Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής στο πλευρό των ατόμων με αυτισμό

Οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής στο πλευρό των ατόμων με αυτισμό
Οι ευρωβουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή με την παρουσία τους στη διάσκεψη που έλαβε χώρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στις 29/9/2015 με θέμα ''Ευρωπαϊκή στρατηγική για τον αυτισμό'', έδειξαν για μια ακόμη φορά έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία προς τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από αυτισμό, αλλά και γενικότερα στα άτομα με αναπηρίες.
Οι συμμετέχοντες επιστήμονες, γονείς, φορείς και εκπαιδευτές αποφάνθηκαν ότι ο αυτισμός είναι μη ιάσιμος, αλλά με την έρευνα, την κατάλληλη αγωγή, επιμονή και υποστήριξη, τα άτομα με αυτισμό μπορούν να ενταχθούν πλήρως κοινωνικά και να βγουν από την σφαίρα του αποκλεισμού και της ιδρυματοποίησης.

Οι ευρωβουλευτές κ.κ. Στρατηγός Συναδινός Ελευθέριος και Φουντούλης Λάμπρος ως συντάκτες της γραπτής δήλωσης 18/2015, που αφορά στην υιοθέτηση στρατηγικών και ολιστικών προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό, συμμετείχαν στην εκδήλωση και συνομίλησαν με ανθρώπους που βιώνουν το πρόβλημα στην καθημερινότητά τους.
Πέρα των λίαν θετικών σχολίων που απέσπασε η παρουσία τους και των προτάσεων για συνεργασία και συνέργεια σε κοινωνικά ζητήματα, σχολιάστηκε αρνητικά η απουσία όλων των άλλων Ελλήνων ευρωβουλευτών αλλά και ξένων. Υπήρξε δέσμευση για περαιτέρω δράσεις αλλά και ανάδειξη των προβλημάτων και η εύρεση λύσεων τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε ελληνικό επίπεδο, μιας και η Ελλάδα υπολείπεται σημαντικά σε υποδομές, μέριμνα και πολιτικές για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με αναπηρία.
Όπως τόνισαν οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής και όλοι παραδέχτηκαν, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, η ζωή των συνανθρώπων μας με αναπηρίες και των οικογενειών τους έχει πληγεί βάναυσα.

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: