαπών που υπογράφουν ότι έχουν σιτιστεί από τις δημόσιες αρχές.
Κοινώς, με μία κατάσταση που περιέχει ψεύτικα ονόματα, το κάθε «αλληλέγγυο» λαμόγιο μπορούσε να εισπράττει αφειδώς κρατικό χρήμα, το οποίο προέρχεται από τον ιδρώτα του μέσου Έλληνα πολίτη. Αυτό, προφανώς, συνιστά ένα σκάνδαλο, το οποίο πρέπει άμεσα να διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη και να δούμε τι σχέση έχουν όλα αυτά τα λαμόγια με τα «κινήματα της αριστεράς» και εν τέλει με την κυβέρνηση.
Αντί όμως η «ηθική» αριστερά να ξεκινήσει άμεσα την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, για να διερευνηθούν οι ευθύνες υπουργών για αυτό το σκάνδαλο, προβαίνει σε κινήσεις πανικού, οι οποίες θυμίζουν πασοκονουδούλα στα χειρότερά της, κοινώς δρα για να συγκαλύψει το σκάνδαλο.
Όπως προκύπτει από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, το Ελεγκτικό Συνέδριο χάνει την αρμοδιότητα των προληπτικών ελέγχων, με την επίσημη αιτιολογία να κάνει λόγο για... επίσπευση διαδικασιών και επιτάχυνση των πληρωμών, παρά το ότι και οι... πέτρες γνωρίζουν ότι το Ε.Σ. λειτουργούσε μέχρι τώρα ως "κόφτης" παράτυπων ή και παρανόμων πληρωμών.
Κοινώς, οι συριζαίοι και οι «αλληλέγγυοι» με την αλαζονεία της εξουσίας, που τους διακρίνει, αφαιρούν την αρμοδιότητα ελέγχου από τον οργανισμό, ο οποίος αποκαλύπτει τις πομπές του. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα μικρό «νόμο περί ευθύνης υπουργών», ο οποίος θεσπίζεται επί «δεύτερης φοράς αριστεράς», προς δόξα της κλεφτοπασοκουριάς, από την οποία προέρχεται σύσσωμος ο Σύριζα.
Κώστας Αλεξανδράκης
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: