Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ρωσική “ατσάλινη βροχή” κατατροπώνει τους τζιχαντιστές! BINTEO

Ρωσική “ατσάλινη βροχή” κατατροπώνει τους τζιχαντιστές! BINTEO
Οι αεροπορικές επιδρομές της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας κατά στόχων των ισλαμιστών τρομοκρατών στην Συρία συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και με πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού σύμφωνα με πληροφορίες και δυτικών μέσων ενημέρωσης ήδη έχει καταστραφεί το 50% των υποδομών (αποθήκες όπλων, πυρομαχικών και καυσίμων, κέντρα διοίκησης) του Ισλαμικού Κράτους.
Όμως σε όλους τους στρατιωτικούς επαΐοντες είναι γνωστό ότι οι τζιχαντιστές δεν μπορούν να εξολοθρευτούν μόνο με αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Απαιτείται και η επέμβαση χερσαίων δυνάμεων. Η Ρωσία ήδη κάνει τους σχεδιασμούς της προς αυτή την κατεύθυνση. Το έργο του τελικού αφανισμού των τζιχαντιστών επί συριακού εδάφους θα το αναλάβουν ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας, ο οποίος αν και αποδεκατισμένος μετά από 5 χρόνια συνεχούς πολέμου με τους ισλαμοσυμμορίτες και τους υποστηρικτές τους συνεχίζει να υπερασπίζεται τα πάτρια εδάφη, οι πολιτοφύλακες και ο τακτικός στρατός του Ιράν, η Χεζμπολάχ και οι Κούρδοι μαχητές (ένα μέρος αυτών πιθανόν να διεισδύσει στην Τουρκία για να υποστηρίξει τους ομοεθνείς
Ο συριακός στρατός αυτή την χρονική περίοδο είναι επιφορτισμένος κυρίως με την άμυνα των πολυπληθέστερων περιοχών της χώρας που είναι η κεντρική και δυτική Συρία, ως εκ τούτου δεν έχει την ικανότητα να καλύψει σε ικανοποιητικό επίπεδο τις ανατολικές και βόρειες περιοχές όπου βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις των τζιχαντιστών. Έτσι το έργο αφανισμού των ισλαμοσυμμοριτών σε αυτές τις περιοχές θα το αναλάβουν οι Ιρανοί, η Χεζμπολάχ και οι Κούρδοι, έχοντας την αεροπορική υποστήριξη των Ρώσων. Εξ όσων διαφαίνεται δεν πρόκειται να υπάρξουν ρωσικές χερσαίες δυνάμεις στην Συρία, πέραν αυτών που καλύπτουν την ναυτική βάση της Ταρτούς και το αεροδρόμιο της Λατάκια.
Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Χουσεΐν Ντεχγκάν στις 14 Οκτωβρίου δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του προετοιμάζονται να δράσουν εναντίον των τζιχαντιστών σε κοινές επιχειρήσεις με την Συρία, το Ιράκ και την Ρωσία. Ο Ιρανός υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγαλειώδους νίκης εναντίον των τρομοκρατών στην Συρία. Οι αλαζονικές δυνάμεις της περιοχής προσπαθούν να ανατρέψουν την κυρίαρχη κυβέρνηση της Συρίας και να επεκτείνουν την επιρροή τους στα μουσουλμανικά κράτη. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε». Ο Χουσεΐν Ντεχγκάν με την αποστροφή «αλαζονικές δυνάμεις» προφανώς και εννοούσε την Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ και το Κατάρ.
Κάτι που υποδεικνύει την στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας-Συρίας-Ιράκ-Ιράν είναι και το γεγονός ότι η επιλογή των στόχων των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών γίνεται από κέντρο διοίκησης στην Βαγδάτη, όπου συνεργάζονται αξιωματικοί των προαναφερθέντων χωρών. Η συνεργασία Ρώσων, Ιρανών και Ιρακινών διεφάνη και από την επίθεση με πυραύλους cruise που εκτοξεύτηκαν από ρωσικά πολεμικά πλοία στην Κασπία Θάλασσα. Η διαδρομή αυτών των πυραύλων ήταν πάνω από ιρανικό και ιρακινό έδαφος, κάτι που καταμαρτυρεί την συμμαχία αυτών των χωρών στον πόλεμο εναντίον των μισθοφόρων των ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία συνεχίζουν να υποστηρίζουν, να χρηματοδοτούν και να εξοπλίζουν τους τζιχαντιστές, ενώ διαχέουν προς αυτούς πολύτιμες στρατιωτικές πληροφορίες μέσω των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας.

Η ρωσική επέμβαση στην Μέση Ανατολή κονιορτοποίησε τα σχέδια που απεργάζονταν για την Συρία οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ. Η αποτυχία αυτών των σχεδιασμών δεν αποκλείει μια δυναμική αντίδραση της τελευταίας στιγμής από αυτή την συμμαχία του χάους, κάτι που θα οδηγούσε σε ευθεία στρατιωτική αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας.
Γ. Λιναρδής
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: