Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ!ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Νέα δημοσκόπηση: Θρίλερ για την πρωτιά στις εκλογές
Μάχη στήθος με στήθος για την πρωτιά, δείχνει νέα δημοσκόπηση, με το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται χαμηλότερο της μονάδας. Στη νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research, για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής, η διαφορά είναι αρκετά χαμηλότερη του στατιστικού λάθους, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, εν όψει της 20ης Σεπτεμβρίου, εντείνοντας την εικόνα πως η χώρα οδεύει σε κάλπες-θρίλερ. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώσει 26,5% έναντι 25,9% για τη Νέα Δημοκρατία σε σκηνικό εννιακομματικής Βουλής.
Η διαφορά 0,6 μονάδων έχει υποχωρήσει σημαντικά σε σύγκριση με τη διαφορά τριών μονάδων της προηγούμενης συγκρίσιμης έρευνας στο τέλος Αυγούστου. 
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 26,5%, η ΝΔ στο 25,9%, η Χρυσή Αυγή στο 6,8%, το ΠΑΣΟΚ στο 5,8%, το ΚΚΕ στο 5,3%, το Ποτάμι στο 5,1%, η Λαϊκή Ενότητα στο 4,7%, η Ένωση Κεντρώων στο 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 3% (και οριακά εντός Βουλής). 
Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 11,6%.
Στην παράσταση νίκης, το 46,1% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το 34,5% η ΝΔ. Μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων, το 37,2% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και το 35,2% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 2 και 3 Σεπτεμβρίου τηλεφωνικά, με αναφερόμενο μέγιστο σφάλμα 3,08%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: